5 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo Gardermoen

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Skandinavias mest spennende øy – legendariske Gotland

Gotland er Sveriges mest populære feriemål. Øya er den største i det Baltiske hav og Sveriges største øy. Når vi kommer sjøveien mot hovedstaden Visby blir du slått av hvor vakkert det er.

Vi møter en middelaldersk ringmur og det er lett å la tankene vandre. Det er ikke vanskelig å se at Visby er innlemmet av UNESCO som Verdensarvby. Øya Gotland har en fascinerende og spennende historie, noe vi skal få lære mer om under oppholdet. Vi har laget et forslag til program der vi har valgt Scandic Visby hotell, som ligger meget sentralt plassert ved havnen i Visby. Vi har inkludert frokost og middag hver dag. Tre middager på hotellet, pluss to lunsjer. Foruten byvandringen, er det inkludert to heldagsutflukter til Nordre Gotland og Fårø.

 

PROGRAM

DAG 1 (M) Ankomst Gotland

Vi flyr til Stockholm og tar båt til Visby på Gotland. Overfarten med fergen tar ca. 45 minutter. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi på kvelden møtes til felles middag på hotellet

DAG 2 (F) Byvandring

Etter en god frokost drar vi på byvandring i Visby med lokalguide. Visby er Gotlands eneste by, men til gjengjeld har du mye i vente. På sommeren er de lave småhusene fullstendig dekket av et hav med roser, og i byen ses høye tårn og spir, skyggefulle buer i gatene og brosteinsbelagte gater som snirkler seg bortover med gammeldagse forretninger hele veien. Få med et besøk til Visby Domkirke for å ta en nærmere kikk på den arkitektoniskE perlen fra 1200-tallet. Prøv også Gotland-spesialiteten safran-pannekake (bildet til høyre), som er toppet med røde bær og krem, den er helt nydelig. Lunsj og middag på egen hånd.

DAG 3 (F-L-M) Ingmar Bergmans Fårö

Etter frokost tar guiden oss med på en heldagstur nordover hvor vi skal bli kjent med øyas barske og den unike regionen Nordre Gotland. Vi besøker øya Fårö som lokker med sin særegne natur og vakre stenstrender. Kalkbruksmuseet Bläse i Fleringe er ikke bare et museum, men også et kultursenter. På dette senteret får vi se hvordan man i eldre tider benyttet kalkstenen. På Bungemuseet ser vi Gotlandske gårder fra 16-, 17- og 1800-tallet. Her finnes bilde-stener, skipssetninger, m.m.

Vi gjør også et stopp ved en av Gotlands nesten hundre landsbykirker. Fra Visby er det 56 km. til Fårøsund, hvor vi skal ta Fårøfergen over til Fårø som er Sveriges åttende største øy. For oss nordmenn først og fremst kjent fordi Ingmar Bergman hadde sitt elskede tilholdssted her. Øya er bare så mye mer. Her er vakre sandstrender, særegen natur og de spesielle rauk feltene som er Gotlands mest besøkte og omtalte attraksjoner.

For hundre år siden var fiske, seljakt og magert jord- og skogbruk fårøyboernes hverdag. I dag har øya drøyt 500 fastboende og turismen er den store næringsinntekten. Vi kjører på idylliske ”landeveier” gjennom naturreservat og rauk områder. Vi stopper for lunsj i Sudersand før det er tid for å dra tilbake til ”storøya”, hotellet og middelalderbyen vår. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

DAG 4 (F-L-M) Sørlige Gotland

Vi spiser en god frokost før bussjåføren vår ønsker oss velkommen til nok en heldags eventyrreise. Denne dagen skal vi til den sørlige delen av Gotland. Vi kjører langs Gotlands vakreste kyststrekning med Karlsøyene som trofaste følgesvenner i horisonten.

Vi skal blant annet innom innom fiskerlandsbyen hvor danskekongen Waldemar Attersdag kom i land med sin armé i 1361 for å tvangsinndrive skatt i Visby. Etter litt forfriskninger i landsbyen fortsetter turen til Storsudret hvor vi inntar dagens lunsj. Vi fortsetter gjennom storslagent kulturlandskap hvor lokale håndverkere, mektige havørn og historien slåss om oppmerksomheten vår. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

DAG 5 (F) Båt og fly til Norge

Frokost på hotellet. Eventyrreisen går mot slutten og forlater Gotland for denne gang. Vi drar ned til havnen og returnerer med båten til Stockholm hvor vi flyr videre tilbake til Norge.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen

 • Fly t/r Stockholm direkte
 • Ferge t/r Stockholm – Gotland
 • 4 netter på hotell med frokost
 • 3 middager
 • 2 lunsjer
 • Utflukter i henhold til program med guide
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen

Dette er ikke inkludert

 • Enkeltromstillegg
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring

FLYINFORMASJON

Tur/Retur Oslo – Stockholm med Norwegian/SAS direkte.


Hotell

 • sverige-scandic-visby

  Sverige, Scandic Visby

  Her bor du komfortabelt i Visby havn på Gotland. Hotellet ligger overfor fergeterminalen med bare noen få minutters gange til sentrum. Fra Scandic Visby kan du enkelt ta til sentrum av middelalderbyen

  Les mer

Land

 • sverige

  Sverige

  Sverige er et nordisk land og ligger på den østlige delen av den skandinaviske halvøy. Det har landegrenser til Norge i vest og Finland i nordøst. Landet er knyttet til Danmark i sørvest ved Øresundsforbindelsen.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.