6 dager

27/07/2022 - 01/08/2022

fra NOK 18.950,-

Oslo

Klikk her for program pil

Bli med til Italia 27. juli – 1. august 2022 og opplev Andrea Bocelli på hjemmebane

Connections Ferie vil for 8. gang invitere deg til en helt spesiell konsertopplevelse i Italia. Nå kan du melde deg på tur til Toscana, og årets store utendørs forestilling med Andrea Bocelli. I år er det 16. gangen tenoren står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter.

OSLO – MONTECATINI TERME – FIRENZE – TORRE DEL LAGO – LUCCA – OSLO

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

8 år med Bocelli-reiser, se opp for etterligninger

Allerede i 2014 arrangerte vi vår første reise til Andrea Bocellis konsert i Toscana. Våre reiseledere har besøkt området mange ganger, og vi håndplukker sentralt beliggende hoteller og utmerkede restauranter, slik at du er garantert gode opplevelser når du reiser med oss. Vi tilbyr dessuten gode plassbilletter til forestillingen.

Årets forestilling med Andrea Bocelli

Vi har ennå ikke fått informasjon om innholdet i forestillingen, men vil komme tilbake med nærmere informasjon.

Merk: Det er langt å gå i forbindelse med forestillingen, og denne turen er ikke lagt til rette for personer med bevegelseshemninger.
Forestillingen til Andrea Bocelli har gjennom historien hatt varierende innhold. Det har vært både operaforestilling og konsert. Vi vet ikke hva slags musikk Bocelli velger å fremføre. Vi tar forbehold om endringer, da vi ikke er ansvarlig for det musikalske innholdet.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia, og vi skal oppleve Puccini-festivalen i Torre del Lago, som er en av Italias mest populære musikkfestivaler. Har får du virkelig oppleve store kulturopplevelser!

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

ONSDAG 27. JULI:  OSLO – FIRENZE – MONTECATINI TERME (M)

Kl. 06:00 Flyavgang med SK 1461 fra Oslo Gardermoen
Kl. 07:15 Ankomst København
Kl. 08:40 Flyavgang med SK 2961 fra København
Kl. 11:00 Ankomst Firenze

Etter ankomst kjører vi fra Firenze til Montecatini Terme (ca. 40 minutter). Byen Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kurbyer”, har helt siden romertiden vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her.

De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger! Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer, restauranter og skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener. Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid.
På kvelden nyter vi tre-retters velkomstmiddag med drikke i hotellets restaurant.

Hotel Ambasciatori i Montecatini 4 ****

hotell-samlebilde-Ambasciatori-Reisecompaniet

Hotel Ambasciatori ligger midt i sentrum av Montecatini, med en meget sentral beliggenhet. Takket være høyden, tilbyr hotellet den vakreste panoramautsikten over byen og åsene rundt. Hotellet tilbyr moderne og komfortable rom, men solterassen med basseng omgitt av solsenger er virkelig hotellets høydepunkt. Rommene er innredet med satellitt-TV, klimaanlegg og gratis Wi-Fi. I restauranten kan du nyte både tradisjonell, lokal mat  og internasjonale retter. Les mer om hotellet her.

TORSDAG 28. JULI – ANDREA BOCELLI KONSERT (F/L)

Etter frokost på hotellet vil det være fritid før vi møtes i hotellets restaurant ca. kl. 13:00. Vi spiser tre-retters lunsj på hotellet før avreise til konserten. Alle får med seg en piknik-matpakke med mat og drikke til konserten.
Kl. 16.00: Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Dere får med piknik-matpakke fra hotellet. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye hæler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca. midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca. kl. 02:00.

FREDAG 29. JULI – LUCCA (F/ L/M)

Lucca hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer, og er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia, og det sier ikke så lite! Ringmuren er mer som en park, beplantet med skyggefulle kastanjetrær og plataner og flittig benyttet av byens syklende og joggende innbyggere.  Innenfor murene er byen nesten bilfri, med fredelige  gatelabyrinter og små stemningsfulle torg. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro.  Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Byens store sønn er operakomponisten Puccini, modernisten innen opera.  Han sitter lett henslengt i bronse utenfor sitt barndomshjem, som i dag er museum, og ikke sjelden kan man høre en arie fra La Boheme eller Turandot fra et åpent vindu – man er stolte av sin store sønn i Lucca.

I Lucca møter vi vår lokale engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi spiser lunsj på lokal restaurant, før vi møter guiden for en vandring i Lucca. Vi er tilbake på hotellet rundt 18:00, og vi møtes om kvelden for felles middag.

LØRDAG 30. JULI – PUCCINI-FESTIVAL I TORRE DEL LAGO (F/M)

Vi tar det litt rolig på morgenen og nyter formiddagen på egenhånd i Montecatini. Ca. kl. 17:00 drar vi fra hotellet til Torre del Lago. Dette er en liten by med beliggenhet mellom innsjøen Massaciuccoli og havet, og en viktig del av Viareggio-kommunen. Byen er kjent for komponisten Giacomo Puccinis villa og for Puccini-festivalen som hver sommer blir arrangert i utendørs-teatret ved innsjøen. Festivalen er dedikert til Puccini og er et av Italias beste og mest populære sommer-festivaler.

Med litt hjelp av kunstnere og designere gjorde Puccini et gammelt klokketårn om til en villa som i dag er et museum. Villaen har et enkelt design, men innredningen inspirert av innsjøen og naturen rundt bygningen veier opp enkeltheten. I museet kan man se pianorommet hvor han komponerte melodiene sine, kapellet hvor Puccini, hans kone, sønn og svigerdatter er gravlagt og bilder fra livet hans. Alt er sånn det var da han bodde der bortsett fra en liten stue som har blitt til kapell. Puccini kalte dette området for paradis, innsjøen er fremdeles veldig rolig og et perfekt sted for å slappe av.

Vi kommer frem ca. 18:00, og vi skal besøke Puccini-museet før felles middag på restaurant nær teatret. Vi skal få med oss forestillingen «Manon Lescaut», en opera i fire akter basert på romanen «L’histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut» fra 1731 av den franske forfatteren Abbé Prévost. Forestillingen starter kl. 21:15 og er ferdig rundt midnatt. Vi regner med å være på hotellet rundt 01:30.

SØNDAG 31. JULI – FIRENZE (F/L/M)

Toscana kalles ofte Italias Hage, og med rette. Midt i ”hagen” ligger Firenze. Navnet betyr Den blomstrende byen, og kan både henvise til landskapet og den kunstblomstring som fant sted under Renessansen. ”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin”. Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig.

Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Firenze ligger ca 40 km fra Montecatini, og etter ca 1 time busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til hotellet. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i juli.
På ettermiddagen returnerer vi tilbake til hotellet i Montecatini. Vi møtes i resepsjonen for avreise til felles 3-retters avskjedsmiddag med drikke middag på hyggelig lokal restaurant i vakre Montecatini Alto.

MANDAG 1. AUGUST:  MONTECATINI – FIRENZE – OSLO (F)

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og drar til flyplassen i Firenze. Avreise fra hotellet ca. kl. 12:00.

Kl. 16:05 Flyavgang med SK 2962 fra Firenze
Kl. 18:15 Ankomst København
Kl. 19:10 Flyavgang med SK 1470 fra København
Kl. 20:15 Ankomst Oslo

PRISER

Pris pr. person i Classic dobbeltrom: NOK 18.950,-

Tillegg, dobbeltrom som enkeltrom: NOK 1.950,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter Oslo – København – Firenze t/r med SAS
 • Alle kjente norske og internasjonale flyskatter
 • 5 overnattinger i Classic dobbeltrom på Hotel Ambasciatori **** sentralt i Montecatini Terme
 • Daglig turistskatt på hotellet (2,- Euro pr. person pr. dag)
 • Daglig frokost på hotellet
 • Utflukt til Firenze med transport og lokal guide
 • Utflukt til Lucca med transport og lokal guide
 • Middag på hotellet ankomstdagen, 3 retter med drikke
 • Lunsj i Firenze, 3 retter med drikke
 • Middag på restaurant i Montecatini Alto
 • Lunsjbuffet på hotellet før konserten
 • Besøk i Puccini-musèet i Torre del Lago
 • Middag i Torre del Lago, på lokal restaurant
 • Lunsj i Lucca, 3 retter med drikke
 • Middag på lokal restaurant i Montecatini Terme
 • Matpakke på konsertdagen: Sandwich, frukt, kake og vann
 • Inngangsbillett til konserten med Andrea Bocelli: (Kategori: Poltroncina – nummerert)
 • Inngangsbillett Puccini-festivalen
 • Teknisk erfaren reiseleder fra Connections Ferie

Dette er ikke inkludert:

 • Oppgraderte BILLETTER til konserten (NB: utsolgt!)
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris og valutaendringer. Prisene er basert på at minimum 30 personer reiser.


Connections Ferie har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.


VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

FORESTILLING: ANDREA BOCELLI 28. juli 2022 Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn på konsertdagen vil konserten bli flyttet til dagen etter. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Bortkomne billetter blir ikke refundert eller trykket om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av verken billettpris eller booking-gebyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Connections Ferie: Om avlysning av forestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Connections Ferie vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses-epost).

FLYINFORMASJON

ONSDAG 27. JULI 2022

Kl. 06:00 Flyavgang med SK 1461 fra Oslo
Kl. 07:15 Ankomst København
Kl. 08:40 Flyavgang med SK 2961 fra København
Kl. 11:00 Ankomst Firenze

MANDAG 1. AUGUST 2022

Kl. 16:05 Flyavgang med SK 2962 fra Firenze
Kl. 18:15 Ankomst København
Kl. 19:10 Flyavgang med SK 1470 fra København
Kl. 20:15 Ankomst Oslo

Tillatt bagasjekvote: 20 kilo innsjekket bagasje pr. person.
Håndbagasje kommer i tillegg.
Ingen måltider på fly inkl. Kan kjøpes ombord.


KONSERTINFORMASJON

Inne på konsertområdet foregår salg av enkle matretter, øl, vin og mineralvann.
Det kan bli lange køer, og vi anbefaler å medbringe ekstra vannflasker.
Det er gode toalettfasiliteter på området.

Oversikt over våre reserverte plasser i teateret.
Vi har to typer billetter (poltroncina og poltronissima):

 

Kart Teatro del Silenco : Andrea Bocelli 2018 : Reisecompaniet



Reiseleder

 • finn-kolderup

  Finn R. Kolderup

  Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.  I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.  Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

  Finn har reiseerfaring fra over 55 land og han har besøkt 30 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa.  Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner.  Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

  Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk.  Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

Hotell

 • hotel-ambasciatori-i-montecatini-4

  Hotel Ambasciatori i Montecatini 4 ****

  Hotel Ambasciatori ligger midt i sentrum av Montecatini med den vakreste panoramautsikten over byen og åsene rundt.

  Les mer