6 dager

26/07/2018 - 31/07/2018

Fra NOK 18.950,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Den første turen er utsolgt, vi har derfor satt opp en tur til!

Bli med til Italia 26. – 31. juli 2018 og opplev konsert med Andrea Bocelli på hjemmebane!

Nå har du muligheten til å oppleve årets store konsertopplevelse med Andrea Bocelli i Toscana. I år er det 13. gangen Bocelli står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter.

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

Årets forestilling er «Andrea Chénier»

Årets forestilling vil være dedikert operaen «Andrea Chénier» av Umberto Giordano. Historien om den franske poeten Chénier, som ble henrettet under den franske revolusjonen. Operaen er spesielt godt likt av de fleste tenorer, fordi den frembringer de dramatiske egenskapene og kvaliteten i stemmen. Andrea Bocelli vender tilbake til sin største lidenskap, til operaen han er mest følelsesmessig knyttet til: Den første operaen han hørte og lærte i sitt liv. «Andrea Chénier» er den aller første arien Bocelli spilte inn, allerede som åtteåring.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Siena og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

Nordea logo : Reisecompaniet

PROGRAM

Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

TORSDAG 26. JULI – ANKOMST PISA

Kl. 17:20 Avreise fra Gardermoen med Norwegian 1866 til Pisa
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

Etter ankomst til til Pisa blir det ca 2 times kjøring før vi ankommer Siena.

Siena er ulik alle andre byer i Italia. Årsaken til det ligger i byens dramatiske historie. Siena hadde sin storhetstid i middelalderen i tiden frem til pesten Svartedauen i 1348. På den tiden var byen større og viktigere enn nabobyen og rivalen Firenze. Sienas unike historiske bysenter ble i år 1995 oppført på Unescos liste over Verdensarven på grunn av sin godt bevarte middelalderbebyggelse.

Hotel Athena**** sentralt i Siena

4 stjerners hotell – EXECUTIVE dobbeltrom og superior dobbelt som enkelt

Hotell Athena : Italia : Reisecompaniet

Hotel Athena ligger innenfor Sienas historiske bymur, og har en elegant italiensk restaurant og en terrasse med utsikt over byen og dalen. Alle rommene har klimaanlegg, elegant innredning med varmefarger. En variert frokostbuffé serveres hver morgen. Restauranten serverer både internasjonale favoritter og toskanske retter i tillegg til god vin. Hotel Athena ligger under 10 minutters gange fra domkirken i Siena og det store torget Piazza del Campo. Sienas universitetsområde ligger en kort spasertur unna. Les mer om Hotel Athena her.

FREDAG 27. JULI – FIRENZE (F/L)

”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin”. Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. På 1300- og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Vi skal på byvandring. Vi reiser fra hotellet kl. 09.00. Firenze ligger ca 80 km fra Siena, og etter ca. en times busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale svensktalende guide. Vi skal ikke besøke museer, men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bl.a. Santa Maria del Fiore, Domkirken. Med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigran papir, minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med en 3-retters lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til Siena. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må derfor parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i juli/august.

Middag på egenhånd i Siena. Reiseleder kan foreslå spisested.

LØRDAG 28. JULI – ANDREA BOCELLI KONSERT (F/L)

Vi spiser en 3-retters lunsj på hotellet før avreise til konserten.
Avreise kl. 17.00. Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser, men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser, og det finnes barer inne på området (kabintoaletter er også satt opp til publikum). Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som kan skape støv. Ca 500 meter i oppoverbakke. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye heler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

SØNDAG 29. JULI – SIENA (F/L)

Kl. 11:00 blir det sightseeing i Siena med vår norske guide som bor i dette området. Hun tar oss med på en spennende byvandring og forteller oss historien om denne vakre middelalderbyen. Turen avsluttes med deilig lunsj på hyggelig restaurant i Siena.

Siena er en av Italias vakreste byer med sine mange trange gater og sitt karakteristiske toscanske preg. Sienas middelalder bygninger er usedvanlig godt bevart, og innenfor bymurene er det stengt for trafikk som gjør det til en utmerket plass å spasere rundt bare for å ta inn alle inntrykkene, luktene og stemningen. Vi anbefaler deg å gå opp alle de 388 trappetrinnene opp til klokketårnet, som rager 102 meter over bakkenivå. Her får du en fantastisk utsikt utover byen og landskapet. På byens torg Il Campo er det to ganger i året et av verdens mest kjente hestekappløp.

Middag på egenhånd. Reiseleder kan foreslå sted.

MANDAG 30. JULI – BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD (F/M)

PÅMELDINGSTUR KR 900 PER PERSON

Kl. 09.00 skal vi besøke San Gimignano som er en italiensk småby med ca. 7000 innbyggere i provinsen Siena i Toscana. Den er kjent for sin middelalderske bykjerne med en rekke tårn. Byen er ført opp på listen over verdensarven UNESCO. Deretter går turen til en av de koselige vingårdene som ligger ved San Gimignano og heter Fattoria San Donato. Her skal vi spise deilig lunsj med tilhørende gode viner fra området. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

Felles avskjedsmiddag på lokal hyggelig restaurant i Siena – 3 retter med drikke

TIRSDAG 31. JULI – HJEMREISE (F)

Frokost og utsjekk kl. 12:00.
Nyt siste dagen i Siena på egenhånd. På oversiden av Campo finner du smale gater og smug med forretninger, matbutikker, kafeer, barer og restauranter. Noe av det mest spennende med Siena er at byen er så full av arkitektoniske perler og, ikke minst, detaljer, som gjør at det en fryd for den med litt basiskunnskaper innen arkitektur- og kunsthistorie å rusle her. Hvert eneste smug, hver plass, og de aller fleste av bygningene i strøket rundt Piazza del Campo, forteller sin individuelle historie. Ja, selv dørene med sin kunstferdige utsmykning mumler sitt budskap om opphav og tilhørighet. Det er derfor all grunn til å bevege seg langsomt i denne kunsthistoriske skattekisten. Bruk øynene høyt og lavt – prøv å se for deg livet for 700-800 år siden.

Kl. 17.00 Avreise fra hotellet
Kl. 21:00 Fly med Norwegian DY 1867 fra Pisa
Kl. 23:55 Ankomst Gardermoen

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

PRISER

Pris per person i EXECUTIVE dobbeltrom: kr. 18.950,-

Superior dobbelt som enkeltrom: kr 2.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly med Norwegian t/r direkte Oslo-Pisa
 • Hotel Athena ****4 stjerner i Siena EXECUTIVE room – 5 netter med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Lunsj i Firenze – 3 retter med drikke
 • Lunsj i Siena – 3 retter med drikke
 • Lunsj på hotellet før konserten til Andrea Bocelli – 3 retter – drikke kommer i tillegg
 • Middag på lokal restaurant i Siena siste kvelden – 3 retter med drikke
 • Inngangsbillett til konserten med Andrea Bocelli: Kategori: Poltonissima – nummererte plasser (bra billetter, langt fremme). Se kart over sceneområdet under fanen «Praktisk».
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert:

 • Påmeldingstur: Besøk på vingård med lunsj og drikke kr 900 per person (Basert på minimum 20 personer)
 • Drikke til lunsj på hotellet konsertdagen
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet, pris og valutaendringer samt nok antall påmeldte.
Ønsker du mer informasjon om turen ring oss på telefon 22 42 70 44 eller send en mail til: salg@reisecompaniet.no

Du betaler med ditt Mastercard fra Nordea. Minner om at reise- og avbestillingsforsikring da er inkludert. Forsikringen dekker deg og din familie (hjemmeboende barn)/alternativt 3 medreisende når min. 50% av reisens totale transport kostnad er betalt med kortet. Se fullstendige forsikringsvilkår gjeldende ditt Mastercard på www.nordea.no. Her finner du også forsikringskortet som du kan skrive ut og ta med deg på reisen.

Påmeldingsfrist: «Førstmann til mølla»


VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

KONSERT ANDREA BOCELLI 28. juli 2018 Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn den 28. juli vil konserten bli flyttet til 29. juli. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvalig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Mistede billetter blir ikke refundet eller trykt om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av hverken billettpris eller booking-begyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Reisecompaniet AS: Om avlysning av operaforestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Reisecompaniet AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses epost).

FLYINFORMASJON

26. juli 2018

Kl. 17:20 Avreise fra Gardermoen med Norwegian 1866 til Pisa
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

31. juli 2018

Kl. 21:00 Fly med Norwegian DY 1867 fra Pisa
Kl. 23:55 Ankomst Gardermoen


KONSERTINFORMASJON

Oversikt over Reisecompaniets reserverte plasser i teateret, merket i grønt:

Kart Teatro del Silenco : Andrea Bocelli 2018 : Reisecompaniet


Hotell

 • italia-hotel-athena

  Italia, Hotel Athena ****

  Hotel Athena ligger innenfor Sienas historiske bymur, og har en elegant italiensk restaurant og en møblert terrasse med utsikt over byen og dalen. Alle rommene har klimaanlegg, elegant innredning med

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart