Velkommen til et av Norges eldste trehoteller, kun 400 meter fra Telemarkskanalens endestasjon med enkel adkomst til hotellet.
Dalen Hotel, kjent som «eventyrhotellet» fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Å kombinere et besøk på Dalen Hotel med en seilas på Telemarkskanalen med et av veteranskipene M/S Henrik Ibsen eller M/S Victoria er en enestående kulturhistorisk reise tilbake i tid sammen med moderne service og komfort.

Dalen Hotel har 49 værelser, herav en suite, et enkeltrom, et familie rom og resten dobbeltrom. Det er i overkant av 90 senger på hotellet. Enkelte rom har plass til ekstraseng og 38 rom har nye bad med dusj og wc, 5 rom har felles bad i korridoren, og alle rom er utstyrt med badekåper. Alt er innredet i gammel stil og hvert rom har sitt historiske individuelle preg.

Hotellrommene bringer en tilbake til fordums tid men ytterligere er det salongene og Hallen som gir den helt spesielle rolige og historiske opplevelsen. I dame og herresalongen som møtes i hagesalongen, på Galleriet eller Hallen med sine 11 meter under blyglasstaket kan man lene seg tilbake i gamle stilmøbler, lytte til vakker klavermusikk fra en av hotellets konsertpianister og kjenne varmen som stråler fra peisen.

Lobby bar og pianist i hotellets majestetiske Hall – 6 kvelder i uken spiller hotellets pianist klassiske toner. Hotellets dyktige bartendere serverer alt fra aperitiff, edle dråper og mange varianter av velkomponerte cocktails.

Hotellets ambisjoner er å levere vertskap og matopplevelser utenom det vanlige. Restaurant Bandak har engasjert en sterk brigade med unge og ambisiøse kjøkken- og restaurantfaglige medarbeidere fra inn og utland. Alle er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter, i tilegg så er vi flinke til å benytte oss av gode råvarer og ideer fra resten av verden når vi ikke har tilgang til utelukkende lokale alternativer. Hotellets menyer inviterer til både ”En smak av Telemark» og andre gode matopplevelser.

Les mer på hotellets nettsider.