5 dager

06/05/2017 - 10/05/2017

Fra NOK 11.950,-

Oslo, Stavanger

Klikk her for program pil

Bli med når vi inviterer til en sjelden femdagers vårmønstring i to av de vakreste og mest kulturelle hovedstedene i Europa

Vår reise inkluderer to operaforestillinger i Bratislava, samt en klassisk konsert og middag i selveste Schönbrunn-palasset i Wien. Her inviterer vi til elegante oppsetninger av «Tryllefløyten» av selveste Wolfgang Amadeus Mozart, samt Guiseppe Verdis sagnomsuste «La Triviata».

Programmet gir deg dessuten sightseeing i begge byene, cruise på Donau og flere kulinariske høydepunkter. Dessuten er norsk erfaren reiseleder med oss hele veien. Turen bringer oss med direktefly fra Oslo til Wien (eller Stavanger-København-Wien), og vi får fire overnattinger på meget hyggelige hoteller sentralt i Bratislava og Wien.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1: Oslo/Stavanger – Wien – Bratislava (M)

Avreise fra Gardermoen ca. kl. 06:45 med Austrian Airlines. Ankomst Wien kl. 09:15 (eller fra Stavanger kl. 06:00 med SAS via København, ankomst Wien kl. 11:55). Vi hentes på flyplassen i Wien og drar direkte med buss til Slovakias hovedstad Bratislava (ca. 1 t. og 20 minutter). På veien besøker vi det praktfulle slottet i byen, som er beliggende på en høyde midt i Bratislava. Her har vi en perfekt utsikt over sentrum, og i klarvær ser vi helt til nabolandene Ungarn og Østerrike. Slottet ble oppført på 1400-tallet og er kjent for sine fire høye tårn. Herfra går turen til den moderne delen av sentrum, Eurovea, som ligger ved bredden av elven Donau. Her finnes en rekke barer og restauranter, samt byens nye flotte storstue; Operahuset. Vi sjekker inn på vårt hotell Crowne Plaza Bratislava, hvor vi skal tilbringe to netter. På kvelden spaserer vi til en lokal restaurant hvor vi skal nyte tre-retters middag før vi vandrer videre til det gamle operahuset i byen hvor vi skal få med oss fremføringen av Mozarts «Tryllefløyten». Etter forestillingen går vi tilbake til hotellet.

Dag 2: Bratislava, sightseeing og opera (F/M)

Etter frokost på hotellet møtes vi i respsjonen på hotellet for en interessant byvandring i Slovakias hovedstad. Bratislava er en sjarmerende historisk og kulturell storby som byr på mange høydepunkter. Med sine rundt 500.000 innbyggere er den landets hovedstad og viktigste knutepunkt. Elvene Donau og Morava binder Bratislava sammen med sine nærmeste naboer i Østerrike og Ungarn. Vi rusler gjennom gamlebyen med sine sjarmerende små gater og hyggelige butikker, og vi får med oss et besøk i en av byens største severdigheter St. Martin-katedralen.

På ettermiddagen (ca. kl. 16:00) transporteres vi til den nye operahuset, beliggende i bydelen Eurova. Her får vi med oss operaforestillingen «La Traviata», av Guiseppe Verdi. Ca. kl. 20:00 drar vi tilbake til hotellet for felles tre-retters middag.

Dag 3: Bratislava – Wien (F/L)

Vi nyter en god frokost på hotellet før vi sjekker ut ca. kl. 09:00 og drar med buss til bredden av Donau. Her går vi om bord i en hurtigbåt, Twin City Liner, som tar oss med på et hurtigcruise på en av Europas mest kjente elveveier, retning Wien. Ved ankomst i Wien drar vi rett til en lokal restaurant hvor vi får servert en 3-retters lunsj på lokal restaurant.
Ca. kl. 13:45 blir vi møtt av vår lokale guide som tar oss med på en spasertur gjennom Wiens historiske sentrum, før vi ender opp på hotellet, Hotel Regina, hvor vi sjekker inn. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 4: Wien – Schönbrunn-palasset (F/M)

Etter frokost på hotellet er formiddagen til fri disposisjon. Vi anbefaler å benytte muligheten til å utforske Wiens mange shoppingmuligheter eller å tilbringe vårdagen på en av de mange uterestaurantene i byen. Ca. kl. 16:00 drar vi med vår lokale guide til byens mest kjente landemerke, det storslåtte Schönbrunn-slottet. Slottet var engang feriehuset til de kongelige under Habsburg-imperiet, og det fremstår som en meget godt vedlikeholdt perle for utallige tilreisende turister som besøker Wien hvert år. Det mer enn 300 år gamle palasset har 1441 rom i barokk-stil, og vi får en interessant omvisning av en lokalkjent guide. Besøket i Schönbrunn avsluttes med middag på slottet, i den ærverdige Restaurant Residenz, før vi får oppleve en klassisk konsert i Orangeriet. Her fremføres kjente mesterverk av Strauss og Mozart, akkompagnert av ballettdansere og sangere. En uforglemmelig opplevelse! Retur til hotellet direkte etter konserten.

Dag 5: Wien – Oslo/Stavanger (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og får noen timer til fri disposisjon før avreise tilbake til Norge. Transport til flyplassen om ettermiddagen. Avreise fra Wien kl. 20:30 ankomst Oslo ca. kl. 22:55 (avreise kl. 17:35 via København med ankomst Stavanger kl. 22:00).

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: NOK 11.950,-

Enkeltromstillegg: NOK 1.850,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo-Wien tur/retur med Austrian Airlines
 • Alle kjente norske og internasjonale flyskatter pr. dags dato
 • Overnatting 2 netter i delt dobbeltrom på Crowne Plaza Bratislava****
 • Overnatting 2 netter på Hotel Regina, Wien*** i delt dobbeltrom
 • Daglig frokostbuffet
 • Transport i komfortable busser, fra/til hoteller/flyplass
 • Lokale engelskspråklige guider
 • Utflukter som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Billetter til operaforestillingen «Tryllefløyten» i det gamle operahuset Bratislava 6. mai
 • Billetter til operaforestillingen «La Traviata» i det nye operahuset Bratislava 7. mai
 • Middag og billetter til klassisk konsert i Schönbrunn-slottet 9. mai
 • Cruise på Donau med Twin City Liner, Bratislava-Wien 8. mai
 • Norsk erfaren reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Enkeltromstillegg (kr. 1850,- pr. person)
 • Tillegg, flyreisen fra Stavanger: kr. 1.000,- pr. person
 • Tips/driks
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er spesifisert i program

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

FLYINFORMASJON

Fra/til Oslo:

6. mai 2017

OS 332  Oslo – Wien, 06:45-09:15

10. mai 2017

OS 331  Wien – Oslo, 20:30-22:55

Fra/til Stavanger:

6. mai 2017

SK 1871  Stavanger – København, 06:00-07:10
OS 302  København – Wien, 10:10-11:55

10. mai 2017

OS 305  Wien – København, 17:35-19:20
SK 1876  København – Stavanger, 20:50-22:00

PASS/VAKSINER/VISUM

 • Visum er ikke påkrevet for norske statsborgere
 • Ingen vaksiner er påkrevet
 • Gyldig pass må medbringes på reisen


Reiseleder

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

Hotell

 • crowne-plaza-bratislava-hotel-regina-wien

  Crowne Plaza Bratislava og Hotel Regina Wien

  Crowne Plaza Bratislava ****
  Crowne Plaza Bratislava ligger rett overfor presidentpalasset, kun 200 meter fra gamlebyen. Her tilbys fri tilgang til innendørsbassenget og treningsstudioet. Alle rommene

  Les mer

Land

 • osterrike

  Østerrike

  Østerrike, forbundsrepublikk i Mellom-Europa. Hovedstad er Wien. Østerrike er et velutviklet industriland og et av de fremste turistland i Europa.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.