Reise til Portugal

Mildt klima, flott arkitektur og ekte sjarm i Portugal. Portugal er et land i det sydvestlige Europa. Landet utgjør sammen med Gibraltar og nabolandene Spania og Andorra den iberiske halvøya, og har også en lang kystlinje mot Atlanterhavet. Hovedstad er Lisboa.

Hovedstaden Lisboa er «Europas San Fransisco»

Mildt klima, flott arkitektur og ekte sjarm er ord som kjennetegner dette landet helt vest på den iberiske halvøy. Hovedstaden i Portugal, Lisboa, har bydeler som hver og en tilbyr noe unikt for de reisende.

Slottet i gamlebyen, akvariet i det moderne Expo-området, eller noe så enkelt som de deilige kremtertene «Pastéis de Nata» det går gjetord om og som du finner spesielt mange av ved de storslåtte klosterbygningene i Belém. Lisboas historiske bydel Alfama med trikkene som snirkler seg fram har gitt Lisboa kallenavnet “Europas San Fransisco”. Dette området byr på et mylder av  som strekker seg fra slottet og ned til elven.

På en liten time kan vi ta dere fra Lisboa til Cascais og Estoril, idylliske badebyer med gylne sandstrender – dersom man ikke velger å bo på et av de mange resortanleggene her. Estoril med sitt Casino var kjent som lekeplass for de rike og berømte under 2. verdenskrig, og har i dag noen av verdens beste golfbaner, et rikt kulturliv og er årlig vertskap for arrangement som Formel 1 og tennisturneringer. Cascais er et opprinnelig fiskevær som til tross for flotte hoteller og landets mest eksklusive adresser, har en avslappet atmosfære og tiltrekker seg alle typer turisme.