6 dager

27/07/2018 - 01/08/2018

Fra NOK 17.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med til Italia 27. juli – 1. august 2018 og opplev konsert med Andrea Bocelli på hjemmebane!

Nå kan du melde deg på tur til Toscana, og årets store utendørs konsertopplevelse med Andrea Bocelli. I år er det 13. gangen Bocelli står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter.

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

Årets forestilling er «Andrea Chénier»

Årets forestilling vi være dedikert operaen «Andrea Chénier» av Umberto Giordano. Historien om den franske poeten Chénier, som ble henrettet under den franske revolusjonen. Operaen er spesielt godt likt av de fleste tenorer, fordi den frembringer de dramatiske egenskapene og kvaliteten i stemmen. Andrea Bocelli vender tilbake til sin største lidenskap, til operaen han er mest følelsesmessig knyttet til: Den første operaen han hørte og lærte i sitt liv. «Andrea Chénier» er den aller første arien Bocelli spilte inn, allerede som åtteåring.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

Nordea logo : Reisecompaniet

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

FREDAG 27. JULI – ANKOMST PISA

Kl. 17:20 Flyavgang med Norwegian 1866 fra Oslo
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

Etter ankomst kjører vi videre ca 45 min (60 km) til Montecatini Terme. Etter å ha sjekket inn på hotellet, møtes vi til en liten «get together» i baren, hvor vi får et glass vin og litt enkel fingermat. Vi vil også gå gjennom programmet for turen.

Byen Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kurbyer”, har helt siden romertiden vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her.

De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger! Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer, restauranter og skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener.  Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid.

Hotel Montecatini Palace*****5

Hotel Montecatini Palace, Italia : Reisecompaniet

Hotel Montecatini Palace tilbyr utendørs svømmebasseng på taket med fantastisk utsikt. Dette 5-stjernershotellet kan dateres tilbake til 1910 og har en elegant jugendstil. Wi-Fi er gratis. Alle de moderne rommene har klimaanlegg, minibar og hårføner. Vi har reservert klassisk standard rom til alle. Du kan nyte tradisjonell toskansk mat i hotellets restaurant eller en drink fra baren ute i haven på hotellet. Montecatini Palace har «relax område» med varm hydromassasje, steamdusj, sauna og tyrkisk bad. Hotellet ligger bare 150 meter fra en stor offentlig park. Du kan spasere gjennom hotellets hage eller gå til byens berømte termalbad, som ligger 700 meter unna.  Kort vei til restauranter og shopping. Se hotellet nettside.

LØRDAG 28. JULI – ANDREA BOCELLI KONSERT (F/L)

Vi spiser en 3-retters lunsj på hotellet før avreise til konserten.

Til konserten får alle med seg en piknik-pakke som inneholder bl.a. 2 stk sandwich, vann, soft drink og frisk frukt.

Avreise kl. 17.00. Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser, men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser, og det finnes barer inne på området (kabintoaletter er også satt opp til publikum). Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på hver side av scenen. Det er et godt stykke å gå fra bussen til teateret og deler av veien er på tørr jord som kan skape støv. Ca 500 meter i slakk oppoverbakke. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye heler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca ved midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

SØNDAG 29. JULI – BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD (F)

PÅMELDINGSTUR (kr 1.200 pr pers)

Dette er virkelig en tur å anbefale. Vi tar det litt rolig på morgenen og starter ca kl. 11.00. Kjøreturen tar ca 30 minutter. Vi skal besøk en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Montecatini. I dette området ble den kjente kunstneren Leonardo Da Vinci født. Vi skal få smake lokale spesialiteter fra området og drikke gode viner. Toscana er bl.a. verdenskjent for sin Chianti vin, og spesielt den røde vinen. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smakssansene.  Vi kommer først til en vingård som drives privat og stedet har en fantastisk utsikt over området rundt. Deretter spaserer vi gjennom vinrankene til restauranten hvor vi skal spise lunsj. Vi er tilbake på hotellet ca kl. 16.00.

Ønsker du å melde deg på denne ekstraturen til den lokale vingården, ber vi deg om å krysse av for dette når du melder deg på turen til Toscana. Turen til vingården gjennomføres så fremt minimum 20 deltakere er påmeldt. Kostnad for denne turen vil være kr 1200 pr pers.

Middag på egenhånd i Montecatini. Reiseleder kan anbefale sted.

MANDAG 30. JULI – FIRENZE (F/L)

”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin”. Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. På 1300- og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Vi skal på byvandring. Vi reiser fra hotellet kl. 09.00. Firenze ligger kun 58 km fra Montecatini, og etter ca 45 min busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale svensktalende guide. Vi skal ikke besøke museer, men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bl.a. Santa Maria del Fiore, Domkirken. Med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigran papir, minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med en 3-retters lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til Montecatini. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må derfor parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i juli/august.

Middag på egenhånd i Montecatini.

TIRSDAG 31. JULI –  LUCCA (F/L/M)

Vi reiser til Lucca kl. 09.00 med buss fra hotellet.

Byen hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer – Lucca er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia! Ringmuren er mer som en park, beplantet med skyggefulle kastanjetrær og benyttes flittig av byens syklende og joggende innbyggere.  Innenfor murene er byen nesten bilfri, med fredelige  gatelabyrinter og små stemningsfulle torg. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro.  Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Byens store sønn er operakomponisten Puccini, modernisten innen opera.  Han sitter lett henslengt i bronse utenfor sitt barndomshjem, som i dag er museum, og ikke sjelden kan man høre en arie fra La Boheme eller Turandot fra et åpent vindu – man er stolte av sin store sønn i Lucca.

I Lucca møter vi vår lokale engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi avslutter formiddagen med en 3-retters lunsj i Lucca.

På kvelden før hjemreisen møtes vi kl 20.00 til en felles avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant i Montecatini. Vi tar taubanen opp til Montecatini in Alto til restauranten Il Giardino. Se restaurantens nettside.

ONSDAG 1. AUGUST – HJEMREISE (F)

Kl. 07:30 Buss fra hotellet til flyplassen i Pisa
Kl. 11:00  Flyavgang med SAS rute 4824 fra Pisa
Kl. 13:55 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris per person i klassisk dobbeltrom:  NOK 17.900,-

Dobbelt som enkeltrom tillegg: NOK 3.000,-

Prisen inkluderer følgende:

 • Fly Oslo – Pisa –  Oslo t/r med SAS/Norwegian
 • 5 døgn på hotell Montecatini Palace i Montecatini med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • «Get together» ankomstdagen inkl. 1 glass vin og fingermat
 • Lunsj på hotellet før konserten – 3 retter ekskl. drikke
 • Piknik-matpakke med drikke på konserten
 • Lunsj i Firenze – 3 retter med drikke
 • Lunsj i Lucca – 3 retter med drikke
 • Middag på lokal restaurant i Montecatini siste kvelden – 3 retter med drikke
 • Inngangsbillett til konserten med Andrea Bocelli:
  • Kategori: Poltonissima – langt fremme – nummerert – (oppgraderte billetter). Se kart over sceneområdet under fanen «Praktisk».
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

I tillegg kommer følgende:

 • PÅMELDINGSTUR: Besøk på vingård 29. juli med lunsj og drikke kr 1200 per person (minimum 20 personer)
 • Drikke til lunsj konsertdagen på hotellet
 • Mat og drikke på flyet
 • Tips

Du betaler med ditt Mastercard fra Nordea. Minner om at reise- og avbestillingsforsikring da er inkludert. Forsikringen dekker deg og din familie (hjemmeboende barn)/alternativt 3 medreisende når min. 50% av reisens totale transport kostnad er betalt med kortet. Se fullstendige forsikringsvilkår gjeldende ditt Mastercard på www.nordea.no. Her finner du også forsikringskortet som du kan skrive ut og ta med deg på reisen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet, pris- og valutaendringer. For at turen skal være mulig å gjennomføre, må det være minimum 30 antall påmeldte. Ønsker du mer informasjon om turen ring oss på telefon 22 42 70 44 eller send en mail til: salg@reisecompaniet.no

Påmeldingsfrist: «Førstemann til mølla»


VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

KONSERT ANDREA BOCELLI 28. juli 2018 Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn den 28. juli vil konserten bli flyttet til 29. juli. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvalig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Mistede billetter blir ikke refundet eller trykt om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av hverken billettpris eller booking-begyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Reisecompaniet AS: Om avlysning av operaforestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Reisecompaniet AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses epost).

FLYINFORMASJON

FREDAG 27. JULI 2018

Kl. 17:20 Flyavgang med Norwegian 1866 fra Oslo
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

ONSDAG 1. AUGUST 2018

Kl. 07:30 Buss fra hotellet til flyplassen i Pisa
Kl. 11:00  Flyavgang med SAS rute 4824 fra Pisa
Kl. 13:55 Ankomst Gardermoen


KONSERTINFORMASJON

Oversikt over Reisecompaniets reserverte plasser i teateret, merket i grønt:

Kart Teatro del Silenco : Andrea Bocelli 2018 : Reisecompaniet


Hotell

 • italia-hotel-montecatini-palace

  Italia, Hotel Montecatini Palace*****

  Hotel Montecatini Palace tilbyr utendørs svømmebasseng, treningssenter og utsikt til Montecatini Terme. Dette 5-stjernershotellet kan dateres tilbake til 1910 og har en elegant jugendstil. Wi-Fi er gr

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart