Ta kontakt dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo og Stockholm

Klikk her for program pil

Argentina med Brasil og Uruguay – 14 dager

Møt våren til høsten! I Argentina er årstidene motsatt av hos oss, og i oktober farges Buenos Aires’ gater lilla av blomstrende jacaranda-trær. På denne turen kombinerer vi pulserende storbyliv med flotte naturopplevelser.

Vi skal oppleve ildfull tango i Buenos Aires’ mest historiske danselokale. La oss rive med av den smektende dansen som er Argentinas hjerterytme, og uttrykker sårbarhet og glede, håp og lidenskap. Ri med gauchoene på den mytiske, endeløse pampas’en og nyte den legendariske biffen, grillet ute under en vid himmel, ledsaget av velsmakende rødvin fra verdens høyest beliggende vinmarker.

La oss overvelde av Iguazù-fossenes kraftfulle kaskader – et av verdens 7 naturlige underverker, hvor enorme vannmasser skaper et eventyrlig vakkert utsyn, en dis hvor solens stråler fremkaller en serie regnbuer. Bli med på jungelsafari og oppleve spennende, tropisk dyreliv og rafting på Iguazù-elven.

Vi skal besøke den vakre fjellbyen Salta, en av de mest spanske byer i landet, med Andesfjellenes snødekte tinder som praktfullt bakteppe.

Argentina betyr Sølvlandet, men her venter gullkantede opplevelser.

PROGRAM

Dag 1: Oslo/Stockholm – London – Buenos Aires

Vi drar med Norwegian direkte fra Gardermoen eller Stockholm til London, Gatwick, hvor vi bytter fly og drar videre kl. 22:30 med Norwegians direkterute til Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst Buenos Aires

Vi ankommer Buenos Aires Internasjonale flyplass kl. 08:10. Her blir vi møtt av vår lokale guide. Etter en kort, privat transfer sjekker vi inn på vårt hotell, Kenton Palace, 4*, som har sentral beliggenhet i det sjarmerende nabolaget La Boca. Kun en kort spasertur fra hotellet ligger Plaza de Mayo, som betegnes som byens hjerte. Flere severdigheter og shoppinggater ligger innen gangavstand; bl.a. havneområdet Puerto Madero og det eksklusive Recoleta, med den berømte kirkegården med Evita Perons grav. De komfortable rommene har stilfull og klassisk innredning. Personlig, god service. Hotellet setter bærekraftighet i fokus og all energi, aircondition, belysning og LED tv kommer fra 100% grønne kilder.

Velkomstmiddag med Tango Show på El Querandi

Hver kveld er tango-kveld i Buenos Aires. I de tradisjonelle milonga’ene – danseklubbene, eller spontant i bakgatene, dyrker argentinere i alle aldre sin lidenskap for dansen. I den historiske bydelen San Telmo, hvor dansen oppsto, skal vi oppleve en helaften på El Querandi. Denne tangueria – dansesal – regnes for å være den beste i Buenos Aires, og i de praktfulle lokaler fra 1920 sitter tangohistorien i veggene. Ado Falascos orkester og hans talentfulle sangere og dansere tar oss med på en forrykende reise gjennom tiden i smektende tangorytmer.
Inkludert i turen er privat transport ledsaget av vår lokale guide, 3 retters middag hvor vi kan velge vår favoritt fra en variert 30-retters meny, forrett, hovedrett og dessert. Viner fra Finca Flichman vingård og kaffe er også inkludert. En uforglemmelig aften som tar oss med til en annen tid.

Dag 3: Buenos Aires

Buenos Aires Experience – Heldagstur med buffetlunsj på en tradisjonell restaurant

Buenos Aires betyr ”De skjønne vinders by”, men byen kalles også ofte ”Latin-Amerikas Paris”, pga de elegante bulevarder og praktfulle palasser fra tidlig 1900-tall, da byen var en av verdens rikeste, side om side med glinsende skyskrapere, og ikke minst, et vibrerende natteliv. Byens innbyggere kaller seg porteños – folket fra havnen, en metafor som henviser til deres fortid – de fleste kom sjøveien fra Italia, Frankrike og Spania. De har alle tatt med det beste fra sin kultur og dette har bidratt til at Buenos Aires er en av de fremste matbyer i Latin-Amerika.

Vi starter turen på Plaza de Mayo, hvor byen ble grunnlagt. Her ligger Casa Rosada, det karakteristiske rosa Presidentpalasset. I filmen ”Evita” synger Madonna ”Don’t cry for me, Argentina” fra balkongen her. Her ligger også Cabildo, det gamle Rådhuset fra kolonitiden, og den nyklassiske Metropolitan-katedralen, hvilested til frihetshelten og Argentinas grunnlegger, Jose de San Martín. Omkring sentrum ligger de berømte barrios – bydeler, alle med ulikt preg og personlighet. En av de mest kjente er San Telmo, et av de eldste nabolag i byen. Opprinnelig bygget for overklassen på 1800-tallet, men da gul feber brøt ut flyttet de ut og på 1970-tallet flyttet kunstnere og håndverkere inn og åpnet verksteder og gallerier. Denne kreative bydelen blomstrer fortsatt med sin bohemiske atmosfære, trendy barer og butikker med kuriositeter. Antikvitetsmarkeder er en viktig del av bybildet og stemningen, og spesielt søndagsmarkedet på Plaza Dorrego.

I det sjarmerende nabolaget La Boca, hvor italienske innvandrere bosatte seg på 1800-tallet, startet fotball-legenden Maradona sin karriere. Her er t.o.m. lyktestolpene malt i det lokale fotballagets farger. Den fargerike gågaten Caminito oppsummerer alt det La Boca er kjent for.

Buenos Aires er en av verdens store havnebyer ved munningen av Rio de la Plata – Sølvfloden. Nord for elven ligger Puerto Madero, byens havnefront som har gjennomgått en dramatisk forandring siden 1990-tallet. Det forfalne havneområdet er blitt hypermoderne med elegante boliger og trendy restauranter hvor jet-set’et samles. I Palermo Chico, en eksklusiv hageby designet av den kjente franske landskapsarkitekten Charles Thays, finner vi luftige parker og palasser i fransk renessansestil. Et populært mål for en picnic på søndagen.

Dag 4: Buenos Aires – Gaucho-Ranch

Heldagstur til Gaucho-ranchen Santa Susana med Asado-lunsj

På denne heldagsturen skal vi besøke ranchen Santa Susana og oppleve livsstilen til de tradisjonelle “gaucho’ene” – argentinske cowboys som fremdeles rir omkring på den mytiske pampasen og passer sine kvegflokker. Argentinas rikdom kom av oksekjøtt fra disse endeløse, gress-slettene som strekker seg fra Argentina til Brasil og Uruguay. Dyrene går fortsatt fritt omkring og livnærer seg av det energirike gresset.

Vi får anledning til å prøve oss på hesteridning eller en tur med hest og kjerre.

Vi skal ha en tradisjonell lunsj med det berømte oksekjøttet, grillet på åpne griller, og empanadas, fylt med kjøtt eller ost, vin og drikke inkludert. Vi skal også besøke Ranch-museet, og oppleve et flott folklore-show med dans og musikk.

Dag 5: Buenos Aires – Uruguay (Colonia de Sacramento)

Heldagstur med privat transport ut til Buenos Aires-piren, fergebilletter fra Buenos Aires til Colonia del Sacramento t/r. Vandretur og lunsj på en lokal restaurant (drikke ikke inkludert)
Vi krysser Rio de la Plata, verdens bredeste elv, og etter en krysning på kun 60 min med en av de raske fergene, ankommer vi nabolandet Uruguay. På den østlige elvebredden ligger en fredelig liten oase, Colonia del Sacramento, grunnlagt i det 17. århundre som smuglerkoloni av portugiserne i et område som den gang var styrt av spanske kolonister. Vi vandrer rundt i smale, brosteinsbelagte gater og beundrer de mange fargerike hus i portugisisk kolonistil. Colonia er landets eldste by, og har Verdensarv-status pga sin unike arkitektur.

Dag 6: Buenos Aires

Idag kan vi oppleve Buenos Aires på egen hånd. Det er lett å ta seg rundt i byen, gode forbindelser med T-bane og taxi er billig. Spør gjerne guiden om tips og råd.

Dag 7: Buenos Aires – Puerto Iguazù

Buenos Aires er et perfekt utgangspunkt for å besøke resten av landet. Vår lokale guide ledsager oss med privat transport til flyplassen, hvor vi flyr innenriks til Puerto Iguazù. Her venter privat transport til vårt hotell El Pueblito i Puerto Iguazù. Overnatting på hotellet og frokost inkludert.

El Pueblito Iguazú er et bærekraftig hotell i Puerto Iguazú, omgitt av en rik flora og fauna. Her har lokale håndverkere bygget et hotell helt uten sammenlikning. Er man glad i naturen, vil man trives i disse fredelige og vakre omgivelser. Vi møtes til velkomstmiddag i hotellets restaurant – og får servert en 3-retters meny (drikke ikke inkludert).

Dag 8: Puerto Iguazù – privat tur gjennom Nasjonalparken

Denne dagen skal vi oppleve et av verdens mest imponerende fossefall. Nasjonalparken ligger i Paranà-jungelen og har et unikt økosystem. Den største naturskatten er en serie med 275 fosser som strekker seg nesten 3 km i bredden. De ligger på grensen mellom Brasil og Argentina, og er regnet som et av verdens 7 naturlige underverker. En ca 1 km lang gangsti gjør det mulig å komme nære de mindre fossene.

Her kan man gå fra et utkikkspunkt til et annet, og se enorme vannmasser dundre ca hundre meter rett ned. Den største og mest vannrike kalles ”Djevelens strupe”, og kan ta pusten fra en – spesielt når solstrålene forvandler vanndråpene til en serie regnbuer. Langs gangstiene finnes alle fasiliteter, og fotomotivene står i kø. Den øvre stien er også tilgjengelig for rullestolbrukere. Herfra kan man se helt ut til San Martin-øya og over til fossene på den brasilianske siden.

Det er også mulighet til å være med på et unikt jungeleventyr (ikke inkludert – ca. 65 U$D pr person). Turen har avgang hver time fra The Visitors Centre og første etappe går gjennom jungelen langs gangstien “Sendero Yacaratía”. Erfarne guider er med på hele turen, og vil fortelle om tropiske fugler i trærne, sjeldne sommerfugler og flotte utsyn langs stien. Etter 8 km med truck, ankommer vi Puerto Macuco, ca 100 m fra en service/sykehus-stasjon. Herfra går 100 meter med trapper opp til en flytende plattform hvor neste etappe av reisen fortsetter. Motorbåter tar oss 6 km gjennom dalkløften som Iguazù-elven danner, fram til fossefallene. Ca 2 km går gjennom raske elvestryk. Etter å ha beundret den rolige delen av San Martin-øya, går turen videre til “Tres Mosqueteros”-fossen hvor Brasil og Argentina møtes. Et U-formet fossefall kalt Djevelens strupe samler enorme vannmasser fra begge land. Deretter seiler vi til øya San Martin. En uforglemmelig opplevelse, Iguazù er det største vannfall i verden som kan oppleves med motorbåt. (Barn under 12 år, gravide og personer med nedsatt helse, KOLS eller hjerteproblemer, ryggproblemer, nakkeproblemer og/eller andre ledd- eller skjelettplager kan ikke delta på denne turen. Likeledes personer som av ulike årsaker ikke er i stand til å reagere raskt ved en eventuell nautisk nødssituasjon).

Dag 9: Puerto Iguazù

Halvdagstur til den brasilianske siden av Nasjonalparken og Fossefallene. Måltider ikke inkludert.
Vi forlater Argentina og krysser grensen til Brasil. Nasjonalparken ble grunnlagt i 1939 og består av mer enn 185 000 ha og byr på et fantastisk plante-og dyreliv. Den har det største gjenværende belte av den Atlantiske skogen. Ikke noe annet sted på jorden finnes ekte tropisk regnskog så langt fra ekvator,og er et av områder på kloden med størst biodiversitet, et enestående dyre- og planteliv. Orkideer, bregner og begonier vokser langs stiene, og nysgjerrige nesebjørner følger med i trærne. Skogen stekker seg langs Brasils atlanterhavskyst, og består av en rekke forskjellige skogstyper, også regnskog. Men skogen er hardt rammet av menneskelig aktivitet og avskogning. Den er definert som verdensarv da 93% av den er borte.

Iguazù betyr ”den mektige elven” på Guaraní-språket, og det er et passende navn, da 14 av fossene har et fall på 107 meter, og vannkraften danner en 30 m høy sky av spray fra elven og en serie regnbuer. Djevelens Strupe på nært hold oppleves best fra brasiliansk side. Her er fantastiske fotomotiver! En vandring gjennom den subtropiske skogen tar oss til Salto Floriano-basen, der vi tar en heis til toppen av fossene. Alternativt kan man spasere langs en gangsti som går over Salto Union.

Dag 10: Puerto Iguazù – Salta

I dag skal vi fly til Salta ”La Linda” – den vakre – på spansk, den lille byen i Lerma-dalen i de østre Andesfjellene. Beliggenheten på over tusen meter over havet byr på panoramautsikt og fantastisk variert natur. Godt bevarte, spanskpregede bygninger fra kolonitiden, vakre plasser og smale brosteinsgater. Vår guide møter oss for en privat transfer til flyplassen og flytur til Salta. Her møter vi vår lokale guide som følger oss fra flyplassen til Hotel Salta. En kort byrundtur viser oss de beste av byens attraktive severdigheter; San Bernardo-katedralen og Cabildo, byens eldste bygning, en juvel av en bygning som rommer en interessant utstilling dedikert til Inkaene i Andesområdene og monumentet til frihetshelten General Güemes. Vi kjører opp til “San Bernardo” høyden for å beundre utsikten over byen, og deretter går turen til utkanten og vi besøker feriebyen “San Lorenzo”, kjent for sitt subtropiske mikroklima. Vi avslutter turen på Håndverkernes marked, hvor fingernemme kunsthåndverkere fra hele provinsen selger sine fargerike og originale arbeider. Vi møtes til en velkomstmiddag på hotellet, med 3-retters meny. Overnatting på Hotell Almeria. Executive-rom med frokost inkludert.

Dag 11: Salta (Cafayate)

Heldagstur til Cafayate med lunsj på lokal restaurant. Reisen starter i Salta og vi følger rute 68 gjennom Lerma-dalen og dens historiske landsbyer. Vi kommer fram til Quebrada de las Conchas, ”Konkylie”- dalkløften, med fjellformasjoner skapt av vind og vann til merkelige skulpturer, med navn som ”Amfiteateret”, ”Djevelens Gap”, ”Padden” ”Kastellene” m.m. Framme i Cafayate, skal vi besøke vingårder berømte for sin produksjon av Torrontes-vinen, karakteristisk pga det spesielle klima og jordsmonn. Etter lunsj vender vi tilbake til Salta.

Dag 12: Salta – Buenos Aires

Vår lokale guide følger oss til flyplassen med privat transport, og vi flyr tilbake til Buenos Aires . Vel framme på flyplassen i Buenos Aires blir vi møtt av vår argentinske guide som ledsager oss med privat transport til hotellet. Avskjedsmiddag på hotellet, 3-retters middag med en alkoholfri drink er innkludert. Overnatting på Kenton Palace Hotel i Buenos Aires, standard rom med frokost inkludert.

Dag 13: Buenos Aires – London, hjemreise

Vår lokale guide møter oss på hotellet, og en privat transfer tar oss tilbake til flyplassen for hjemreisen til via London. Avreise fra Buenos Aires med Norwegian direkte til London.

Dag 14: London – Oslo/Stockholm

Ankomst London kl. 13:55. Vi bytter fly og drar direkte til Oslo eller Stockholm med Norwegian.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: kr. 34.950,- (ca. 37.350,- SEK pr. 07.feb.18)

Enkeltromstillegg: kr. 5.550,- (ca. 5.880,- SEK pr. 07.feb.18)

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo/Stockholm – London – Buenos Aires t/r med Norwegian
 • Flybilletter, Buenos Aires – Iguazu – Salta – Buenos Aires med Aerolineas Argentinas
 • Alle kjente flyskatter pr. dags dato
 • Overnatting på utvalgte sentrale hoteller underveis
 • Daglig frokostbuffet
 • Flere måltider underveis som beskrevet i program
 • Alle utflukter som beskrevet i program, med lokale engelskspråklige guider
 • Transport, flyplass-hoteller, utflukter
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tips/driks til bussjåfør, hotell o.l.
 • Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge/Sverige
 • Reiseforsikring
 • Oppgradering til Premium (Business) -klasse på fly London-Buenos Aires-London (koster ca. 22.000,- NOK pr. person – ca. 23.500,- SEK) – på forespørsel/förfrågan

Det tas forbehold om endring i programmet som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. valuta, værforhold

FLYINFORMASJON

Flyreisen, fra Oslo:

Oslo – London er foreløpig ikke lagt ut. Kommer senere.
DI7505  13OCT  London – Buenos Aires  22.30 – 08.10+1
DI7506  25OCT  Buenos Aires – London  11.00 – 04.00+1
London – Oslo er foreløpig ikke lagt ut. Kommer senere.

Flyreisen, fra Stockholm:

Stockholm – London er foreløpig ikke lagt ut. Kommer senere.
DI7505  13OCT  London – Buenos Aires  22.30 – 08.10+1
DI7506  25OCT  Buenos Aires – London  11.00 – 04.00+1
London – Stockholm er foreløpig ikke lagt ut. Kommer senere.

NYTTIG INFORMASJON

Pass og visum:

-Pass må være gyldig min. 6 måneder etter hjemkomst.
-Visum er ikke påkrevet for norske/svenske statsborgere på denne reisen.

Vaksinasjoner:

-Ingen vaksiner er påkrevet. Flere vaksiner anbefales.
-Ta kontakt med din fastlege, eller sjekk Reiseklinikkens anbefalinger.

Valuta:

-Vi anbefaler at du tar med deg US Dollars på denne turen. Kan enkelt veksles til lokal valuta underveis.
-VISA og MasterCard er gangbart de fleste steder. Minibanker finnes overalt i de store byene.

Klima:

-Temperaturer mellom 15-28 grader.
-Normalt noe nedbør.

Sikkerhet:

-Pass på verdisaker. La pass og verdisaker ligge i safen på hotellet.
-Ikke ta med dyre kameraer, smykker o.l.

Tips/driks:

-Det er normalt å gi tips (ca. 10%) på restauranter hvis man er fornøyd, samt til sjåfører og guider underveis. Men det er ikke påkrevet.

Pakketips:

-Ta med en liten ryggsekk (kjekt å ha for dagsturer)
-Sommertøy og badetøy
-Regntøy
-Lett jakke eller genser (kan bli kjølig på kvelden)
-Gode sko (joggesko o.l.) til daglige spaserturer
-Solkrem, hodeplagg, solbriller
-Håndvask, engangsservietter e.l. (håndsprit)
-Myggspray


Land

 • argentina

  Argentina

  Republikken Argentina er et land i den sørlige kjegle i Sør-Amerika, plassert mellom Andesfjellene i vest og Atlanterhavet i øst og sør. Det utgjør den sørligste delen av Sør-Amerika og grenser til Paraguay og Bolivia i nord, Brasil og Uruguay i nordøst, og Chile i vest og sør.

  Les mer

Kart