5 dager

18/01/2017 - 22/01/2017

Fra NOK 14.900,-

Stavanger

Klikk her for program pil

Kulinariske opplevelser og konsert med Josè Carreras i Budapest. Bli med når vi inviterer til en av vinterens største konsertopplevelser i en av Europas vakreste byer.

Budapest er ofte beskrevet som «Lille Paris i Sentral-Europa». Byen er kjent for sine monumenter som viser Ungarns 1000-årige historie, men også for rester av andre kulturer og folkeslag som bosatte seg her. Eksempler fra både romersk og tyrkisk herredømme kan fortsatt sees i byen. Det osmanske riket ble etterfulgt av det østerriksk-ungarske monarkiet som preger byens arkitektur og formet byen til den unike stilen som er dag.

Josè Carreras, Budapest Sportsarena : Reisecompaniet Budapest deles av elven Donau. De to bydelene, Buda og Pest, strekker seg langs elvens bredder på hver sin side og representerer forskjellige epoker i byens historie. I de bratte åssidene på Budasiden ligger slottet, bastioner og murverk, middelalderske gater og hus, museer og ruiner fra romersk tid. På den dynamiske Pestsiden finnes den største parlamentsbygningen i Europa, vakker arkitektur, promenader langs elvebredden, restauranter og vinbarer, spennende markeder, bokhandlere, antikvitetsbutikker og kaféer.

Budapest har mye å tilby. Muséer, gallerier, kirker, synagoge, palasser og historiske bygninger, tyrkiske bad og termalbad. Likeså kan vi se den ganske enestående påvirkningen av Art Nouveau i byen.

Denne turen anbefales for kulturinteresserte. Turen arrangeres samtidig som Jose Carreras’ konsert i Budapest. Carreras var en av de tre tenorer som Carreras, Plácido Domingo og Luciano Pavarotti dannet etter at de hadde opptrådt sammen under fotball-VM i 1990.

Lokalavisen : ReisecompanietNB! Konserten er en del av Carreras aller siste verdensturnè.

PROGRAM

Dag 1 – Onsdag 18. januar – Avreise og ankomst Budapest

Avreise fra Sola/Stavanger med Norwegian kl. 08.15. Bytter fly i Oslo og ankommer Budapest kl. 13:00. Vi hentes på flyplassen og drar til sentrum av byen hvor vi sjekker inn på Danubius Hotel Helia. Hotellet ligger unikt til ved bredden av Donau, rett overfor Margaret Island, og er et av de mest populære spa-hotellene i Budapest. Etter en kort forfriskende pause tar vi en liten sightseeingtur rundt øya. På kvelden skal vi ha felles middag på Tigris Restaurant, som har en sentral beliggenhet i sentrum av Budapest. Restauranten tilbyr tradisjonelle ungarske retter med en moderne vri, og er også anbefalt av Michelin-guiden.

Dag 2 – Torsdag 19. januar – Sightseeing/termalbad

Denne dagen blir vi med på sightseeing i vakre Budapest med buss. Etter sightseeingturen besøker vi byens største matmarked, hvor man kan handle alt av ungarske spesialiteter. Enkel lunsj kan kjøpes. Resten av ettermiddagen kan man benytte til å slappe av, eller til å nyte livet i det anerkjente Szechenyi-badet, som er det største termalbadet i Budapest. Det varme vannet strømmer opp fra mer enn 1200 meters dyp. Den imponerende kuppelbygningen i nybarokk-stil var Europas største og mest moderne kurbad fram til første verdenskrig. Det finnes 15 ulike bassenger og ulike aktiviteter inne. Hver kilde inneholder forskjellige typer mineraler, og det betyr at de har ulike helbredende egenskaper. Noen av dem er anbefalt for behandling av revmatisme, andre er effektive i helbreding av sykdommer i nervesystemet og ledd eller muskler. Vi vil ha felles middag om kvelden på St. Andrea Wine & Gourmet Bar, med vin fra en av de ledende vinkjellerne i Eger-området; St.Andrea Vinery fra Egerszalók.

Dag 3 – Fredag 20. januar – Konsert med Josè Carreras

Josè Carreras, Budapest Sportsarena : Reisecompaniet

Dagen i dag er til fri disposisjon før vi skal på konsert. Vår reiseleder kommer gjerne med tips om hva du kan gjøre og hvor du bør spise. Vi anbefaler et besøk i Nasjonalmusèet, eller i Nasjonalgalleriet. Ca. kl. 18:00 hentes vi på hotellet, og vi transporteres til Budapest Arena for konsert med Josè Carreras. Konserten starter kl. 20:00, og vi hentes umiddelbart etter konserten for reise tilbake til hotellet.

 

Dag 4 – Lørdag 21. januar – Visegràd, utflukt

Etter frokost drar vi til Visegrád, som er en liten by som er kjent for sine vakre slott. Visegràd ligger i Pest fylke, nord for Budapest på den høyre bredden av Donau. Byen har rundt 2100 innbyggere. Her skal vi besøke sommerpalasset til kong Matthias Corvinus av Ungarn og den middelalderske festningen. Vi spiser lunsj på Renessanse Restaurant, som er en gammel familiebedrift. De kjøper råvarer fra lokale leverandører og kombinerer tradisjonelle retter med moderne gastronomi. Vi drar tilbake til Budapest senere på ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 – Søndag 22. januar – Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og drar til flyplassen. Avreise fra Budapest kl. 10:40 med Norwegian. Flybytte i Oslo. Ankomst Stavanger kl. 15:20.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: fra NOK 14.900,-

Enkeltromstillegg: kr. 1.200,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter med Norwegian Stavanger-Budapest t/r
 • Alle flyskatter pr. dags dato
 • Overnatting 4 netter i delt dobbeltrom på Danubius Hotel Helia
 • Daglig frokostbuffèt
 • Billett til konsert med Josè Carreras i Budapest Arena
 • Utflukter, transport og måltider som beskrevet i program
 • Fri tilgang til termalbadet på hotellet (dag 2)
 • Lokale guider underveis
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Enkeltromstillegg (kr. 1200,- pr. person)
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Tips/driks til guider og sjåfører
 • Reiseforsikring

Min. antall deltakere: 15
Vi tar forbehold mht. endringer i pris og program.

FLYINFORMASJON

18. januar 2017

DY 525  Stavanger – Oslo, 08:15-09:05
DY 1550  Oslo – Budapest, 10:40-13:00

22. januar 2017

DY 1551  Budapest – Oslo, 10:40-13:10
DY 534  Oslo – Stavanger, 14:30-15:20

PASS/VAKSINER/VISUM

 • Visum er ikke påkrevet for norske statsborgere
 • Ingen vaksiner er påkrevet
 • Gyldig pass må medbringes på reisen

Hotell

 • danubius-hotel-helia-budapest

  Danubius Hotel Helia, Budapest

  Danubius Hotel Helia er et konferansehotell med spa og velværetilbud ved bredden av Donau, rett overfor Margaret Island. Hotellet ligger 15 minutter fra det historiske sentrum.

  Les mer

Land

 • ungarn

  Ungarn

  Ungarn er en republikk i Sentral-Europa. Landet grenser til Romania i sørøst, til Serbia, Kroatia og Slovenia i sør, til Østerrike i vest, til Slovakia i nord og til Ukraina i øst. Hovedstaden, Budapest, er en fredfylt og livlig metropol.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.