Strikkecruise på Telemarkskanalen

Image

Bli med oss på strikkecruise på Telemarkskanalen! Vår reise inkluderer kanalcruise med M/S Henrik Ibsen, to overnattinger på Dalen Hotel med frokost og to middager, samt utflukter til Rui-plassen, Sor

Strikkecruise på Telemarkskanalen, 17.-19. august

I år legger vi strikketuren til indrefilèten av norske historiske naturopplevelser! Telemarkskanalen er vannveien fra Skien til Dalen i Telemark med tre kanaler med sluseanlegg i Telemarksvassdraget. I Europa ble denne kanalen i europeiske reisehåndbøker betegnet som et «verdens åttende underverk» da den var ferdig. Bandakkanalen ble bygget hovedsakelig for transport av varer og passasjerer, tømmerfløting og for å motvirke flom. I dag er det turister fra nær og fjern som kommer for å oppleve denne unike vannveien som framstår omtrent som for over hundre år siden. De steinsmurte sluseveggene, de enorme sluseportene, åpne- og lukkemekanismen – alt er autentisk.

Vår ferd med M/S Henrik Ibsen inkluderer en velsmakende lunsj ombord. Vi passerer flere sluseanlegg, og nyter stillheten på kanalen mens vi lar strikketøyet få jobbe.

Vår reise inkluderer et opphold på det sagnomsuste, helt unike trehotellet Dalen Hotel. Her får vi servert frokost og to middager i hotellets utmerkede restaurant. Vi tar deg med til Rui-plassen for å høre den utrolige historien om gardsjentene som fikk treffe kongen! I tillegg skal vi i badstu når vi besøker Soria Moria, og vi får med oss et besøk hos Telespinn, som byr på herlig økologisk lunsj.

Strikkecruisets høydepunkter:

  • Kanalcruise på Bandakkanalen gjennom vakre Telemark
  • Eventyrhotellet Dalen Hotel (5*) – kjent for nydelig kortreist mat
  • Kulturvandring til Rui-plassen
  • Besøk med omvisning og lunsj på Telespinn
  • Strikking!