Reise til Italia

Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma.

Italia er velkjent for sin kunst og kultur. Her finnes en rekke kjente byggverk fra oldtiden og Romerrikets storhetstid. De viktigste og mest kjente byggverkene i Italia er; det skjeve tårn i Pisa. Colosseum, Castel Sant’Angelo, Forum Romanum og Pantheon i Roma og domkirkene i Firenze og Venezia. Italiensk mat, vin, design, litteratur, kunst, musikk (særlig opera) m.m. er kjent over hele verden. Særlig er området Toscana beundret som et ferie-, arbeids- og rekreasjonssted av kulturelle personer verden over. Toscana kjennetegnes ved sitt maleriske landskap, med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker.

Roma er grenseløst vakker og innbydende – og lett tilgjengelig. I hundrevis av år han man valfartet for å oppleve byens store arv av arkeologiske og kunsthistoriske skatter, de flotte parkanleggene og imponerende monumentene og ruinene. Gardasjøen i Nord-Italia besøkes også årlig av mange tusen. Her kan du oppleve vinområder som Valpolicella, vandringer på toppen av Monte Baldo, og vakre båtturer på innsjøen. Det er også kort vei til historiske Verona der kjærlighetshistorien mellom Romeo og Julie utspilte seg. Amalfikysten og Sorrento byr på høyreiste klipper, knallblått hav, sjarmerende små kystbyer og den vakre øya Capri. Milano er verdens udiskutable motemekka samt industrielle og økonomiske motor. Dette er også hjembyen til fotballklubbene AC Milan og Inter – og billettene får du hos Reisecompaniet!

PRAKTISK INFORMASJON

Innreise

For norske borgere er pass er det eneste godkjente reise- og identifikasjonsdokument i Italia, og må derfor alltid medbringes.

Helse

Alle reisende anbefales på det sterkeste å tegne egen reise- og sykeforsikring før utreise.

Kontanter/kredittkort

Myntenheten i Italia er euro. De fleste kredittkort kan anvendes, men bruk av kontanter og sjekker er vesentlig mer utbredt enn i Norge.

Strømstyrke

Italia har samme strømstyrke som Norge, men ofte trenger man adapter pga stor variasjon av støpsler.

Sikkerhet

De fleste reiser til Italia er problemfrie, men man bør likevel vise aktsomhet, særlig i de store byene. Pass godt på vesker og verdisaker. Pass må alltid medbringes for å kunne identifisere seg i Italia. Helsemessige og sanitære forhold er stort sett gode, men kan variere.

Skikker og regler

Turister må ikke gå med bare skuldre/mage og korte skjørt/shorts ved besøk i kirker og religiøse institusjoner. Vær oppmerksom på at italienere i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet. Italienere spiser middag sent, med noe tidligere i nord enn i sør. Restauranter åpner vanligvis ikke før 19.30, med unntak for enkelte utpregede turiststeder.

Bruk av engelsk er ikke utbredt, og det kan derfor være vanskelig å kommunisere. Selv på hoteller kan man oppleve å møte ansatte i resepsjonen som ikke behersker engelsk. Men om man kan selv bare noen få ord på italiensk, verdsettes dette vanligvis høyt. Kilde: UDs landssider.