6 dager

23/07/2019 - 28/07/2019

fra NOK 16.490,-

Oslo

Klikk her for program pil

Bli med til Italia 23. – 28. juli 2019 og opplev Andrea Bocelli på hjemmebane

I år er det 14. gangen Bocelli står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter. 

 • OBS! Viktig ang. konsertbilletter – Andrea Bocelli 25. juli Teatro Del Silenzio:Vi er nå fullbooket i standard billettkategori: Poltroncina. 
  Vi har ledig i kategori: Poltronissima, som er en oppgradert klasse. Pristillegget vil være kr. 1.500,- pr. person. 

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

Årets forestilling med Andrea Bocelli

“Frihetens vinger ” er tittelen på den 14. forestillingen i ”Teatro del Silenzio” – ”Stillhetens Teater” som for første gang vil bli foreviget av tv-kameraer i sin helhet. Kun det aller beste står på programmet – dette vil bli en opplevelse for alle sanser. Den tradisjonelle opera vil bli gjenskapt, klassiske mesterverk av de store komponister presentert i en ny og spennende ramme. Spektakulær scenografi vil engasjere publikum.
En uforglemmelig reise som vi skal foreta sammen med Andrea Bocelli, i hans barndoms dal, hvor han er høyt elsket og respektert, og hvor mange av hans nærmeste fortsatt bor.

“Frihetens vinger ” er tittelen på en av sangene på den toskanske tenorens nyeste album.
Det er en hyllest til en spesiell hendelse som fant sted like i nærheten av hans hjemby. I hele Toscana vil man i 2019 feire 500 års jubileet til et av historiens største genier, Leonardo da Vinci.
Som alltid vil Bocelli få drahjelp av sine nærmeste venner. Internasjonale stjerner innen opera og sang vil fremføre «klassikerne» på en ny og annerledes måte. Dette er et monumenalt prosjekt, en utfordring uten sidestykke for ”Stillhetens Teater”, en midtsommerkveld dedikert til naturens skjønnhet og gavmildhet.
En enestående sjansen til å si “Jeg var der”.

Merk: Det er langt å gå i forbindelse med forestillingen, og denne turen er ikke lagt til rette for personer med bevegelseshemninger.
Forestillingen til Andrea Bocelli har gjennom historien hatt varierende innhold. Det har vært både operaforestilling og konsert. Vi vet ikke hva slags musikk Bocelli velger å fremføre i 2019. Reisecompaniet tar forbehold om endringer, da vi ikke er ansvarlig for det musikalske innholdet.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

TIRSDAG 23. JULI:  OSLO – BOLOGNA (M)

Kl. 07.00 Flyavgang med SK 1463 Fra Gardermoen
Kl. 08.10 Ankomst København
Kl. 11.40 Flyagang med SK 2683 Fra København
Kl. 13.40 Ankomst Bologna

Etter ankomst kjører vi fra Bologna til Montecatini Terme (ca. 1,5 time). Byen Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kurbyer”, har helt siden romertiden vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her.

De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger! Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer, restauranter og skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener. Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid.

Middag på hotellet.

Grand Hotel Vittoria i Montecatini 4****Grand Hotel Vittoria Montecatini : Reisecompaniet

Alle rommene har satellitt-flatskjerm-TV og klimaanlegg, bad med dusj og hårføner. Rommene har utsikt til fjellene eller byen.Hotellet har utendørs svømmebasseng, treningssenter, Hammam, badstue, massasje, restaurant, bar og døgnåpen resepsjon, og ligger ca 10-minutters spasertur fra togstasjonen i Montecatini Terme.  Se hotellets nettside

ONSDAG 24. JULI – FIRENZE (F/L)

Toscana kalles ofte Italias Hage, og med rette. Midt i ”hagen” ligger Firenze. Navnet betyr Den blomstrende byen, og kan både henvise til landskapet og den kunstblomstring som fant sted under Renessansen. ”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin” . Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig.

Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Firenze ligger ca 40 km fra Montecatini, og etter ca 1 time busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til hotellet. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i juli.

Middag på egenhånd. Reiseleder kan anbefale sted i Montecatini.

TORSDAG 25. JULI – ANDREA BOCELLI KONSERT (F/L)

Vi spiser lunsj på hotellet før avreise til konserten. Alle får med seg en piknik-matpakke med mat og drikke til konserten.
Kl. 17.00: Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Dere får med piknik-matpakke fra hotellet. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye hæler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca. midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca. kl. 02.00 – 02.30.

FREDAG 26. JULI – BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD (F/L) – PÅMELDINGSTUR

Vi tar det litt rolig på morgenen og starter litt utpå dagen. Vi skal besøk en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Montecatini. I dette området ble den kjente kunstneren Leonardo Da Vinci født. Vi skal få smake lokale spesialiteter fra og drikke gode viner. Toscana er bla. verdenskjent for sin Chainti vin. Spesielt den røde vinen. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smaksansene.

LØRDAG 27. JULI –  LUCCA (F/L/M)

Lucca hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer, og er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia, og det sier ikke så lite!  Ringmuren er mer som en park, beplantet med skyggefulle kastanjetrær og plataner og flittig benyttet av byens syklende og joggende innbyggere.  Innenfor murene er byen nesten bilfri, med fredelige  gatelabyrinter og små stemningsfulle torg. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro.  Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Byens store sønn er operakomponisten Puccini, modernisten innen opera.  Han sitter lett henslengt i bronse utenfor sitt barndomshjem, som i dag er museum, og ikke sjelden kan man høre en arie fra La Boheme eller Turandot fra et åpent vindu – man er stolte av sin store sønn i Lucca.

I Lucca møter vi vår lokale engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi avslutter formiddagen med lunsj i Lucca. Det blir tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet. Felles avskjedsmiddag på lokal restaurant i Montecatini.

Søndag 28. JULI:  PISA – OSLO (F)

Dagen til fri disposisjon før avreise til flyplassen.
Kl. 18.45 Flyavgang med SK 4824 fra Pisa
Kl. 21.35 Ankomst Gardermoen

PRISER

Pris pr. person i Deluxe dobbeltrom: NOK 16.490,-

Tillegg, dobbeltrom som enkeltrom: NOK 1.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo –København – Bologna på utreisen og direkte fra Pisa til Oslo på returen  med SAS
 • 5 døgn på Grand Hotel Vittoria i Montecatini Terme med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Middag på hotellet ankomstdagen med drikke
 • Lunsj på hotellet før konserten 3 retter med drikke
 • Piknik-matpakke: Sandwich, frukt, kake og vann
 • Lunsj i Firenze 3 retter med drikke
 • Lunsj i Lucca 3 retter med drikke
 • Middag på lokal restaurant siste kvelden 3 retter med drikke
 • Inngangsbillett til konserten med Andrea Bocelli: (Kategori: poltroncina – nummerert) OBS! Viktig ang. konsertbilletter – Andrea Bocelli 25. juli Teatro Del Silenzio:Vi er nå fullbooket i standard billettkategori: Poltroncina. 
  Vi har ledig i kategori: Poltronissima, som er en oppgradert klasse. Pristillegget vil være kr. 1.500,- pr. person. 
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert:

 • Tilslutningsbilletter (fly) fra andre byer i Norge er mulig – på forespørsel.
 • PÅMELDINGSTUR : Besøk på vingård inkl. 3 retters lunsj med drikke og transport kr. 700,- pr. person(minimum 20 personer)
 • Oppgraderte BILLETTER til konserten: Du kan om du ønsker kjøpe deg opp fra Poltrolcina til Poltronissima. Pris kr 1.500,- pr. person (se kart over sceneområdet under fanen «Praktisk»). OBS: Vi har kun et begrenset antall av slike billetter.
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris og valutaendringer. Prisene er basert på minimum 30 personer.

FLYINFORMASJON

TIRSDAG 23. JULI 2019

Kl. 07.00 Flyavgang med SK 1463 fra Gardermoen
Kl. 08.10 Ankomst København
Kl. 11.40 Flyavgang med SK2683 fra København
Kl. 13.40Ankomst Bologna

 

SØNDAG 28. JULI 2019

Kl. 18.45 Flyavgang med SK 4824 fra Pisa
Kl. 21.35 Ankomst Gardermoen

Tillatt bagasjekvote på SAS er 1 x 23 kilo innsjekket bagasje pr. person.
Håndbagasje kommer i tillegg.
Ingen måltider på fly inkl. Kan kjøpes ombord.

 

KONSERTINFORMASJON

Oversikt over Reisecompaniets reserverte plasser i teateret.
Vi har to typer billetter (poltroncina og poltronissima):

Kart Teatro del Silenco : Andrea Bocelli 2018 : Reisecompaniet


Hotell

 • grand-hotel-vittoria-i-montecatini-4

  Grand Hotel Vittoria i Montecatini 4****

  Grand Hotel Vittoria ligger i en roliig bydel i Montecatini Terme. Alle rommene har satellitt-flatskjerm-TV og klimaanlegg, bad med dusj og hårføner.  Rommene har utsikt til fjellene eller byen.Hotell

  Les mer

Kart