6 dager

27/07/2018 - 01/08/2018

Fra NOK 16.500,-

Stavanger

Klikk her for program pil

Bli med Lokalavisen til Italia 27. juli – 1. august 2018 og opplev konsert med Andrea Bocelli på hjemmebane. Avreise fra Stavanger!

Nå kan du melde deg på tur til Toscana, og årets store utendørs konsertopplevelse med Andrea Bocelli. I år er det 13. gangen Bocelli står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter.

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

Årets forestilling er «Andrea Chénier»

Årets forestilling vi være dedikert operaen «Andrea Chénier» av Umberto Giordano. Historien om den franske poeten Chénier, som ble henrettet under den franske revolusjonen. Operaen er spesielt godt likt av de fleste tenorer, fordi den frembringer de dramatiske egenskapene og kvaliteten i stemmen. Andrea Bocelli vender tilbake til sin største lidenskap, til operaen han er mest følelsesmessig knyttet til: Den første operaen han hørte og lærte i sitt liv. «Andrea Chénier» er den aller første arien Bocelli spilte inn, allerede som åtteåring.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

Lokalavisen logo : Reisecompaniet

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

FREDAG 27. JULI –  ANKOMST BOLOGNA (M)

Kl. 09:50 Flyavgang med SAS 1875 fra Stavanger
Kl. 11:00 Ankomst København
Kl. 11:50 Avreise fra København med rute SK2683
Kl. 13:50 Ankomst Bologna

Etter ankomst kjører vi videre ca 1,5 til fra Bologna til Montecatini Terme. Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kurbyer”. Helt siden romertiden har byen vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Men det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her. De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger!

Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer og restauranter. Skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener. Og vannet er like helsebringende. Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid. Middag på hotellet.

HOTEL FRANCIA & QUIRINALE 4****

Hotel Francia & Quirniale, Italia : Reisecompaniet

Vakkert, fredlig, autentiskt og gjestevennelig er nøkkelordene for å beskrive dette  hyggelige hotellet. Familien Giusfredi-Nencini eier og har drevet dette historiske hotellet i 4 generasjoner. Idag er hotellet ansett for å være et av de viktigste hoteller i Montecanti Terme. Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom med klimaanlegg. Rommene er innredet i klassisk stil med moderne fasiliteter som flatskjerm-TV med satellittkanaler. Restauranten er innredet med lysekroner i Muranoglass, og serverer italienske retter og toskanske spesialiteter. Hver morgen får du servert en rikholdig frokostbuffét. Det er reservert DE LUXE dobbeltrom. Singelrom er dobbeltrom som enkelt. Se hotellets nettside.

LØRDAG 28. JULI – ANDREA BOCELLI KONSERT– (F/L)

Vi spiser lunsj på hotellet før avreise til konserten. Alle får med seg en piknik-pakke til konserten som inneholder 1 sandwich, vann og frukt. Kl. 17.00 Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt. Det er et godt stykke å gå fra der bussen parkerer og til teateret, og deler av veien er på tørr jord som skaper noe støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye hæler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

SØNDAG 29. JULI –  (F/L) – LUCCA

Kl. 12.00 reiser vi til Lucca. Vi starter formiddagen i Lucca med lunsj og vi møter vår lokale engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Byen hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer, og er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia, og det sier ikke så lite! Ringmuren er mer som en park, beplantet med skyggefulle kastanjetrær og plataner og flittig benyttet av byens syklende og joggende innbyggere. Innenfor murene er byen nesten bilfri, med fredelige  gatelabyrinter og små stemningsfulle torg. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro. Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Byens store sønn er operakomponisten Puccini, modernisten innen opera. Han sitter lett henslengt i bronse utenfor sitt barndomshjem, som i dag er museum, og ikke sjelden kan man høre en arie fra La Boheme eller Turandot fra et åpent vindu – man er stolte av sin store sønn i Lucca.

Det blir tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet.
Middag på egenhånd i Montecatini. Reiseleder kan anbefale sted.

MANDAG 30. JULI – FIRENZE –  (F/L)

”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin”. Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Vi reiser fra hotellet kl. 08.00. Firenze ligger kun 58 km fra Montecatini, og etter ca 45 min busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale skandinavisktalende guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring  forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til Montecatini. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i august. Middag på egenhånd i Montecatini. Reiseleder kan anbefale sted.

TIRSDAG 31. JULI – BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD –  (F/M) – PÅMELDINGSTUR

Denne dagen skal vi besøk en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Montecatini. I dette området ble den kjente kunstneren Leonardo Da Vinci født. Vi skal få smake lokale spesialiterer fra området og drikke gode viner. Toscana er bla. verdenskjent for sin Chainti vin. Spesielt den røde vinen. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smaksansene. Felles avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i Montecatini.

ONSDAG 1. AUGUST – HJEMREISE – (F)

Kl. 14:30 Flyavgang med SAS 2684 fra Bologna
Kl. 16:30 Ankomst København
Kl. 20:55 Avreise med SAS 1876 fra København
Kl. 22:05 Ankomst  Stavanger

PRISER

Pris per person i DE LUXE ROM: NOK 16.500,-

Dobbelt som enkeltromtillegg: NOK 2.250,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Stavanger/ Bologna  t/r med SAS
 • Hotel Francia & Quirinale 5 netter med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Middag 3 retter på hotellet ankomstdagen. eksl. drikke
 • Lunsj 3 retter på hotellet før konserten eksl. drikke
 • Piknik-pakke med til konserten – 1 sandwich, vann og frukt
 • Lunsj 3 retter i Firenze med drikke
 • Lunsj 3 retter i Lucca med drikke
 • Middag 3 retter på lokal restaurant i Montecatini siste kvelden med drikke
 • Inngangsbillett til konserten med Andrea Bocelli: (Kategori: poltroncina – nummerert)
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Stavanger

Dette er ikke inkludert:

 • Drikke til lunsj og middag på hotellet
 • PÅMELDINGSTUR til vingård med lunsj og drikke kr 700 per person
 • OPPGRADERING AV BILLETTER til konserten: Du kan om du ønsker kjøpe deg opp fra Poltrolcina til Poltronissima. Pris kr 1400 per person (se kart over sceneområdet under fanen «Praktisk»)
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris og valutaendringer.


Reisecompaniet har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.


VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

KONSERT ANDREA BOCELLI 28. juli 2018 Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn den 28. juli vil konserten bli flyttet til 29. juli. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvalig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Mistede billetter blir ikke refundet eller trykt om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av hverken billettpris eller booking-begyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Reisecompaniet AS: Om avlysning av operaforestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Reisecompaniet AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses epost).

FLYREISEN

FREDAG 27. JULI

Kl. 09:50 Flyavgang med SAS 1875 fra Stavanger
Kl. 11:00 Ankomst København
Kl. 11:50 Avreise fra København med rute SK2683
Kl. 13:50 Ankomst Bologna

ONSDAG 1. AUGUST

Kl. 14:30 Flyavgang med SAS 2684 fra Bologna
Kl. 16:30 Ankomst København
Kl. 20:55 Avreise med SAS 1876 fra København
Kl. 22:05 Ankomst Stavanger

Tillatt bagasjekvote på SAS er 1 x 20 kilo innsjekket bagasje pr. person.
Håndbagasje kommer i tillegg.
Ingen måltider på fly inkl. Kan kjøpes ombord.


KONSERTINFORMASJON

Oversikt over Reisecompaniets reserverte plasser i teateret, merket i grønt:

Kart Teatro del Silenco : Andrea Bocelli 2018 : ReisecompanietReiseleder

 • nina-harreschou

  Nina Harreschou

  Et langt yrkesliv i reiselivsbransjen koblet med sterk interesse for historie, kulturer og mennesker har ført Nina verden rundt, nå som reiseleder. Hun er godt kjent både i Europa og i verden forøvrig etter sine mange reiser, og sørger alltid for å gi våre reisende spennende og relevant informasjon. Noen av landene som Nina er reiseleder i er Dubai, Italia, England, Kina og Sør-Afrika, men du skal ikke bli overrasket om du ser henne på tur andre steder også. Som person er hun varm og sosial, og hun sprer godt humør hvor enn hun befinner seg.

Hotell

 • italia-hotell-montecatini-terme-francia-e-quirinale

  Italia, Hotell i Montecatini Terme, Francia & Quirinale****

  Hotel Francia & Quirinale ligger bare 5 minutters gange fra Montecatini Terme jernbanestasjon og 400 meter fra Montecatini Spa. Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom med klimaanlegg. Rom

  Les mer

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart