Reise til Dubai

Dubai har gått fra fiskerlandsby til verdensmetropol. Alt som skinner her er faktisk gull! «Det var en gang» – slik starter eventyrene, og slik starter også beskrivelsen av Dubais historie. For 50 år siden var Dubai kun en liten fiskerlandsby med noen få tusen innbyggere. Sjeik Rashid bin Saeed al-Maktoum ville endre på dette og bygget en havn i den lille landsbyen.

Havnen var begynnelsen på det arabiske eventyret som har gjort Dubai til det det er i dag: en verdensmetropol hvor orientens mystikk møter den moderne vesten. Den ene bygningen er høyere og mer luksuriøs enn den andre. Her ligger verdens høyeste hotell, verdens største kjøpesenter, og verdens eneste syv-stjerners hotell. Avstandene er små og det er derfor mye man får med seg i løpet av de 8 dagene vi har lagt opp til i vårt program.

Dubai er et innholdsrikt emirat som ligger ved Persiabukta, med både sandørken, halvørken, landbruksareal, oaser og det største byområdet på den Arabiske halvøy. Dubai har store hoteller (bl.a Burj al Arab), verdens største kunstige slalåmbakke (Ski Dubai), verdens største samling kunstige øyer (The World), en av verdens største fornøyelsesparker (Dubailand) og verdens høyeste skyskraper (Burj Khalifa).

PRAKTISK INFORMASJON

Innreise

Norske statsborgere må ha gyldig pass med minst 6 måneders gyldighet ved utreise fra FAE. Turistvisum for 30 dager utstedes gratis i passkontrollen og trenger ikke søkes på forhånd. VIKTIG! Fra januar 2011 aksepteres ikke nødpass (gul farge) som innreisedokument i De forente arabiske emirater. Man kan bli nektet innreise dersom man har et israelsk visa/stempel i passet.

Helse og vaksiner

Det er ingen vaksinasjonskrav, men kontakt norske helsemyndighetene ved lengre opphold utenfor byene. Husk at det kan være behov for å gjenta vaksiner du har tatt tidligere. For ytterligere informasjon se www.fhi.no

Alkohol

Alkohol kan nytes i restauranter og barer tilknyttet de største hotellene, men man bør ikke være synlig beruset utenfor hotellområdet. Ved ulykker, arrestasjon eller lignende kan man risikere bøter, og i verste fall fengsel, dersom det viser seg at man har alkohol i blodet.

Sikkerhet

FAE er generelt sett et sikkert land å leve i og besøke. Kriminaliteten er internasjonalt sett lav, og de fleste som reiser opplever FAE som et trygt og sikkert land å besøke.

Klær

Man kan i utgangspunktet kle seg som man vil, men det settes pris på om man kler seg mer konservativt enn i vesten og dekker skuldre og knær. Dette gjelder særlig under Ramadan og ved reiser utenfor de største byene. Som kvinne kan man godt ha med seg et sjal el.l. som enkelt kan legges over skuldrene ved behov. Og ja – du kan fint bruke bikini på stranden!

Ønsker du mer informasjon vedrørende innreise, helse, skikker, lover og politikk kan du gå inn på Utenriksdepartementets landsider.