Reise til Vietnam

Vietnam er et eventyr med hundrevis av pagoder, tusenvis av øyer langs kysten, maleriske viker og eldgamle monumenter og statuer som kan dateres over 1000 år tilbake.

Danang har vokst fra en liten fiskelandsby til å bli en betydningsfull havneby, og er Vietnams 4. største by med over 400.000 innbyggere. Blant Danangs største severdigheter finner vi Cham-museet og marmor-fjellet, og vi anbefaler en utflukt til Hoi An. Med sin gamle trebebyggelse er byen den mest sjarmerende i hele Vietnam. I løpet av 1600, 1700 og 1800-tallet var byen en av de viktigste havnebyene i sørøst-Asia, og kan konkurrere med byer som Macau i Kina og Malakka i Malaysia.

Vietnam er et land i Sørøst-Asia ut mot Sørkinahavet. Det grenser til Kina i nord, Laos i nordvest og Kambodsja i sørvest. Vietnam er med sin befolkning på over 90 millioner det 13. mest folkerike landet i verden. Hovedstaden er Hanoi, som ligger i den nordre delen av landet, mens den største byen er Ho Chi Minh-byen i sør. Den vestre delen av landet er kupert og bebos i stor grad av minoritetsgrupper mens de kystnære områdene er flatere og består for det meste av dyrket mark som brukes av etniske vietnamesere. Landet er en ettpartistat der bare kommunistpartiet er tillatt og presse- og ytringsfriheten er begrenset. Landet var i store deler av 1900-tallet involvert i forskjellige kriger, noe som førte med seg økonomisk tilbakegang og isolasjon. Landet har vært et av verdens fattigste, men etter at landet åpnet seg mot omverdenen har turismen økt og mange utenlandske foretak har etablert seg. Kilde: Wikipedia.

Vietnam er et av Asias mest interessante reisemål