Reise til Peru

Magiske Peru med Macchu Picchu, Lima, Titicacasjøen og Amazonas. Reis til Peru og opplev dette magiske landets historie og kulturskatter, den varierte naturen med vakre elvedaler, fjelltopper over 6000 meter, uberørt jungel og regnskog i Amazonas.

Høydepunktet for mange er Macchu Picchu, den forsvunne Inkabyen. Å oppleve den er en ”en gang i livet opplevelse” som vanskelig kan beskrives. Vi samarbeider med en norsk operatør i Peru som viser dere det beste av Inkariket.

Det ultimate – og den mest krevende måten å komme seg til Macchu Picchu på er vei å gå Inkastien. Turen krever en viss fysisk kapasitet, men først og fremst at man tåler høyden godt. Høydesyke kan man til en viss grad forebygge ved god akklimatisering i forkant, og vi anbefaler derfor at man starter Inkastien med et opphold i Cusco på 3400 moh. Selve turen på stien tar 4 dager før man entrer Macchu Picchu gjennom «Solgaten» – et øyeblikk man aldri vil glemme og et innblikk i svunnen tid der inkabyen åpenbarer seg under en. For de i følget som evt ikke kan eller vil gå stien kan man også komme seg inn til Macchu Picchu med tog og buss.

Titicacasjøen med sine flytende øyer er også verdt et besøk og i Inkabyen Puno kan man overnatte hos en lokal familie av ”sivfolket”. Venner og landsmenn av Thor Heyerdahl blir hilst med en varm velkomst, og møtet med menneskene i Peru vil man huske lenge. For de som søker mer frodige omgivelser kan vi også skreddersy turer inn i den peruvianske delen av Amazonas-jungelen. Til landsbyer uten veiforbindelse og til indianerstammer som lever som de alltid har gjort. Peru er svært allsidig og spennende – den ultimate turen for de eventyrlystne!

PRAKTISK INFORMASJON

Innreise

Det er i dag ingen visumplikt for norske statsborgeres ved innreise til Peru. Adgang til opphold som turist gis inntil 90 dager fra innreisedato innstemplet i passet.

Helse og vaksiner

Vannet i springen bør ikke benyttes som drikkevann og det anbefales å ha hepatitt A og B vaksine. Malaria-profylakse samt vaksine mot gulfeber anbefales for turister som besøker jungelregioner. Forsiktighet ved måltider på restauranter anbefales, spesielt rå grønnsaker og annen ukokt mat. Det anbefales å avstå å klappe eller ta på dyr.

Sikkerhet

Kriminaliteten er forholdsvis høy i Peru og det bør utvises forsiktighet, særlig utenfor etablerte strøk i de store byene. Man bør ikke ferdes alene på kvelds- og nattetid. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta dine forhåndsregler.

Skikker og regler

Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet. Det snakkes spansk over alt. I hovedsak er det vanskelig å kommunisere på engelsk, i provinsen kan det være tilnærmet umulig.
Tidsbegrepet er fleksibelt og det er derfor ikke uvanlig at forsinkelser forekommer.

Kredittkort

Alle kjente, vanlige kredittkort.

Kilde: UD’s landssider for Peru