5 dager

15/08/2019 - 19/08/2019

fra NOK 16.990,-

Oslo

Klikk her for program pil

Herskapelige hager og ekte engelsk landsbyidyll, med ARNE & CARLOS 15. – 19. august 2019

Bli med ARNE & CARLOS når vi ønsker velkommen til uforglemmelige hageopplevelser i England. Vi drar til Cotswolds som ligger i den sørlige delen av England og er velsignet med en overflod av berømte hager.

MERK: Denne turen er nå fullbooket.

Herfra snor de smale veiene seg mellom høye hekker og bittesmå hager, forbi steinkirker, bondegårder og vindskjeve hus når vi skal ut på daglige hagebesøk.

Turen vil bli en blanding av engelske tradisjoner, fantastiske hager, deilig mat og avslappende Engelsk landsbyliv. I Cotswolds kjennes det ut som tiden har stått stille – i alle fall på overflaten.
Vi har fått med oss to av Norges fremste designere, som også er opptatt av vakre hager. De fleste som er opptatt av strikking og design kjenner nok godt til disse to karene som har gjort stor suksess som designere, ikke bare her til lands, men verden over og da særlig i USA og Japan.

I løpet av fire dager skal vi vandre i de vakreste hager, og noen hager har design som vil ta pusten fra flere av oss.  Ekstra spennende er det å skulle få besøke den mest kjente av innbyggerne her, Prince Charles, og hans egen private hage på Highgrove Castle. Her har han funnet sitt paradis hvor han dyrker økologiske grønnsaker og maler sine akvareller.

I det storslåtte landskapet, midt mellom to idylliske landsbyer ligger Cheltenham Chase Hotel hvor vi skal bo under hele oppholdet. Her får vi servert deilig engelsk frokost og får en god start på dagen.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

DAG 1 – TORSDAG 15. AUGUST: OSLO – LONDON – CHELTENHAM (M)
Vi møtes på Gardermoen før vi går om bord i flyet.

KL 13.15 Flyavgang med SK805 fra Gardermoen. KL 14.35 Ankomst Heathrow – London.

Ved ankomst Heathrow venter bussen som skal ta oss til Cotswolds og til Cheltenham hvor vi skal bo. Reisen til Cotswolds vil ta ca 1,5 – 2 timer. På veien vil vi få oppleve et spesielt vakkert landskap, og vi stopper underveis for et privat hagebesøk. Vel fremme på hotellet sjekker vi inn og slapper litt av etter reisen før vi møtes til velkomstmiddag i hotellets restaurant. Vi bor på samme hotell under hele oppholdet og spiser alle våre frokoster her.

DAG 2 – FREDAG 16. AUGUST: HIGHGROVE ROYAL GARDENS OG BROCKWORTH COURT (F/M)

Etter frokost reiser vi med buss til Highgrove Royal Gardens, The Prince of Wales and The Duchess of Cornwalls private residens. Fra det øyeblikket du går inn på denne kongelige eiendommen kjenner du at det som venter på deg er en unik opplevelse. Etter besøket her reiser vi videre til Brockworth Court. Hagen omgir en vakker herregård og er en organisk hage i cottage-stil, med forskjellige plantesteder som bindes sømløst sammen. Det er en nydelig utsikt fra hagen og over til Crickly og Coopers Hill. Her finner vi også en kjøkkenhage som en gang ble dyrket av munkene, mange hundre år tilbake i tid. Vi spiser middag på hotellet.

DAG 3 – LØRDAG 17. AUGUST: CIRENCESTER OG PAINSWICK ROCOCO GARDEN (F/M)
Etter frokost reiser vi til Cirencester som ligger i hjertet av Cotswolds. Byen er kjent som en nydelig markedsby med en fascinerende historie. Her er det mange muligheter enten du vil shoppe, kun spasere rundt og kjenne på det engelske bylivet, besøke den flotte katedralen eller du vil dra på kunstgalleriet. Vi bruker noen timer i byen til egne opplevelser og møtes igjen på ettermiddagen for felles retur.
Vi har forslag til noen fine lunsjsteder for de som ønsker det. På veien hjem reiser vi innom Painswick Rococo Garden. På 1700-tallet designet Benjamin Hyett en hage, hvor hensikten var å nyte og underholde gjestene ved Painswick House. Huset ligger i en skjult dal og var perfekt for intime hageselskap. Hagen er unik fordi den er den eneste overlevende hagen fra Rococcoperioden, og står på listen over historiske steder i England. Besøket i denne hagen vil ta deg tilbake til det elegante og sofistikerte 1700-tallet. Den tid da mange av hagene var laget som en kulisse til dekadente hageselskaper. Hagen endret seg på 1800-tallet og det meste av dalen var fylt med dyrking av frukt og grønnsaker. I 60- og 70-årene var hagen overgrodd og ugjennomtrengelig. Restaureringsarbeidet startet i 1984, administrert av Painswick Rococo Garden Trust. Etter en liten hvil på hotellet, møtes vi for å reise ut på middag.

DAG 4 – SØNDAG 18. AUGUST: GARDENS AT MISERDEN OG CERNEY GARDENS (F/L/M)
Etter frokost reiser vi ut på hagebesøk. Første hage vi skal besøke er Gardens at Miserden. Denne hagen er kåret til den av de 10 mest romantiske hagene i verden, av skribent Anna Pavord i «Gardens Illustrated». Hagen er en nydelig tidløs hage med den vakreste utsikt over en hjortepark og Costwolds åser utenfor. Den ble designet i det 17. århundre og gir en unik følelse av fred og ro. Her er det ulike hekker, men også et bredt spekter av roser, clematis, busker og urteplanter. Her finner vi også et mulberry tre som er antatt at ble plantet i 1620. Hagen har spennende historie og er en skjult perle i hjertet av Cotswold. Vi stopper og spiser lunsj på veien til neste hage. Cerney House Gardens er også et romantisk hemmelig sted i Cotswolds. Hagen er en del av hjemmet til Angusfamilien og er en viktoriansk inngjerdet hage. Country Living har laget en reportasje som denne hagen og beskrev den som at den inneholder det de fleste ønsker i sin egen hage. I Cerney House Garden virker det som om tiden står stille. Her er det gammeldagse dufter og farger. Selve huset her ble bygget ca 1660. Vi møtes på hotellet for å dra ut på en lokal restaurant for å spise middag.

DAG 5 – MANDAG 19. AUGUST: HJEMREISE OG WATERPERRY GARDENS (F/L)

Vi sjekker ut rett etter frokost og starter på reisen hjem. På veien stopper vi i Waterperry Gardens som ligger et steinkast fra Oxford. Waterperry gardens dateres tilbake til 1930-tallet da frøken Beatrix Havergal åpnet skole for hagebruk for damer. Her skal vi blant annet få se prydhager med egen rosehage, vannliljekanal og urter. Her finner vi tilsammen 8 hektar vakkert anlagte prydhager, hagebutikk, galleri og gavebutikk, museum og tebutikk.
Vi spiser lunsj her før vi reiser videre til flyplassen for hjemreise med SK810 kl 17.30. Vi er på Gardermoen ca. 20:00.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: kr. 16.990,-

Enkeltromstillegg: kr. 1.600,-

 Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – London, Heathrow med SAS t/r direkte
 • 4 overnattinger på Cheltenham Chase Hotel
 • Daglig frokost på hotellet
 • 4 middager og 2 lunsjer underveis
 • Transport og utflukter i henhold til ovennevnte program med engelsktalende guide
 • Inngangsbilletter til Gardens at Miserden og Cerney Gardens, Cirencester, Painswick Rococo Garden, Highgrove Royal Gardens, Brockworth Court og Waterperry Gardens (eller tilsvarende)
 • ARNE & CARLOS deltar med foredrag underveis
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert i prisen

 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris-/valutaendringer. Prisen er basert på minimum 25 deltakere.

FLYINFORMASJON

15. august 2019

Kl. 13:15 – Avreise med SAS fra Gardermoen
Kl.  14:35 – Ankomst London, Heathrow

19. august 2019

Kl. 17:30 – Flyavgang med SAS fra London, Heathrow
Kl. 20:40 – Ankomst Gardermoen

ARNE & CARLOS

Strikkecruise på Hurtigruten med Arne & Carlos : Reisecompaniet

Arne Nerjordet og Carlos Zachrisson er er høyt anerkjente som designere, tekstilkunstnere og forfattere. De er mest kjent for sine håndarbeidsbøker, og sine originale og fargerike design. Arbeidet deres er inspirert av norsk kultur og tradisjon. De bor i en nedlagt jernbanestasjon på Valdres og dette er deres kreative base hvor de finner sin inspirasjon i idylliske omgivelser blant fjorder og fjell. Artistnavnet er ARNE & CARLOS, som de etablerte i 2002.

Suksessen deres begynte for alvor i 2010 etter utgivelsene av den første boka ‘Julekuler’, med oppskrifter på 55 strikkede julekuler. Boken ble en bestseller både i Norge og i USA. De har nå utgitt 9 bøker som er oversatt til over 14 språk.

ARNE & CARLOS sine arbeider er utstilt i flere museum i Norge, Danmark og Sør Korea. Som designere har de samarbeidet med blant annet den japanske moteskaperen Comme des Garcon, og de har også et samarbeid med garn produsentene Rowan, Schachenmayr og Regia.Hotell

 • cheltenham-chase-hotel

  Cheltenham Chase Hotel

  Cheltenham Chase Hotel****
  Shurdington Rd,, Cheltenham, GL3 4PB, United Kingdom
  Hotellet er moderne og ligger i nærheten av Cheltenham og Gloucester og er flott plassert i forhold til våre utflukter.

  Les mer

Kart