8 (9) dager

20/06/2017 - 28/06/2017

Fra NOK 15.990,-

Oslo og Stockholm

Klikk her for program pil

Bank Norwegian logo : ReisecompanietOpplev storslagne Sicilia med Bank Norwegian

Middelhavets største øy har alt man kan ønske seg, behagelig klima, forfriskende hav og lange strender. Ikke rart de romerske keiserne reiste hit for å nyte sin pensjonist-tilværelse. Naturen er barsk og vakker på samme tid, den kjederøykende vulkanen Etna kalles bare ”La Signora” av de lokale. Gåtefull og temperamentsfull mot toppen, kledt i en frodig kappe av grønne pinjeskoger, pistasjelunder og vinmarker. Pastellfargede landsbyer pryder skråningene, noen av dem bare meter fra gamle lavastrømmer.

Den storslagne naturen og dramatiske historien har inspirert til utallige epos, fra antikken til moderne tid, fra ”Odyssevs Eventyr” til ”Gudfaren”. Mer enn 300 filmer er spilt inn på øya bare de siste 50 år. Grekere, bysantinere, romere, og ikke minst normannerne – ”de bolde nordmenn fra Frankrike”, har satt dype spor i arkitekturen, hele 7 kulturskatter & steder står på Verdensarvlisten.
På Sicilia leves livet ute på gaten, å besøke de fargerike markeder er nesten som å befinne seg i en åpningsscene fra en Verdi-opera. Det synges, handles og prutes, det freses, grilles og smakes. Nå kan vi lære å lage Sicilias lekre mat, kjent for sjeldne smakssammensetninger, dufter av krydder fra Østen og Nord-Afrika. En fusjon av alle de ulike kulturer som har vært innom i øyas 2500 år lange historie.

PROGRAM

F=frokost, L=lunsj, M=middag

TIRSDAG 20. JUNI – ANKOMST CATANIA

Fra Sverige og Norge:
Kl. 13:20 Avreise fra Stockholm
Kl. 14:20 Ankomst Oslo

Kl. 16:00 Flyavgang med Norwegian fra Gardermoen
Kl. 19:35 Ankomst Catania

Etter ankomst Catania går reisen nordover langs kysten. Etter ca 45 minutters kjøretur kommer vi fram til den hyggelige badebyen Giardini Naxos, som ligger ved Naxosbukten. Den er kjent for vakre strender og krystallklart vann. Pga de mange grotter og den rike undervannsfauna, er det alle dykkeres paradis. Scener fra kultfilmen ”Det Store Blå” ble spilt inn her, om fridykkeren Jaques Mayols liv.

ONSDAG 21. JUNI – I «GUDFARENS FOTSPOR» – SAVOCA OG TAORMINA (F)

Etter frokost går turen til fjellandsbyen Savoca, ”hellig” sted for film pilegrimer! Inntil for noen årtier siden var det kun muldyrtråkk innover i disse fjellene, og tiden har nesten stått stille. Byen Corleone, hvor den virkelige Gudfaren kom fra, var blitt altfor moderne, og egnet seg ikke som filmkulisse da man skulle finne egnede innspillingssteder for eposet om mafiaen. Vi tar en spasertur gjennom smale smug, og noen kjenner kanskje igjen den honninggule kirken i Savoca? Her giftet nemlig Michael Corleone seg med Apollonia. Kanskje frister en forfriskende sitron-granita i baren Vitelli Paradis, og kanskje møter vi de samme statistene bak bardisken som fortsatt snakker om hvor kjekk Al Pacino var. Bedre markedsføring enn en Holywoodfilm i tre deler finnes ikke.

På ettermiddagen får vi en guidet spasertur i Taormina med lokal guide. Før vi starter turen er det tid for lunsj på egenhånd i Taormina.
Taormina – Sicilias perle, ligger dramatisk til, vel 200 m over Naxosbukten. Grekerne bygde teateret ytterst på stupet for 2500 år siden og her settes fortsatt opp teater og musikkforestillinger om sommeren. Kulissene er de mest virkningsfulle man kan tenke seg, med bukten nedenfor og Etna, som av og til byr på lavafontener, i horisonten.

TORSDAG 22. JUNI – UTFLUKT TIL VULKANEN ETNA MED JEEP (F/L)

Etter frokost går turen til Etna, Europas største vulkan. Turen fra /Giardini Naxos tar ca 45 minutter. Turen går gjennom pinjeskoger, fikenlunder og vinmarker, en ”Edens hage” av vegetasjon. Vi ser fascinerende kontraster etter hvert som vi kommer opp i høyden, et belte av knallgul gyvel og fikenkaktus setter rot i nyere lavastrømmer. Mot toppen møter vi et dramatisk og øde månelandskap. Et landskap i svart og hvitt, snø og lava. Etna er et av verdens største natur-laboratorier pga. mangfoldet av jordtyper og mikroklima. Store deler er i dag Nasjonalpark med et rikt dyreliv og vakre innsjøer. Basecamp ligger på ca 1900 m.o.h., og herfra blir det tur med firehjulsdrevet jeep opp til nesten 3000 m. Gode sko og varmt tøy anbefales! Vi avslutter med deilig lunsj på en av de mange vingårdene som ligger på veien ned fra Etna.

FREDAG 23. JUNI – DAGEN TIL FRI DISPOSISJON (F)

Denne dagen kan man nyte strandlivet ved Naxosbukten eller ta taubanen opp til romantiske Taormina. Som ligger ca 200 m over Naxosbukten. Den lille byen har bilfrie gater med mange koselige restuaranter og fine shoppingmuligheter. Kanskje du vil kjøpe med deg lokale varer fra det italienske kjøkkenet, keramikk eller frister italiensk mote?

LØRDAG 24. JUNI – SIRACUSA OG ORTIGIA (F/L)

Etter frokost går turen sydover til Siracusa (ca 1 ½ times kjøretid fra Giardini Naxos). Få steder kommer oldtiden så nær som i Neapolis – det legendariske arkeologiske utgravningsområdet, med sitt amfiteater og grotten Dionysos’ øre. Legenden forteller at vinguden utnyttet ekkoet i den 60 m dype hulen. Innerst i hulen kan man høre det som blir hvisket fra et hull oppe i klippeveggen. Lyden blir 16 ganger forsterket, og river man et papir høres det nesten ut som et pistolskudd. I Paradis-steinbruddet hentet krigsfanger byggestein til byen Siracusa. Her finnes flere grotter og en frodig lund med eksotiske trær som minner om Edens Hage – derav navnet..

Vi spiser lunsj på lokal restaurant i Siracusa.

Ortigia, den gamle bydelen, ligger på en øy. Dette var en av de mest strålende oldtidsbyene, kun overgått av Athen. Ifølge legenden hoppet filosof og matematiker Arkimedes opp av badet her, etter å ha unnfanget loven om oppdrift, og Platon og Sokrates dro hit på sommerferie. Den gamle domkirken gjemmer på en hemmelighet. Det er stor sannsynlighet for at selveste apostelen Paulus har besøkt denne bygningen, men da var den et tempel viet Athene. Selv om fasaden er fra 1700-tallet, er søylene fra det 5. århundre f.Kr. Bare noen få meter fra havet ligger ferskvannskilden Arethusas fontene, beplantet med payrus. I tusener av år har ferskvann piplet opp fra dypet, og stedet er knyttet til myten om Artemis’ nymfe som ble forfulgt av elveguden.

Santa Lucia, en av de få katolske helgener vi feirer i det protestantiske nord, er Siracusas skytshelgen og skal være begravet her. Hun som ifølge sagnet svevde mirakuløst over Norden og lot det regne godsaker før jul..Men det er ikke førjulshygge som stearinlys i håret og gjærbakst med safran hun forbindes med her. I renessansebildene i kirken viet henne, finner vi en mye mer makaber historie om Lucias martyrium..Dog skal arancini, friterte risboller med variert fyll, en av de mange lekkerheter som Sicilias kjøkken kan by på, være inspirert av Santa Lucias historie.

SØNDAG 25. JUNI – «STREETFOOD» OG MATLAGING I CATANIA (F/L/M)

Vi møter vår guide for avreise til Catania, Sicilas nest største by. Vulkanen Etnas ikoniske kjegle danner en dramatisk bakgrunn. Vi begynner dagen med en guidet vandring i den gamle bydelen, som er på UNESCO’s Verdensarvliste. Kjent for sine storslagne, hvitmalte palasser med detaljer i svart lavastein, barokke piazza’er, og de beste fiskemarkeder på øya. Catania er en livlig by, med sine mange studenter som fyller hundrevis av barer, fortauskafeer og restauranter.

Vi skal besøke markeder og få smake lokale spesialiteter på vår vandring i byen. Glem fast food, gatemat på Sicilia er store smaksopplevelser med noen av de beste råvarer man kan finne. Fersk og nylaget, grillet fisk pakket inn i fiken- eller vinblader, kroketter med ris, fylte auberginer, hver rett representerer et nytt kapitel i øyas fargerike historie, med spennende innslag fra hele Middelhavet, Østen og Nord-Afrika.

På ettermiddagen går ferden til ”Tenuta Giarretta”, en økologisk bondegård i vakre, frodige omgivelser. Den slottslignende hovedbygningen er omgitt av 150 mål med sitrusplantasjer. Her er en unik og fredelig atmosfære, og vi har tid til avslapning for å nyte de solrike omgivelsene. Her skal vi lære oss å tilberede sicilianske spesialiteter, en spennende fusjon av alle de ulike kjøkken og kulturer som har påvirket øya; normannere, spanjoler, maurere. Vi lærer oss klassikere fra Catania som bl.a. caponata ( pasta med aubergin, tomater, kapers, pinjekjerner, ansjos) og parmigiana (fylte auberginer med parmesan), hjemmelaget pasta, typiske desserter. Alle råvarene vi benytter er økologiske, og vi vil naturligvis avslutte dagen med å nyte vår selvlagede middag.

MANDAG 26. JUNI – DAGEN TIL FRI DISPOSISJON (F/M)

De siste dagene/dagen på Sicilia skal nytes etter mange innholdrike dager. Da kan den siste shoppingen gjøres eller en lat dag på stranden? Felles middag på lokal restaurant ved strandpromenaden i Giardini Naxos.

TIRSDAG 27. JUNI – HJEMREISE (F)

Norske gruppen: Dagen til fri disposisjon før avreise til flyplassen i Catania

Kl. 20.35 Avreise med Norwegian fra Catania
Kl. 00.15 Ankomst Gardermoen

ONSDAG 28. JUNI – HJEMREISE (F)

Svenske gruppen: Dagen til fri disposisjon før avreise til flyplassen i Palermo

Kl. 20.45 Avreise med Norwegian fra Palermo
Kl. 00.15 Ankomst Stockholm

PRISER

Avreise fra Norge:

Pris per person i dobbeltrom (Standard rom): fra NOK 15.990,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.100,-
Tillegg for sjøutsikt per person: NOK 1.400,-

Avreise fra Sverige:

Pris per person i dobbeltrom (Standard rom): fra NOK 17.800,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.400,-
Tillegg for sjøutsikt per person: NOK 1.600,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly med Norwegian t/r Gardermoen/Catania – Stockholm/Palermo
 • 7 netter på Hotel NIKE med frokost
 • + 1 døgn for de som reiser t/r Stockholm og transport fra hotellet til Palermo flyplass avreisedagen
 • Utflukter ifølge ovennevnte program med engelsktalende guide
 • 2 lunsjer med drikke
 • Streetfood i Catania
 • Kokkekurs med middag og drikke
 • Avslutningsmiddag siste kvelden med drikke
 • Teknisk norsk reiseleder fra Reisecompaniet møter dere ved ankomst Catania på Sicilia og er med under hele oppholdet.

Dette er ikke inkludert:

 • Mat og drikke på flyet
 • Tilslutningsbilletter fra andre byer
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om pris/-valutaendringer.

FLYINFORMASJON

TIRSDAG 20. JUNI

Fra Sverige og Norge:
Kl. 13.20 Avreise fra Stockholm
Kl. 14.20 Ankomst Oslo

Kl. 16.00 Flyavgang med Norwegian fra Gardermoen
Kl. 19.35 Ankomst Catania

TIRSDAG 27. JUNI – Norske gruppen

Kl. 20.35 Avreise med Norwegian fra Catania
Kl. 00.15 Amkomst Gardermoen

ONSDAG 28. JUNI – Svenske gruppen

Kl. 20.45 Avreise med Norwegian fra Palermo
Kl. 00.15 Ankomst StockholmReiseleder

 • brit-sjavik-de-luca

  Brit Sjåvik de Luca

  Brit er fra Mosjøen men har bodd i Roma i over 25 år. I dag bor hun i byen Spoleto som ligger nord for Roma. Hun er en av våre dyktige guider i Italia som kan utrolig mye om Sicilia, Toscana, Amalfikysten, Piemonte. Hun har lang erfaring som guide, og etter mange år i Italia har hun mye kunnskap om dagliglivet, historie og mat- og vintradisjoner som hun formidler på en spennende måte til oss nordmenn. Etter at du har vært på tur med Brit er det stor sjanse for at også du blir Italiafrelst – om du ikke allerede er det!

Hotell

 • hotel-nike-sicilia

  Hotel Nike, Sicilia

  Hotellet har 3 stjerner etter internasjonal standard og har 57 rom. Det tar ca 5 minutter å gå til stranden og Giardini Naxos ligger ca 10 minutters gange unna. Hotellet ligger i en liten bukt nær Nax

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.