Mauritius. Paradiset. Ordet begynner å bli oppbrukt, men for Mauritius stemmer det virkelig. Dette er et av verdens vakreste reisemål.

Selv om denne fredelige ferieøya for mange år siden åpnet for masseturismen, er det fortsatt mulig å finne sitt «paradis» på et av de fantastiske resort-hotellene. Strendene er kritthvite, palmene står rakryggede og havet er azurblått, perfekt for late dager og alle typer vannsportaktiviteter. Dessuten byr Mauritius på en sjelden flerkulturell miks der tamiler, hinduer, muslimer, buddhister og kristne til sammen har formet et av Afrikas aller mest stabile g trygge land.

Selve øya er tropisk og frodig. Her finnes store grønne områder og noen fjelltopper som innbyr til gå- eller sykkelturer. På Mauritius finnes et enormt utvalg av golfbaner, de fleste hoteller er tilknyttet en bane som er tilrettelagt for proffer og amatører. Det finnes ingen store byer på øya, men hovedstaden Port Louis har et lite marked og en promenade med noen små butikker og restauranter. For øvrig er den lille landsbyen Grand Baie på nordkysten vel verdt et besøk. Her ligger dykkesentre, noen kafèer og et shoppingsenter.

Mauritius er en helårsdestinasjon, som sjelden utsettes for større orkaner og nedbørsperioder, og temperaturen er ganske stabil på rundt 30 grader hele året.

Selv om prisnivået på Mauritius er høyt sammenlignet med de fleste andre afrikanske land, er servicegraden i en egen klasse. Du vil ikke bli skuffet! Her serveres dagens fangst fra havet i utallige varianter, spesialiteten er krydder fra det kreolske kjøkken.

Mauritius er et reisemål som passer spesielt bra for bryllupsreisende, med en unik  billedskjønn og romantisk atmosfære på så godt som alle øyas resort-hoteller. Men også barnefamilier og andre på jakt etter det tropiske paradiset vil finne seg godt til rette her.

Republikken Mauritius er en øystat i det sørvestlige Indiahavet, omkring 900 km øst for Madagaskar. Landet har en befolkning på 1,29 millioner. I tillegg til hovedøya Mauritius tilhører også St. Brandonøyene, Rodrigues og Agalegaøyene republikken Mauritius. Mauritius er sammen med Réunion en del av Maskarenene.