8 dager

16/09/2016 - 23/09/2016

NOK 16.900,-

Stavanger

Klikk her for program pil

Storslåtte landskap og idylliske engelske landsbyer i Sørvest-England og Cotswolds

Hvis tv-serien om inspektør Morse eller Barnaby har fått deg til å drømme om livet på den engelske landsbygda, er Cotswolds idylliske landsbyer stedet å reise til. Her har tiden stått stille – i hvert fall på overflaten. Storslåtte landskap og byggverk, vennlige beboere, skjeve, gamle bindingsverkshus, antikviteter, honningfargede steinhus hvor stokkroser slynger seg rundt dørene, selve innbegrepet av «English Countryside».

Men her er også luksusbiler i oppkjørslene, da dette er stedet Londons jet-set og kjendiser trekker seg tilbake fra storbyens larm. Den mest berømte innbygger er selveste Prins Charles – her har han funnet sitt paradis, dyrker sine økologiske grønnsaker og maler sine akvareller. Vi møter nok ikke prinsen selv, men derimot skal vi besøke godset Longleat, hjemmet til den eksentriske Lord Bath. Den romerske kurbyen Bath er også på vårt program, samt Oxford, som med sine tårn og spir skaper en fortryllende forventning, og naturligvis Stratford upon Avon nasjonalskalden Shakespeares fødested.

Bli med og opplev ekte «English Countryside»!

PROGRAM

Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

Fredag 16. september – Avreise fra Gardermoen (L/M)

Vi flyr fra Stavanger kl 10.05 direkte med Norwegian og ankommer London (Heathrow) kl. 11.05, og blir møtt av vår private buss og guide.

Hotell: Holiday Inn Bromsgrove

Holiday Inn Bromsgrove : Reisecompaniet
Holiday Inn Bromsgrove ligger i utkanten av Bromsgrove, og tilbyr stilfulle rom med klimaanlegg. Bare 30 minutter fra Birmingham sentrum. De romslige rommene er elegant innredet og har eget bad. Revive Health Club har et oppvarmet innendørsbasseng, badstue, dampbad og aircondition treningsrom. Det er også en rekke spa-behandlinger, og Bromsgrove Golf Centre ligger kun 5 minutters kjøring unna. Restaurant og bar på hotellet. Se hotellets nettside.

På veien til hotellet besøker vi Salisbury, med sin middelalderkatedral som kneiser over skjeve bindingsverkshus. Her ble det berømte dokumentet Magna Carta underskrevet, et frihetssymbol som gjennom 800 år har inspirert politikere og aktivister i hele verden. En kort vandring til fots med lokal guide tar oss med til Katedralen og den historiske bykjernen. Dagens lunsj inntas i Salisbury, før vi fortsetter til vårt hotell for innsjekking. På kvelden samles vi til velkomstmiddag i hotellets hyggelige spisesal.

Lørdag 17. september – Bath (F/L/M)

Etter en solid engelsk frokost på hotellet, reiser vi med buss til Bath. Byen er først og fremst kjent for sine kurbad, men også sin perlerekke av elegante, gregorianske herskapshus. Romerne var tiltrukket av de helbredende kildene; regnvann som har reist i 10 000 år fra undergrunnen og godgjort seg med 52 naturlige mineraler. Hver dag flommer 1,2 millioner liter vann opp fra 3000 meters dyp. Kildevannets temperatur ligger konstant på 46,5 grader når det kommer opp til jordens overflate, og varm damp ligger alltid over de gamle badene. Hele byen står på Unescos Verdensarvliste. Lunsj underveis.

Vi skal besøke ”Roman Baths”-museet og høre om de første innbyggerne i ”Aqua Sulis”- den romerske byen. Vi får nok også høre om den mest berømte innbygger, Jane Austen. De fleste kjenner vel til hennes kjærlighetsromaner, som ”Stolthet og Fordom”, hennes satirer og Askepotthistorier. I Jane Austen- senteret skal vi få et innblikk i livet på hennes tid, med moter og livsstil, kvinnens stilling, slaveriet, Napoleonskrigene, familieintriger, jomfruer i nød reddet av Mr Darcy, den ultimate helten.. Ikke mye har forandret seg siden hun kom hit med sin familie i 1801 og skrev ”Northanger Abbey” og ”Persuasion” (Norsk tittel: ”Overtalelse”) her. På ettermiddagen returnerer vi til hotellet, hvor vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag 18. september – Lacock, Avebury og Longleat (F/L)

Etter frokost skal vi utforske de idylliske landsbyene i Wiltshire, eller ”Camillashire” som lokale spøkefugler kaller dette fylket. Et steinkast herfra bosatte nemlig Camilla Parker Bowles seg i 1973, da hun stiftet familie, og man påstår at det var årsaken til at prins Charles kjøpte godset Highgrove, som ligger like ved, slik at han kun var en halvtimes kjøretur unna..
Byen Lacock er som et levende museum og har fungert som filmkulisse i bl.a. TV-versjoner av Jane Austens romaner. De maleriske gatene med sine bindingsverkshus fra 1200-tallet er som en teaterkulisse. Men dette er en levende by hvor mennesker bor og arbeider. Ved inngangen til landsbyen troner det majestetiske byggverket Lacock Abbey, et nonnekloster i det 13 århundre, helt til Henrik VIII fant ut at han ville ha det for seg selv. Her ble deler av tv-serien ”Downtown Abbey” spilt inn. Etter mange år i den kjente adelsslekten Talbots eie, er klosteret nå overtatt av National Trust, Englands ”Oldtidsminneforening”. Lacock var så viktig å bevare at hele landsbyen ble kjøpt, dog ikke de ca tusen innbyggerne. Lunsj i Lacock.

Byen Avebury er kjent for sine mystiske steinsirkler, blant Europas største dekker de et område på vel 100 kvadratmeter. Dagen avsluttes med besøk hos Lord Bath på Longleat House. Det Elizabethianske godset dekker et område på 4000 kvadratmeter, med safaripark med løver og apekatter og et imponerende hageanlegg designet av ”Capability”Brown. Den originale og fargerike lorden, en av landets mest berømte, ikke bare pga sine samlinger av kunst og bøker, bisarre veggmalerier, men samlingen omfatter også en del kvinner, som han kaller ”wifelets” (små-hustruer”). Markiens hedonistiske livsstil tiltrekker seg naturligvis mye oppmerksomhet i media. Etter en dag fylt av opplevelser setter vi kursen tilbake til vårt hotell. Middag på egenhånd.

Mandag 19. september – Coombe slott, Chippenham og White Horses (F/L/M)

Etter frokost fortsetter reisen gjennom den sydligste delen av Cotswolds, et av Englands mest naturskjønne områder. Castle Coombe er blitt kåret til Englands vakreste landsby, og med god grunn. Hovedgaten er omkranset av pittoreske gamle hus med skjeve steintak, et lite torg med en gammel vannpumpe og karakteristiske vevhus langs elven Bybrook. Turen fortsetter til markedsbyen Chippenham, kjent for sine Tudor-hus, hvor vi spiser lunsj. I dette området finner vi de gåtefulle Hvite Hestene, tegnet med kritt i fjellsiden, for mer enn tre tusen år siden og ofte mer enn 100 m lange. Broad Town og Cherhill er noen av de mest kjente og forteller om en unik keltisk arv. På ettermiddagen setter vi kursen tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Tirsdag 20. september – Oxford  (F/L/M)

Oxford er uten tvil en av Europas mest berømte byer – kjent for sitt universitet og storslåtte arkitektur. Den har vært et læresete i mer enn 800 år, og har fortsatt et av de mest prestisjefylte universitetene. Den såkalte ”town& gown” , forholdet mellom byen og universitetet, er den perfekte bakgrunn for skumle mord og intriger. Derfor er krimserier som Morse og Lewis henlagt til oxford. Vi opplever byen best til fots – da store deler av den er stengt for trafikk.

Vår lokale guide tar oss med til de største severdighetene, bl.a. Bodleian- biblioteket. Blant gotiske utsmykninger som minner om kniplinger i treverk, finnes noen meget sjeldne manuskripter, bl.a. originalutgaver av Jane Austens romaner. Her ble det undervist i astronomi, geometri og oldgreske skrifter. Hvis interiøret virker kjent, er det fordi biblioteket er blitt forvandlet til hospital i Harry Potter-filmene. Vi skal se Sukkenes Bro, Christ Church College, det største og eldste, da byen utviklet seg rundt dette. I middelalderen foregikk all undervisning i kirker. Christ Church Hall er i dag spisesal, og figurerte også i Harry Potter. De høye takhvelvinger og mørke trepaneler med knitrende peisild inspirerte filmfolket. Vi får høre om Universitets lange tradisjoner, og hvordan mange av dem overlever den dag i dag. Vi spiser en tradisjonell publunsj i Oxford, en solid tallerken med mulighet for en ”pint” og følelsen av å være velkommen. Det blir litt tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet. Middag om kvelden.

Onsdag 21. september – Stratford Upon Avon og Blenheim Palace (F/L/M)

Idag skal vi besøke hjemmet til Englands mest berømte forfatter, William Shakespeare. I Stratford har også teaterselskapet Royal Shakespeare Company sin adresse. Vår lokale guide tar oss med gjennom denne gamle markedsbyen, vi skal besøke nasjonalskaldens fødested, se hvor han vokste opp og høre om livet på hans tid.

Det blir tid til lunsj og litt fritid, før vi reiser tilbake mot Oxford. På veien blir det en visitt på Blenheim Palace, et mesterverk av engelsk barokkarkitektur. Her ble Winston Churchill født, Storbritannias statsminister under andre verdenskrig. De overdådige salene er fylt med malerier, gobeliner, prismekroner. Den romantiske parken, designet ”Capability” Brown, strekker seg over 750 hektar og her finner vi innsjøer med steinbroer, gamle, sjeldne trær og verdens største hekklabyrint. Det var en gave fra nasjonen til John Churchill, den første hertugen av Marlborough, etter seieren over Frankrike i 1704. Bygningen er i dag et Verdensarvsted. Vi møtes til middag om kvelden.

Torsdag 22. september – Cotswold Villages (F/L/M)

Denne dagen går turen til noen av perlene i Cotswolds; Chipping Campden, Stow on the Wold, Broadway and Snowshill står alle på programmet. Disse byene har unngått etterkrigstidens moderne bebyggelse, gatene er belagt med brostein, hest og vogn passer bedre enn motoriserte kjøretøy. Her er scener fra tv-serien ”Mordene i Midsumer” spilt inn, og selveste Mr Barnaby – alias skuespiller John Nettles, har slått seg ned i nærheten.

Mellom landsbyene snor smale veier seg mellom høye hekker og bittesmå hager, forbi steinkirker, bondegårder, lave, vindskjeve hus og puber med navn som ”The Hound and Horseman” eller ”The Lion & Bear”. Alle byene har en unik sjarm; Chipping Campden er kjent for sin elegante High Street, Stow-on-the-Wold’s for sin beliggenhet, og Broadway, er ren og skjær idyll. I dag har antikvitetsforretninger, kafeer og økologiske matbutikker flyttet inn i de gamle lokaler som ble bygget for skomakere, sadelmakere og bødkere.
Vi får en guidet rundtur til Snowshill Manor, et gods som tilhørte den originale arkitekt og poet Charles Paget Wade. Han innredet godset med sin imponerende samling av møbler, kunst, musikkinstrumenter, leker.. mens han selv valgte å bo i en beskjeden hytte i hagen. Vi spiser lunsj i en av landsbyene, og det blir god tid til å handle souvenirer før  returen til hotellet.Vi samles til middag på lokal restaurant om kvelden. Transport t/r.

Fredag 23. september – Avreise til Norge

Etter frokost går ferden tilbake til flyplassen i London, og hjemreise.
Flyavgang fra London (Heathrow) kl. 12.05 og ankomst Stavanger kl. 14.50

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: NOK 16.900,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.100

Dette er inkludert i prisen:

 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med turen fra Norge
 • Fly med SAS direkte Stavanger – London (Heatrow) t/r
 •  netter med frokost på Hotell Holiday Inn Bromsgrove
 • 5 middager på hotellet – 3 retter med drikke
 • 1 middag på lokal restaurant siste kvelden med drikke
 • 7 lunsjer – 2 retter med drikke
 • Ovennevnte program med transport og skandinavisktalende guide
 • Inngang til Roman Baths Museum
 • Avebury Stones
 • Longleat House
 • Christ Church College
 • Shakespeare’s fødested
 • Blenheim Palace og Gardens
 • Snowhill Manor

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring
 • Middag dag 3 på egenhånd
 • Tips

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer samt nok antall påmeldte. (Minimum 30 betalende personer).

FLYINFORMASJON

Fredag 16. september

Vi flyr fra Stavanger kl 10.05 direkte med Norwegian og ankommer London (Heathrow) kl. 11.05, og blir møtt av vår private buss og guide.

Fredag 23. september

Etter frokost går ferden tilbake til flyplassen i London, og hjemreise.
Flyavgang fra London (Heathrow) kl. 12.05 og ankomst Stavanger kl. 14.50Reiseleder

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

Hotell

 • sorvest-england-holiday-inn-bromsgrove

  Sørvest England, Holiday Inn Bromsgrove

  Holiday Inn Bromsgrove ligger i utkanten av Bromsgrove, og tilbyr stilfulle rom med klimaanlegg. Bare 30 minutter fra Birmingham sentrum. De romslige rommene er elegant innredet og har eget bad. Reviv

  Les mer

Land

 • storbritannia

  Storbritannia

  Storbritannia ligger på De britiske øyer utenfor nordvestkysten av det europeiske fastland, og omfatter England, Wales, Skottland, og Nord-Irland på den nordøstlige delen av øya Irland. Storbritannia er historisk, vakkert og moderne!

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.