Georgia – verdens eldste land

Georgia har alt man kan ønske seg. Bortgjemt og inneklemt mellom Europa og Asia finner vi landet som har en tusenårgammel vinhistorie og byr på matopplevelser i særklasse.  Naturskjønne Georgia – landet mellom øst og vest, med ryggen mot Orienten, blikket mot Europa, stolthet i sjelen og generøsitet i hjertet. Landet som Knut Hamsun kalte Eventyrlandet.

Da Sovjetunionen i 1990 gikk i oppløsning, grep georgierne muligheten og erklærte seg uavhengige på ny. Georgierne fikk sine nasjonale politiske og kulturelle institusjoner tilbake, og Den georgiske kirke ble igjen fri og uavhengig, slik den hadde vært det helt fra 300-tallet. I dag fremstår Georgia som et fascinerende og opplevelsesrikt land på grensen mellom Europa og Asia, med en natur som til og med kan ta pusten fra norske turister. I denne grensesituasjonen, hvor landet har vært invadert av tyrkere, armenere, persere, arabere, mongoler og russere, har landet utviklet en egenartet blandingskultur som likevel er unikt georgisk.
Hvis du er glad i tekstiler og kunsthåndverk er Georgia stedet for deg. Et lite land langs den eldgamle Silkeveien gjennom fjellkjeden Kaukasus. Her har folket bevart arven etter de bysantinske teppe- og silkevevere, og denne arven blir synlig i den rike folkekunsten.

Flag of Georgia

Pass og visum

Norske statsborgere behøver ikke visum for innreise til Georgia.
Pass må være gyldig min. 6 måneder etter hjemkomst. 2 ledige sider i passet påkrevet.

Klima

Se klimainformasjon her.

Vaksiner, helse

Ingen vaksiner er påkrevet, men flere anbefales.
Sjekk Folkehelseinstituttets anbefalinger her.