Reise til Danmark

Danmark er velværesentralen for nordmenn på reise. København, så nært men likevel så eksotisk!

Nordmenn er født med ski på beina og en forkjærlighet til det lille anderledeslandet hos våre naboer i syd. København, svulstig, eventyrlig og vakker. Det er umulig å ikke legge igjen stress, hverdagslige utfordringer og bekymringer hjemme når vi besøker denne fantastiske byen, ofte kalt Nordens hovedstad.

Kultur, design, shopping kjennetegner byen, like mye som ekte dansk kro- stemning med en «lille» til. Her kan du dingle med bena på fiskehavnen i Nyhavn, teste gravitasjonskraften i Tivoli, eller bare ta en spasertur på Strøget mens du venter på den neste gode restaurantopplevelsen, her hvor spekteret av spisesteder varierer fra dansk kro-stemning til høy Michelinfaktor.

Fakta om Danmark

Danmark, er et monarki i Norden og det sørligste av de nordiske landene. Danmark består av halvøya Jylland og en rekke øyer. Jylland grenser mot Tyskland i sør og strekker seg som en tunge mellom Nordsjøen og Østersjøen, delt på tvers av Limfjorden, og øygruppen østenfor.

De største øyene er Sjælland, Fyn, Møn, Lolland og Falster. I alt består landet om lag 443 navngitte øyer, hvorav 79 er bebodde. Øyene utgjør om lag en tredjedel av landarealet. Nordsjøen avgrenser Danmark mot vest, Skagerrak mot nord, mens øyene skiller Østersjøen fra Kattegat.

Beliggenheten gjør landet til et bindeledd mellom kontinentet og Skandinavia. I riksfellesskapet inngår også Færøyene og Grønland, begge med indre selvstyre. Danmark har vært medlem av EU siden 1973.

Kilde: Store Norske Leksikon