Norge, vårt nærmeste ferieland

Ikke mange av oss har fått med seg alt hva vårt langstrakte land har å by på. Foruten den vakre skjærgården inviterer Europas nordligste land til sport- og fritidsaktiviteter som de fleste av våre naboland ikke kan konkurrere med. Vi har Telemarkskanalen, Bryggen i Bergen og Det kongelige slott i Oslo som noen av landets mest besøkte attraksjoner. Og alt kan kombineres.

Norge er kjent for sin utrolige og uforglemmelig natur. En utrolig blanding av kulturelle og naturlige underverk. Fra storbyen Oslo til sine endeløse snødekte fjelltopper og dype fjorder er det ingen slutt på valg for reisende i midnattssolens land og fantastiske nordlys.

Norge har fascinerende museum for omtrent alle viktige aspekter av sin rike kulturelle og sosiale historie, som dekker alt fra vikingene til sjøfart og fiske, samt kunst og underholdning. Norge er også rik på spektakulær natur, fra de fantastiske fjordene til sine spektakulære fjell og isbreer, hvorav mange er lett tilgjengelige for turister.

Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen og er Nord-Norges største by. Byen er et populært reisemål for folk som vil se nordlys. Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser for nordlys, uavhengig av solens sykluser. Byen er kjent for sitt yrende natteliv der du lett kommer i prat med de på nabobordet. Mange restauranter bruker ferske arktiske råvarer.

For utendørsentusiastene tilbyr Tromsø uberørt villmark, noe som gjør byen til et utgangspunkt for turer, fiske, kajakkpadling og hundekjøring.

Lofoten er perfekt for fisketurer, for å oppleve midnattssolen eller for å lære om den nordnorske kulturen og historien. Finnmark, vårt nordligste fylke byr på snøscooterkjøring og opplevelser blant de samiske urinnbyggerne.

Svalbard har tatt seg opp som et stort turistmål de siste årene. Her kan du se isbjørn, besøke gruvene og lære om å leve i arktiske områder.

Norge byr på et bredt mangfold og stolte tradisjoner.

Kongeriket Norge er et nordisk, europeisk land og en selvstendig stat vest på Den skandinaviske halvøy. Landet er langt og smalt, og kysten strekker seg langs Nord-Atlanteren, hvor også Norges kjente fjorder befinner seg. Totalt dekker det relativt tynt befolkede landet 385 000 kvadratkilometer med litt over fem millioner innbyggere (2016).

I øst grenser fastlandet til Sverige, i nordøst til Finland og Russland.

 

Mer om Norge kommer