7 dager

22/08/2016 - 28/08/2016

NOK 15.990,-

Oslo

Klikk her for program pil

American Express logo : ReisecompanietBli med American Express til Opera i Verona
22. – 28. august 2016

Vi skal oppleve AIDA – operaen over alle operaer, i den historiske arenaen. Kombinert med Opera skal vi selvfølgelig besøke en vingård i vindistriktet Valpolicella og båttur på Gardasjøen med stopp i vakre Sirmione. Vi har lagt opp til frivillig påmelding til Venezia og vi har reservert billetter til nok en forestilling på Operaen i Verona, og da er det La Traviata som står på programmet.

I romertiden var Verona et knutepunkt for det romerske riket, og herifra ble all trafikk og handel som gikk gjennom Brennerpasset kontrollert. Romernes Arena de Verona ruver stolt midt i byen. Det var italienerne, med sin sans for drama og teater, som oppfant operaen, og festspillene i Arena di Verona er sommerens høydepunkt. – Og hvem husker vel ikke kjærlighetsdramaet mellom Romeo og Julie? Vi har valgt å bo i Verona med kort avstand til severdigheter og Arenaen.

Vi skal oppleve AIDA – operaen over alle operaer, i den historiske arenaen. Engang var det gladiatorer som sloss med ville dyr, i dag føler kanskje dirigenten i lyskasterskinnet den samme spenningen når vel 20 000 tilskuere venter på at de første tonene skal stige fra orkestergraven, og tenner tusenvis av levende lys under stjernehimmelen. Kombinert med Opera skal vi selvfølgelig besøke en vingård i vindistriktet Valpolicella og båttur på Gardasjøen med stopp i vakre Sirmione. Vi har lagt opp til frivillig påmelding til Venezia og vi har resevert billetter til nok en forestilling på Operaen i Verona, og da er det La Traviata som står på programmet. Norsk reiseleder møter dere ved ankomst Milano og er med under hele oppholdet. Hun vil sørge for at du får en uforglemmelig reise i dette vakre landet.

Bli med på en reise som pirrer alle sanser!

PROGRAM

Dag 1 – Mandag 22. august – Ankomst Milano/Verona (M)

Etter ankomst Milano kjører vi til Gardasjøen. Det tar ca. 3 timer på fine veier. Vi skal bo på Novo Hotel Rossi*** i Verona under hele oppholdet. Middag på lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Novo Hotel Rossi***

Novo Hotel Rossi : Verona, Italia : Reisecompaniet

Novo Hotel Rossi ligger i det historiske sentrum av Verona nær St. Eufemia-kirken og 300 meter fra Verona Porta Nuova jernbanestasjon. 1,5 km fra Arenaen. Bygningen ble renovert i 2006. Hotellet har 38 rom, standard og superior. Den er utstyrt med en romslig hall med 24 timers resepsjonsservice og gratis Wifi-service. Besøk hotellets nettside.

Dag 2 – Tirsdag 23. august – Spasertur i Verona (F)

Vi starter vår spasertur etter frokost, og vi går gjennom sentrum av byen og skal se bla. balkongen til Romeo og Julie. Det er vel kjærlighets dramaet mellom Romeo og Julie som idag er mest kjent. I romertiden var Verona et knutepunkt for det romerske riket, og herifra ble all trafikk og handel som gikk gjennom Brennerpasset kontrollert. Romernes Arena de Verona ruver stolt midt i byen. Elven Adige bukter seg stille gjennom det vakre sentrum med utallige rosa marmorbygninger fra 13-1400 tallet. Piazza delle Erbe er omkranset av de flotteste designerbutikker og har også et lite marked midt på plassen. Reiseleder kan anbefale både lunsj og middagssteder denne dagen.

Dag 3 – Onsdag 24. august – Opera i Verona (F/M)

Formiddagen til fri disposisjon.

Kl. 19.00 skal vi spise middag på en restaurant som ligger rett ved arenaen. Den heter Tre Marchetti og har en hyggelig atmosfære som gir oss følelsen av å være tilbake til «svunnen tid». Her skal vi spise deilig middag med ferske råvarer og retter som er typiske fra Verona. Kl. 21.00 starter forestillingen AIDA av Guiseppe Verdi. Vi går sammen til arenaen og inntar våre plasser med nummererte billetter «poltrona». Arenaen er utendørs og var opprinnelig et romersk amfiteater fra ca 20.e.kr. Arenaen har plass til over 20.000 mennesker, og har en fantastisk akustikk. Dette må bare oppleves. Det er også mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen.

Aida av Giuseppe Verdi er et av de mest kjente operaer og den handler om krigen mellom kongedømmene Egypt og Etiopia, der den nubiske prinsessen Aida er tatt til fange og holdes som slave av Amneris, Faraoens datter. En militær,kaptein Radames, slites mellom sin kjærlighet til Aida og sin lojalitet til Faraoen. Forholdet vanskeliggjøres ytterligere ved at Amneris, er forelsket i Radames, men uten at dette gjengjeldes.Handlingen foregår i det gamle Egypt. Etter forestillingen spaserer vi tilbake til hotellet.

Dag 4 – Torsdag 25. august – (F)

PÅMELDINGSTUR – Heldagstur til Venezia

Turen går til Venezia som er kjent for sine kanaler, arkitektur, og historie. Fra 1400- til 1700-tallet var Venezia et midtpunkt for kunst, kultur og fornøyelsesliv. På 1500-tallet levde Tizian, Veronese og Tintoretto i Venezia. I 1797 lot Napoleon franske tropper besette Venezia, men avstod det ved freden i Campo Formio samme år til Østerrike, og dermed var det ute med Venezia som selvstendig stat.I 1866 ble Venezia en del av Italia. Den gamle bydelen er bygd på trepåler. Byen har over 40 km kanaler. Mest kjent er Canal Grande og broen Ponte di Rialto. Når vi kommer til byen Mestre går vi ombord i en «Trochetto» som tar oss med  ut til lagunen og til Markusplassen. Vi skal på sightseeing og vi besøker bla. Markuskirken og se «Sukkenes bro».

Pris NOK 1.650 per person inkl. guide, transport t/r, besøk i Markuskirken, og 3 retters lunsj med drikke i Venezia. (minimum 20 personer)

Dag 5 – Fredag 26. august – Besøk på vingård i Valpolicella (F/L)

Veneto ligger i det nord-østlige hjørnet av Italia med Gardasjøen i vest og Venezia ut mot Adriaterhavet, og er landets største vinproduserende region. Selv om regionen historisk er kjent for masseproduksjon av rimelige viner gjennom de store kooperativene og de store vinhusene, leverer mange uavhengige småprodusenter i stadig stigende grad kvalitetsviner. Internasjonalt er det Valpolicella, Save og Amarone som forbindes med Veneto. Vi skal besøke en koselig vingård som har vært i familiens eie i mange generasjoner. Vi møter familiens overhode som gir oss en innføring om vin og vi skal få smake forskjellige viner og spesialiteter fra distriktet. 3 retters lunsj med vin. Middag på egenhånd i Verona.

PÅMELDING: La Traviata i Operaen på kvelden.

Pris per billett kr. 1.600 (nummerert «poltrona»)

En opera i tre akter av Giuseppe Verdi. Akt to består av to scener. Man kan derfor finne operaen omtalt som fireakters. Librettoen av Francesco Maria Piave er basert på romanen La dame aux Camelias (Kameliadamen) av Alexandre Dumas den yngre. Den anerkjennes som en av operahistoriens fremste operaer, og har en enorm popularitet.

Operaen ble først oppført den 6. mars 1853 i Teatro La Fenice i Venezia, men var først en fiasko. Etter hvert oppnådde den imidlertid en svært stor popularitet. Operaen handler kort og godt om selskapsdamen (prostituerte) Violetta Valery, og hvordan den fornemme faren (Giorgio Germont) til hennes kjæreste (Alfredo) forsøker å presse henne til å avslutte forholdet. Det vil skape skandale at sønnen er sammen med en selskapsdame. Violetta blir dødssyk, men alle rekker å tilgi hverandre før hun dør.

Dag 6 – Lørdag 27. august – Båttur på Gardasjøen (F/M)

Idag skal vi få «en smakebit av Middelhavet ved Alpene» med båttur på vakre Gardasjøen. Gardasjøen har et helt unikt mikroklima som blant annet gjør det mulig å dyrke sitroner, og vi finner en blomsterprakt uten like med duftende magnolia, oleander og kamelia. Vi kjører buss fra Verona til Desenzano og tar båt til Sirmione. Byen som regnes for en av de vakreste langs innsjøen. Her skal vi spasere til fots sammen med guiden vår for å bli kjent. Koselige kafeer, iskrembarer og små butikker. Lunsj og tid på egenhånd før vi kjører tilbake til Verona.

Avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i Verona.

Dag 7 – Søndag 28. august – Avreise (F)

Frokost – Avreise til Norge.

PRISER

Pris pr person dobbelt: NOK 15.990,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.800,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Milano t/r på turistklasse med SAS
 • 6 netter på Novo Hotel Rossi*** med frokost
 • 3 retters middag på lokal restaurant ankomstdagen med drikke
 • 1 operaforestilling i Verona – AIDA av Guiseppe Verdi. Vi har nummererte billetter på arenaen. (Poltrona) Se kart nedenfor.
 • 3 retters middag i Verona før operaforestilling – drikke kommer i tillegg
 • Besøk på vingård med 3 retters lunsj og drikke
 • 3 retters middag på lokal restaurant i Verona siste kvelden drikke kommer i tillegg
 • Utflukter og transport i henhold til program
 • Norsk reiseleder som bor i Italia møter dere på flyplassen i Milano. Hun heter Brit Sjåvik og er godt kjent i området, og er med under hele oppholdet.

Dette er ikke inkludert i prisen

 • PÅMELDINGSTUR: Heldagstur til Venezia med lunsj og drikke kr 1.650 pr person. (Gi beskjed ved påmelding om du/dere vil være med. Minimum 20 personer)
 • PÅMELDINGSTUR: «La Traviata» i operaen. Nummererte billetter «poltrona» kr. 1.600 per person. (Gi beskjed ved påmelding om du/dere vil være med. Ikke minimumsantall)
 • Drikke til 2 middager
 • Mat og drikke på flyet
 • Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

Ønsker du flere opplysninger ta gjerne kontakt med oss i Reisecompaniet på telefon 22 42 70 44 eller e-mail: salg@reisecompaniet.no

For at vi skal kunne gjennomføre turen til ovennevnte pris er minimumsantallet 25 personer.

Frist for påmelding er 30. april 2016

Vi gjør oppmerksom på følgende regler for operaforestillingen:

I tilfelle dårlig vær blir forestillingen ikke avlyst før den planlagte starttidspunktet. Hvis værforholdene ikke tillater å gjennomføring av  forestillingen, kan Arena Foundation utsette starttidspunktet 2,5 time før de kunngjør den offisielle avlysningen. Billetten blir da refundert. Ved kansellering av Opera etter start blir det ingen refusjon. Det synges ikke i regnvær.

Kart over Arena di Verona

Arena di Verona : Reisecompaniet

FLYINFORMASJON

Mandag 22. august

SAS 4719  Oslo – Milano  11:00 – 13.40

Søndag 28. august

SAS 4718  Milano – Oslo  14:25 – 17:00Reiseleder

 • brit-sjavik-de-luca

  Brit Sjåvik de Luca

  Brit er fra Mosjøen men har bodd i Roma i over 25 år. I dag bor hun i byen Spoleto som ligger nord for Roma. Hun er en av våre dyktige guider i Italia som kan utrolig mye om Sicilia, Toscana, Amalfikysten, Piemonte. Hun har lang erfaring som guide, og etter mange år i Italia har hun mye kunnskap om dagliglivet, historie og mat- og vintradisjoner som hun formidler på en spennende måte til oss nordmenn. Etter at du har vært på tur med Brit er det stor sjanse for at også du blir Italiafrelst – om du ikke allerede er det!

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.