Reise til Sri Lanka – et ekte paradis!

På Sri Lanka finner du smilende ansikter omtrent hvor enn du er, og tempoet er behagelig rolig. Se elefanter vandre på steppene i sitt rette element, nyt Sri Lankas høyland fra togvinduet på turen gjennom teplantasjene i naturskjønne Nuwara Eliya, drikk te på et ekte tehus fra kolonitiden og spis deilig eksotisk mat.

Landet der avslapning og opplevelser kan nytes i akkurat passe mengder! Menneskene er så vennlige og glade at det er lett å glemme hvor fattige noen av de er. Her finner du smilende ansikter omtrent hvor enn du er, og tempoet er behagelig rolig.

Fakta

Sri Lanka, republikk i sørlige Asia. Landet består av en stor hovedøy og en del småøyer i  Indiske hav, og er skilt fra India ved Mannarbukta og Palkstredet. Hovedgruppene i befolkningen er singalesere og tamiler. Etniske og religiøse motsetninger har i perioder ført til voldsomme kamper.

Ladet var britisk koloni fra 1796. Landet fikk full uavhengighet som staten Ceylon i 1948, og ble konstituert som republikken Sri Lanka i 1972. Landet het til 1972 Ceylon, en engelsk forvanskning av Singhalam, ‘singalesernes land’. Ceylon ble senere feiltolket som en forvanskning av sanskrit Sri Lanka ‘Det hellige Lanka’. Lanka er det gammeltamilske ord for ‘øy’, som i sanskritlitteraturen er blitt til navnet på en mytisk øy.