4 dager

Desember 2015

Stavanger / Oslo

Klikk her for program pil

Dette er en reise både for de som ønsker et intenst førstemøte med Roma og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Dette er byen som er verd å se.

Om vinteren tilhører Roma romerne. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet, Piazza Navona er fylt til randen av julepynt og parafinovnene er tent på fortaus-kafeene. Bli med å se gater og smug, fantastiske bygninger og opplev unik advent stemning i romernes by. Fra vårt hotell i sentrum er vi i vandreavstand til det meste, fra Peterskirken til den spanske trapp, fra Capitol til Piazza del Popolo.

Randi Baadstø, Oslo guide og tidligere NRK medarbeider, har tidligere bodd i Roma og har gjennom mange år ledet turer til den evige stad. Hun tar oss med på vandring i en by hvor hun er hjemmekjent både i nåtid og fortid. Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Det eneste som kreves for å følge Randi Baadstø i Roma er et åpent og raust sinn. Hun vil hjelpe oss til å se og oppleve denne makeløse byen, hvor arven fra Aten og arven fra Jerusalem har smeltet sammen, hvor Keiser og Galileer har rakt hverandre hånden, og hvor det moderne byliv blant fortidens utallige minnesmerker får en dimensjon og en sammenheng som ingen andre steder. Roma er enestående, og gir minner for livet, både for legeme og sjel!

Program Roma

Dag 1 – Fredag (M)

Avreise fra Stavanger, kl. 06.45 (via Oslo, Gardermoen), eller fra Oslo, Gardermoen kl. 08.45, til Roma og med ankomst kl. 11.55. Her møter vi vår norske guide som leder oss gjennom ca. 1 times sightseeing fra bussen på vei til hotellet. Vi sjekker så inn på Hotel Ponte Sisto som ligger rett ved elven Tiber og den sjarmerende Ponte Sisto broen. Her ligger vi midt i smørøyet mellom Trastevere, Pantheon og Trevifontenen med ca 10-15 min gange til de ulike attraksjonene. Etter innsjekk har vi noen timer til egen disposisjon før vi møtes senere på ettermiddagen får en liten byvandring rundt historiske gatehjørner. Vi spiser velkomstmiddag kl. 20.00 på hyggelig restaurant i det historiske sentrum.

Dag 2 – Lørdag (F,L)

Dagen starter med en bedre frokost på hotellet. Vi skal nå skjerpe vårt blikk for den evige stad. Vi vandrer sammen med Randi og vår norske guide til Pantheon, Piazza Navona og Jødekvarteret før ferden går videre innom kirker og interessante bygninger på vei til Forum og Colosseum. Etter mye åndelig føde gjør det godt med en romersk lunsj og litt god vin. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og det blir anledning til å gjøre innkjøp og vandre litt på egen hånd. Om kvelden kan de som vil være med på felles middag (ikke inkl). Etter middag tar Randi med seg de som ønsker videre til en lokal kafe, L’Arciliuto, og hører den verdensberømte Enzo Samaritani synge og fortelle historier. Dette må virkelig oppleves!

Dag 3 – Søndag (F,M)

Frokost på hotellet. Vi går til Peterskirken, krysser Tiberen, og får med litt kunst og arkitektur underveis. Kanskje får vi med oss pavens velsignelse fra Petersplassen også. Vi møtes igjen om kvelden for sammen å vandre til middag kl. 20.00 på en usedvanlig hyggelig restaurant. Et stort romersk måltid venter oss med en masse god mat og drikke inkludert.

Dag 4 – Mandag (F)

Frokost og oppmøte i resepsjon for felles transport til flyplassen. Avreise med Norwegian fra Roma klokken 12.50 og med ankomst Oslo klokken 16.00 og Stavanger kl. 18.05.

PRISER

Pris ikke tilgjengelig


Reiseleder

 • randi-baadsto

  Randi Baadstø

  Randi Baadstø, Oslo guide og tidligere NRK medarbeider, har bodd flere steder i Italia og har gjennom mange år ledet turer til dette vakre landet. Hun vil ta oss med på en spennende reise der hun både er godt kjent med området og språket. Når du er med Randi på tur er du sikker på å få maksimalt ut av reisen din, både med historie, kultur og gastronomi.

Hotell

 • italia-hotel-ponte-sisto

  Italia, Hotel Ponte Sisto****

  Dette tidligere klosteret gir deg utsikt over den fredfulle gårdsplassen, hvor du får servert en amerikansk frokostbuffé hver morgen. Hotel Ponte Sisto ligger i Roma sentrum, 350 meter fra Campo de&#8

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Informasjon angående Pass og Visum

Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum

Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

Lenke til UDs Landside:

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.