6 dager

28/07/2016 - 02/08/2016

NOK 17.950,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Nordea logo : Reisecompaniet

Bli med på en drømmereise til Italia 28. juli – 2. august og opplev konsert med Andrea Bocelli og det vakre Toscana!

Andrea Bocelli fremfører «Il Cirque», et repertoar som består av noen av de mest kjente operaarier i verden. Vi bor på hyggelig 4 stjerners hotell i det historiske Siena. Kort avstand til severdigheter, shopping og restauranter. Norsk reiseleder er med på turen fra Norge.

Hun tar deg også med til renessansens vugge Firenze og vandring i Siena. At dette vil bli en spesiell opplevelse er vi helt sikre på. Vi gleder oss!

Hele Toscana venter i spenning på årets store begivenhet; når deres egen hustenor, kanskje den mest fremgangsrike soloartist noensinne, setter opp sin operaforestilling i «Stillhetens Teater». I landsbyen Lajatico, like utenfor Pisa, vokste han opp, og her har familien dyrket jorden i generasjoner. For å sitere artisten selv: «Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted.

For 11 år siden inviterte han noen musikervenner til sin barndoms dal, og et lite friluftsteater ble satt opp. Han sendte ut en invitasjon til sine fans over hele verden, og de fleste kom. Det ble en stor suksess, siden har det blitt en årlig begivenhet, og nå har vi en unik mulighet til å være med! Den lille scenen må stadig utvides, men stemningen er den samme når skumringen farger åsene lilla, de første tonene stiger opp og faklene tennes i landsbyene omkring. Spesielt store forventninger knytter seg til forestillingen i 2016. Temaet er «Sirkus», og magien og fortryllelsen rundt et av historiens eldste konsepter vil fremstå i en helt ny drakt. I en fargerik og innovativ ramme, vil Andrea Bocelli fremføre arier fra de store operaer, akkompagnert av et mektig symfoniorkester og et fantastisk kor.

Kun en sommerdag i året fylles «Stillhetens Teater» med musikk og sang. Kulissene er Toscanas vakre åskammer, det landskapet som sangeren selv setter så høyt. Han har sin egen filosofi: Teateret skal kun fylles av naturens egen musikk, vindens sus i olivenlunden og sikadenes sang, bortsett fra denne ene dagen. «Når min stemme bryter stillheten, er det en honnør til denne marken og menneskene her, et budskap om kjærlighet».

Se det fullspekkede programmet og la deg friste. PS: førstemann (-kvinne) til mølla!

PROGRAM

Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

TORSDAG 28. JULI – ANKOMST ROMA (L/M)

Kl. 08:45 Avreise fra Gardermoen med Norwegian 1872 til Roma
Kl. 11:55 Ankomst Roma

Etter ankomst til Roma flyplass blir det ca 3 timers busstur på fine veier før vi ankommer Siena. Første stopp blir rett utenfor Roma hvor vi spiser deilig lunsj.

Siena er ulik alle andre byer i Italia. Årsaken til det ligger i byens dramatiske historie. Siena hadde sin storhetstid i middelalderen i tiden frem til pesten Svartedauen i 1348. På den tiden var byen større og viktigere enn nabobyen og rivalen Firenze. Sienas unike historiske bysenter ble i år 1995 oppført på Unescos liste over Verdensarven på grunn av sin godt bevarte middelalderbebyggelse. Middag på hotellet om kvelden.

Hotel Athena****4 stjerner  hotell  – Executive / De Luxe rom

Hotel Athena ligger innenfor Sienas historiske bymur, og har en elegant italiensk restaurant og en møblert terrasse med utsikt over byen og dalen. Alle rommene har klimaanlegg, elegant innredning med varmefarger. En variert frokostbuffé serveres hver morgen. Restauranten serverer både internasjonale favoritter og toskanske retter i tillegg til god vin. Hotel Athena ligger under 10 minutters gange fra domkirken i Siena og det store torget Piazza del Campo. Sienas universitetsområde ligger en kort spasertur unna. Besøk hotellets nettside.

Hotell Athena : Italia : Reisecompaniet

FREDAG 29. JULI – FIRENZE (F/L)

”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin” . Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Firenze ligger 75 km fra Siena, og etter ca 1,5 time busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale svensktalende guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til Siena. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i august.

LØRDAG 30. JULI – ANDREA BOCELLI KONSERT (F/L)

Kl. 13.00 spiser vi lunsj på hotellet.
Kl. 17.00 Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Vi anbefaler å ta med noe å spise og drikke. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye heler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

SØNDAG 31. JULI – SIENA (F/L)

På formiddagen blir det sightseeing i Siena med vår norske guide som bor i dette området. Hun tar oss med på en spennende byvandring og forteller oss historien om denne vakre middelalderbyen. Turen avsluttes med deilig lunsj på hyggelig restaurant i Siena.

Siena er en av Italias vakreste byer med sine mange trange gater og sitt karakteristiske toscanske preg. Sienas middelalder bygninger er usedvanlig godt bevart, og innenfor bymurene er det stengt for trafikk som gjør det til en utmerket plass å spasere rundt bare for å ta inn alle inntrykkene, luktene og stemningen. Vi anbefaler deg å gå opp alle de 388 trappetrinnene opp til klokketårnet, som rager 102 meter over bakkenivå. Her får du en fantastisk utsikt utover byen og landskapet. På byens torg Il Campo er det to ganger i året et av verdens mest kjente hestekappløp.

Middag på egenhånd denne dagen. Her er det mange muligheter og reiseleder er tilgjengelig for å hjelpe til å finne hyggelig spisesteder.

MANDAG 1. AUGUST – DAGEN TIL FRI DISPOSISJON

Siena på egenhånd kan være en opplevelse også. Nyt atmosfæren og spaser gatelangs. På oversiden av Campo finner du smale gater og smug med forretninger, matbutikker, kafeer, barer og restauranter. Noe av det mest spennende med Siena er at byen er så stapp full av arkitektoniske perler og, ikke minst, detaljer, som gjør det en fryd for den med litt basiskunnskaper innen arkitektur- og kunsthistorie å rusle her. Hvert eneste smug, hver plass, og de aller fleste av bygningene i strøket rundt Piazza del Campo forteller sin individuelle historie. Ja, selv dørene med sin kunstferdige utsmykning mumler sitt budskap om opphav og tilhørighet. Det er derfor all grunn til å bevege seg langsomt i denne kunsthistoriske skattkisten. Bruk øynene høyt og lavt – prøv å se for deg livet for 7-800 år siden. Ønsker du tips om annet å gjøre denne dagen så spør du reiselederen. Hun er behjelpelig med det. På kvelden møtes vi til hyggelig middag i Siena.

TIRSDAG 2. AUGUST –  HJEMREISE (F)

Frokost og utsjekk.

Kl. 10:15  Fly med Norwegian DY 4370 fra Pisa
Kl. 13:10  Ankomst Stockholm
Kl. 16:30  Avreise med Norwegian DY 817 fra Stockholm
Kl. 17:30  Ankomst Gardermoen

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

PRISER

Pris NOK 17.950,- per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 3.200,-

Dette er inkludert

 • Fly med Norwegian t/r
 • Hotel Athena ****4 stjerner i Siena – Executive og De Luxe rom – 5 netter med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Lunsj ankomstdagen i Roma – 3 retter med drikke
 • Middag på hotellet ankomstdagen – drikke kommer i tillegg
 • Lunsj i Firenze – 3 retter med drikke
 • Lunsj i Siena – 3 retter med drikke
 • Lunsj på hotellet før konserten til Andrea Bocelli – 4 retter – drikke kommer i tillegg
 • Middag på lokal restaurant i Siena siste kvelden – 3 retter med drikke
 • 1 billett til Andrea Bocelli konserten – (Poltroncina – nummerert)
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Drikke til middag på hotellet
 • Drikke til lunsj på hotellet konsertdagen
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet, pris og valutaendringer samt nok antall påmeldte


VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

KONSERT ANDREA BOCELLI 30.juli 2016 Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn den 30.juli vil konserten bli flyttet til 31.juli. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvalig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Mistede billetter blir ikke refundet eller trykt om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av hverken billettpris eller booking-begyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingleser.

Tillegg fra Reisecompaniet AS: Om avlysning av operaforestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Reisecompaniet AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses epost)

FLYINFORMASJON

Torsdag 28. juli

Kl. 08:45 Avreise fra Gardermoen med Norwegian 1872 til Roma
Kl. 11:55 Ankomst Roma

Tirsdag 2. august

Kl. 10:15 Fly med Norwegian DY 4370 fra Pisa
Kl. 13:10 Ankomst Stockholm
Kl. 16:30 Avreise med Norwegian DY 817 fra Stockholm
Kl. 17:30 Ankomst GardermoenReiseleder

 • linn-blekkerud

  Linn Blekkerud

  Linn har besøkt de fleste land i Europa, men har Italia som en av sine soleklare favoritter. Hun har besøkt landet jevnlig helt siden hun var barn. For historie- og kulturinteresserte er Italia en sjelden gavepakke, men Linn mener landet har noe for enhver smak. Hun har en spesiell forkjærlighet for Firenze og kyststripen nord for Napoli. Gjennom sitt arbeide som kommunikasjonsrådgiver på Oslo Nye Teater har Linn også en spesiell interesse for scenekunst, teater og opera.  Linn Blekkerud har flere år med reiselederbakgrunn på reiser over hele verden og hun gleder seg til å presentere Italia, og ikke minst Andrea Bocelli, for våre deltakere på denne turen.

Hotell

 • italia-hotel-athena

  Italia, Hotel Athena ****

  Hotel Athena ligger innenfor Sienas historiske bymur, og har en elegant italiensk restaurant og en møblert terrasse med utsikt over byen og dalen. Alle rommene har klimaanlegg, elegant innredning med

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.