Island – eventyrlig vakkert

Island er en vulkansk øy som er kjent for sine varme kilder og dramatiske natur. En tiendedel av Island er dekket av isbreer. I tillegg har landet hundrevis av varme kilder og geysirer. Island ligger på en undersjøisk fjellkjede som går langs atlanterhavsbunnen. Fjellet ligger midt mellom to kontinentalplater som sakte beveger seg fra hverandre. På grunn av dette har landet flere aktive vulkaner.

Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

Island er en republikk som er ei øy i Nordatlanteren på den midtatlantiske ryggen, like syd for polarsirkelen. Landet har omtrent 325 000 innbyggere, og et areal på 103 000 km².

Hovedstad med det beste av alt!

Islands hovedstad, Reykjavik, er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt! Islands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, diskotekene var i lang tid de største i Europa og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt. Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene.

Reykjavik er verdens minste metropol!

Reykjavik og Island gir assosiasjoner om vill og vakker natur, og Reykjavik er den selvsagte inngangsporten for å oppleve landets aktive vulkaner og varmekilder. I tillegg til naturen og varmekildene – med Den blå lagunen som den best kjente kilden – er det mye som tiltrekker turister til Island: islandsk design, en interessant historie og nå også den gunstige valutaen. Reykjavik er ikke bare landets hovedstad, men også verdens minste metropol.

Designerbutikkene, utelivet og kulturscenen får deg til å glemme at du befinner deg på en vulkanøy i Nord-Atlanteren. Mange nye trender starter altså i Reykjavik og ingen kler seg i H&M-klær, det er islandsk design som gjelder. Reykjavik har flotte omgivelser med storslått utsikt til fjellene omkring. Bebyggelsen er delvis usammenhengende og består for det meste av småhus og blokker i betong, alt innen gåavstand.

Gamlebyen er byens sentrum og det er her man finner de viktigste nasjonale bygg som Alltingshuset, domkirken og nasjonalmuseet. Det islandske språk har store likhetstrekk med norrønt fra vikingtiden, og islendingene beskytter språket sitt med nebb og klør. I Reykjavik vil dere se eller høre svært få av de engelske ordene som resten av Europa har adoptert, som fastfood og snackbar. Til og med de trendy barene og kafeene har lokale navn som Kaffibariinn og Ölstofa.

Husk at det er 2 timers forskjell mellom Norge og Island. Når du lander på Island skrur du klokken to timer tilbake.