6 dager

02/08/2017 - 07/08/2017

Fra NOK 16.990,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med til Italia 2. – 7. august 2017 og opplev konsert med Andrea Bocelli på hjemmebane!

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

Vi har et begrenset antall billetter til en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter – en konsert med Andrea Bocelli i hans eget teater. Foreløpig vet vi ikke tema for konserten, men at den blir storslått og med vakker musikk, er vi helt sikre på.

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer og det er Firenze og Lucca.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

ONSDAG 2. AUGUST – ANKOMST BOLOGNA (M)

Kl. 10:00 Avreise fra Gardermoen med SK1455
Kl. 11:10 Ankomst København
Kl. 11:50 Anvreise med SK 2683 fra København
Kl. 13.50 Ankomst Bologna

Etter ankomst Bologna kjører vi videre ca 2 timer (12 mil) til Montecatini Terme. Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kurbyer”. Helt siden romertiden har byen vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Men det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her.

De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger! Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer og restauranter. Skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener. Og vannet er like helsebringende. Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid.

Middag på hotellet.

HOTEL FRANCIA & QUIRINALE 4****

Hotel Francia & Quirniale, Italia : Reisecompaniet

Vakkert, fredlig, autentiskt og gjestevennelig er nøkkelordene for å beskrive dette hyggelige hotellet. Familien Giusfredi-Nencini eier og har drevet dette historiske hotellet i 4 generasjoner. Idag er hotellet ansett for å være et av de viktigste i Montecanti Terme. Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom med klimaanlegg. Rommene er innredet i klassisk stil med moderne fasiliteter som flatskjerm-TV med satellittkanaler. Restauranten er innredet med lysekroner i Muranoglass, og serverer italienske retter og toskanske spesialiteter. Hver morgen får du servert en rikholdig frokostbuffét. Se hotellets nettside her.

TORSDAG 3. AUGUST – ANDREA BOCELLI KONSERT ( F/L)

Vi spiser lunsj på hotellet før avreise til konserten.
Kl. 17.00 Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Vi anbefaler å ta med noe å spise og drikke. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye heler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca rundt midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

FREDAG 4. AUGUST – BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD ( F/L)

Vi tar det litt rolig på morgenen og starter litt utpå dagen. Vi skal besøk en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Montecatini. I dette området ble den kjente kunstneren Leonardo Da Vinci født. Vi skal få smake lokale spesialiterer og få smake gode viner. Toscana er bla. verdenskjent for sin Chainti vin. Spesielt den røde vinen. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smaksansene. Middag på egenhånd i Montecatini.

LØRDAG 5. AUGUST – LUCCA (F-L)

Lucca er den best bevarte middelalderby i Toscana, og det sier ikke lite! Den hviler bak sin massive romerske bymur som innbyggerne flittig bruker til promenader og sykkelturer. Muren er beplantet med høye, skyggefulle plataner. Kun fotgjengere, syklister og en liten elektrisk bybuss får komme inn i den gamle bykjernen og det kommer oss til gode. Vi kan spasere uten å bli forstyrret av trafikk og støy. De fleste av de små, trange gatene slynger seg mot Piazza del Anfiteatro, en sentral plass i dag, med rare, skjeve hus bygget over et romersk amfiteater. Forestillingen i dag er det underholdende italienske dagligliv som man kan beskue fra en av de mange kafeene og restaurantene her. Som den første kristne by i Italia, har Lucca et imponerende antall kirker for en så liten by, hele 99! De fleste av dem bygget i den vakre, snøhvite marmor fra Carrara-bruddene, som ligger like ved. Byens gater og plasser er også brolagt med marmor. Byens store sønn er operakomponisten Giacomo Puccini, og det er de stolte av! Italias viktigste operakomponist nest etter Verdi har skapt uforglemmelige verker som Madame Butterfly, Turandot og La Boheme. Hans barndomshjem er museum, og ikke sjelden hører man en arie fra en av hans kjente operaer fra et åpent vindu.

I Lucca møter vi vår lokale, engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro”. Den ovale formen skyldes at man i middelalderen bygget hus over de gamle sitterekkene pga. plassmangel! I dag er det populært å kjøpe seg en liten del av dette historiske torg. Kanskje må man dele et vindu med leiligheten ved siden av eller kanskje går trappen til naboen gjennom kjøkkenet, men hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi spiser lunsj og koser oss før reisen tilbake til hotellet.

Middag på egenhånd og reiseleder kan anbefale sted i Montecatini.

SØNDAG 6. AUGUST – FIRENZE ( F/L/M)

”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin” . Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Vi reiser fra hotellet kl. 09.00. Firenze ligger kun 58 km fra Montecatini, og etter ca 45 min busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale engelsktalende guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til Montecatini. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i august.

Felles avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i Montecatini.

MANDAG 7. AUGUST – HJEMREISE ( F)

Kl. 09:15 Flyavgang med Norwegian 3737 fra Pisa
Kl. 11:35 Ankomst København
Kl. 14:20 Avreise med SAS 3225 fra København
Kl. 15:30 Ankomst Oslo

PRISER

Pris per person i deluxe rom: NOK 16.990,-

Standard dobbelt som enkeltrom tillegg: NOK 2.000,-

Prisen inkluderer følgende:

 • Fly Gardermoen – Bologna – Pisa – Gardermoen med SAS (mellomlandinger i København)
 • 5 døgn på hotell Francia & Quirinale med frokost
 • Middag på hotellet ankomstdagen eksl. drikke
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Lunsj på hotellet før konserten eksl. drikke
 • Besøk på vingård med lett lunsj og drikke
 • Lunsj i Firenze med drikke
 • Lunsj i Lucca med drikke
 • Middag på lokal restaurant i Montecatini siste kvelden med drikke
 • Inngangsbillett til konserten med Andrea Bocelli: (Kategori: poltroncina – nummerert)
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Oslo

I tillegg kommer følgende:

 • Drikke til lunsj og middag på hotellet
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris- og valutaendringer.


VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

KONSERT ANDREA BOCELLI 3. august 2017 Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn den 3. august vil konserten bli flyttet til 4. august. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvalig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Mistede billetter blir ikke refundet eller trykt om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av hverken billettpris eller booking-begyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Reisecompaniet AS: Om avlysning av operaforestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Reisecompaniet AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses epost).

FLYINFORMASJON

ONSDAG 2. AUGUST

Kl. 10:00 Avreise fra Gardermoen med SK1455
Kl. 11:10 Ankomst København
Kl. 11:50 Anvreise med SK 2683 fra København
Kl. 13.50 Ankomst Bologna

MANDAG 7. AUGUST

Kl. 09:15 Flyavgang med Norwegian 3737 fra Pisa
Kl. 11:35 Ankomst København
Kl. 14:20 Avreise med SAS 3225 fra København
Kl. 15:30 Ankomst Oslo


KONSERTINFORMASJON

Oversikt over Reisecompaniets reserverte plasser i teateret, er merket i grønt.

Kart over sceneområdet : Andrea Bocelli 2017 : Reisecompaniet


Hotell

 • italia-hotell-montecatini-terme-francia-e-quirinale

  Italia, Hotell i Montecatini Terme, Francia & Quirinale****

  Hotel Francia & Quirinale ligger bare 5 minutters gange fra Montecatini Terme jernbanestasjon og 400 meter fra Montecatini Spa. Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom med klimaanlegg. Rom

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.