Reise til Frankrike

Frankrike har gitt oss camembert, Eiffeltårnet, mote fra Christian Dior, samt noen av verdens fremste viner. Landet bare venter på å bli besøkt.

Paris byr på en stemning det er umulig ikke å falle for. Om det er de sjarmerende fortausrestaurantene langs de mange bulevardene, byens overveldende og verdenskjente severdigheter og muséer, det pulserende folkelivet og shoppingtilbudet – det er opptil til den enkelte å avgjøre. Paris besøkes av 30 millioner turister årlig og har i mer enn 2000 år vært verdens ledende forretnings- og kultursenter. Byens påvirkning innenfor politikk, utdanning, underholdning, kunst, media, mote og vitenskap er medvirkende til dens status som en av verdens viktigste globale byer. Attraksjonene som trekker besøkende hit er mange. Eiffeltårnet, katedralen Notre Dame, paradegaten Champs-Élysées, Triumfbuen, Sacrè Ceour, Pantheon og Musèe Du Louvre. Bare en liten kjøretur fra Paris venter boblende og berusende drikke, god mat og sykkelturer i Champagne-distriktet. Champagnes største by Reims har flere hoteller, og både her og i den nærliggende landsbyen Epernay finnes mer enn 100 champagnehus.

Den franske riviera, eller Côte d’Azur «den blå kysten», er for mange nordmenn et paradis og et av verdens mest berømte feriemål. Langs kysten av Middelhavet finner man her Monaco, Nice, Antibes og Cannes over en distanse på ca. 5 mil. Klimaet er varmt, tørt og solfylt om sommeren og vinteren er mild.

Praktisk informasjon

(Frankrike i Europa. Gjelder ikke øyer i Stillehavet)

Innreise

Nordmenn trenger kun pass for innreise til Frankrike. Selv om Frankrike (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes.

Helse

Det anbefales alle reisende til utlandet å tegne egen reise- og sykeforsikring før utreise. I tillegg bør man skaffe seg helsetrygdkortet som er gyldig i alle EØS land.

Betaling / kredittkort

Myntenheten i Frankrike er EURO. De fleste kredittkort kan anvendes.

Sikkerhet

Visse forhåndsregler bør tas i større byer. Turister bør bl. a. være oppmerksomme på en viss risiko for lommetyveri på metroen og i store menneskemengder.

Skikker og regler

Det er et krav i Frankrike at man alltid skal kunne identifisere seg, og pass bør derfor alltid medbringes. Pass er det eneste internasjonalt gyldige identifikasjonspapir.

Man bør være oppmerksom på at engelsk ikke er så utbredt som i Norge.
Franskmenn kler seg forholdsvis formelt i arbeidssammenheng, men mindre formelt på restaurant, teater eller i operaen.

Man bør være oppmerksom på at franskmenn spiser middag sent – det er få mennesker på restaurantene før kl. 20:00. Det er ofte ingen servering mellom kl. 15:00 og 19:00. Kilde: UD’s landssider for Frankrike.