12 dager

25/10/2019 - 05/11/2019

fra NOK 26.990,-

Oslo

Klikk her for program pil

Opplev Kina og Japan med splitter nye, ekstraordinære Spectrum of the Seas

Bli med oss på en uforglemmelig cruiseopplevelse i Asia når vi tar deg med til Shanghai, en av verdens mest befolket byer og et blomstrende cruise-reisemål. På reisen vil du oppleve pulserende storbyliv i Shanghai, Osaka – Japans sjel, Japans viktige havneby Kobe og ultramoderne Tokyo. Japan har virkelig tatt seg opp som et av de mest spennende reisemålene blant opplevelsessøkende nordmenn. Men, det sprenger ofte reisebudsjettet på grunn av høye priser på mat og overnatting. Dette cruiset er derfor en perfekt mulighet til å oppleve noen av Japans mest spennende destinasjoner til en rimelig pris.

I Shanghai bor vi på «The Bund Riverside» som er et meget hyggelig hotell med en bra beliggenhet, i gangavstand til shoppingområdene i Nanjing, Pudong-parken og gamlebyen. Vi blir dessuten med på en sightseeing i Shanghai  med lokale guider. Reiseleder fra Norge er med hele veien! Ønsker du å utvidet oppholdet i Shanghai eller andre steder i Kina etter cruiset hjelper vi gjerne med å tilrettelegge for et komfortabelt opphold. Vi i Reisecompaniet er godt kjent i Kina og kan komme med råd og tips om de ulike stedene du bør besøke.

Spectrum of the Seas er et splitter nytt skip i den velrenomerte RCCL-flåten. Skipet har sin jomfrureise den 18. april 2019 fra Barcelona, via Middelhavet og Suez-kanalen til Dubai. Vi gleder oss til å nyte alle opplevelser og underholdningstilbud som finnes ombord dette spektakulære skipet!

12 dagers-pakke som inneholder et 8-dagers cruise med det nyeste skipet i RCCL-flåten, Spectrum of the Seas, fra kun kr. 26.990,- pr. person inkludert flybilletter og tre overnattinger i Shanghai!
Visum er ikke inkludert i prisen. Dette må arrangeres via ambassaden i Oslo.

SHANGHAI – OSAKA – KOBE – TOKYO – SHANGHAI

PROGRAM

Dag 1: Oslo – Shanghai

Vi møtes på Gardermoen før innsjekk. Avreise med KLM via Amsterdam kl. 14:10. Her bytter vi fly og drar videre til Shanghai kl. 17:15.

Dag 2: Shanghai, Kina

Vi ankommer Kinas største by, Shanghai kl. 10:50 lokal tid. Her hentes vi på flyplassen og transporteres direkte til The Bund Riverside Hotel, hvor vi skal tilbringe en natt i forkant av cruiset. Hotellet er et firestjerners hotell med flere restauranter og barer, eget spa-senter og tur-disk. Hotellet ligger i gangavstand til Nanjing-distriktet som er et kjent shoppingområde i Shanghai. Det er dessuten kort vei til Pudong-parken som er et yndet samlingssted for kinesere som bedriver sine daglige Tai Chi-øvelser. Benytt muligheten til å få med deg noen av denne millionbyens mange høydepunkter. Vi samles på hotellet om kvelden for felles velkomstmiddag og en orientering fra vår reiseleder.

Dag 3: Shanghai, innsjekking på cruise

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost, og drar til cruiseterminalen i Shanghai. Her sjekker vi inn på cruiset og går om bord Spectrum of the Seas. Skipet seiler fra Shanghai kl. 16:30. Alle måltider om bord er selvsagt inkludert i prisen, og skipet frister med herlig frokostbuffet, lunsj og middag av meget bra kvalitet. Det blir sikkerhetsbriefing ombord på skipet første dag, før vi samles til felles middag i restauranten. Utflukter kan bestilles ombord, eller i forkant av cruiset. Det kan lønne seg å være tidlig ute, da det vil være stor rift om plassene på de mest populære dagsutfluktene. Program vil bli tilsendt i god tid før avreise. Det vil også være mulig å bestille drikkepakker i forkant, noe som vil holde kostnadene ombord nede.

Dag 4: Til sjøs

Vi får hele dagen om bord på vakre Spectrum of the Seas, på vei til Osaka, Japan. Nå får du sjansen til å benytte skipets herlige fasiliteter! Denne dagen kan du benytte til å slappe av ved et av skipets mange bassengområder, nyte en avslappende skjønnhetsbehandling, eller utforske de andre fantastiske aktivitetene skipet har å by på. På Spectrum of the Seas finnes flere ulike restauranter og et rikt underholdningstilbud. I Bionic Bar blir du servert forfriskende drinker av ekte roboter. Skipet er spekket med aktiviteter og tilbud for alle aldre, alt fra fallskjermsimulator og radiobiler – til Suite Club med eksklusive fasiliteter som private spisesaler, salonger og et Solarium. For ikke å nevne karaoke-show i din egen private 3D-kino i den splitter nye Ultimate Family Suite.

Dag 5: Osaka, Japan

Vi ankommer Osaka kl. 13.00. Denne byen ligger på øya Honshu, som er Japans nest største storbyområde etter Tokyo med omtrent 2,7 millioner innbyggere. Ikke gå glipp av Osakas magiske helligdommer, templer og hager. Av andre viktige severdigheter bør nevnes Osaka slott, opprinnelig fra 1586, som er vel verd et besøk. Slottet er i dag en kopi, men inneholder en samling av historiske gjenstander og artikler fra Toyotomi-familiens regjeringsperiode. Hvis du vil oppleve de stedene japanerne selv går for sine daglige gjøremål skal du reise til Tenjinbashigaten, hvor du også finner helligdommen Temmangu. I området kalt ”Osaka Bay” finner man et stort antall trendy butikker med alt hva hjertet begjærer. Her er det uante muligheter for shopping. I Umeda-området finner man noen av Osakas beste restauranter. Det finnes flere ulike utflukter man kan bestille via rederiet. Vi har hele dagen til disposisjon, før skipet seiler videre kl. 22:00.

Dag 6: Kobe, Japan

Vi ankommer en av Japans viktigste havner, Kobe, kl. 07:00 om morgenen. Havnebyen, med omtrent 1,5 millioner innbyggere, er kjent for sin fantastiske Kobe Biff (verdens dyreste biffkjøtt!), og Arima Onsen, varme kilder. Byen er også kjent for den fantastiske natt-utsikten, og tilbyr en rekke store, flotte parker, akvarium, teknisk museum, maritimt museum og mye mer. Et jordskjelvminnemerke står i Meriken park, og besøkende kan gå over til havnen for å se en uberørt del av landet. Kobe var en av de første havnebyene i Japan som drev handel med utlandet. I dag har byen en stor utenlandsk befolkning, først og fremst kinesere og koreanere, men også europeere, amerikanere og indere. Kobe ble rammet av et stort jordskjelv i 1995, men når man besøker byen i dag er det vanskelig å tro at byen ble så ødelagt som den faktisk ble. Alt er gjenoppbygd og byen fremstår som tidligere, men i en noe mer moderne utgave. I Kobe finnes det også flere kjente sakebryggerier som det er mulig å besøke. Alle tilbyr prøvesmaking. Byen ligger kun 30 minutter med Shinkansen vest for Kyoto. Hvis man planlegger godt kan man få mye ut av tiden i havnebyen, før skipet seiler videre om natten.

Dag 7: Kobe – Tokyo, Japan

31. oktober seiler vi fra Kobe kl. 04:20, og vi ankommer Japans hovedstad, Tokyo kl. 12:30. I hovedstaden med hele 38 millioner  innbyggere finner du alt du kan ønske, alt fra dyre designerklær, spesielle butikker, restauranter som tilbyr uendelige mange nydelige matopplevelser. Distriktet Minato blir sett på som «det Sentrale Tokyo». Her kan du finne både Tokyo Tower, Roppongi Hills og flere skyskrapere enn New York. I Shibuya distriktet finner du mye av det Tokyo er kjent for, blant annet det berømte veikrysset Shibuya Crossing. Fiskemarkedet er også en stor attraksjoner du bør få med deg. Ønsker du en ekte sushiopplevelse i Japan, er Kozue på Park Hyatt virklig å anbefale. Fra den lille fiskerbyen Tokyo en gang var, er byen vokst til å bli Shogunens maktsentrum, Japans midtpunkt og ikke minst, et av verdens førende økonomiske sentre. Når man besøker metropolen Tokyo er det vanskelig å forstå at byen i forrige århundre ble jevnet med jorden to ganger som følge av jordskjelv og krig. Tokyo består av mange små bydeler som alle har sine særpreg. Selv om de fleste kommer for å gjøre forretninger, more seg og shoppe, finnes det også et meget rikt og variert kulturliv det er verdt å utforske. Den hurtigste og mest smidige måten å komme rundt på er å benytte kollektivtrafikken. Den er både lett tilgjengelig og presis. Benytt tiden godt i hovedstaden før skipet seiler videre kl. 23:00.

Dag 8-9: Til sjøs

Disse dagene nyter vi ombord på vakre Spectrum of the Seas, på tilbakeveien til Shanghai. Ombord kan du oppleve aktivitetsområdet SeaPlex, som ikke bare er det største innendørs aktivitetsområdet til sjøs, men også det mest banebrytende. På dagtid kan du oppleve en sirkusskole og flyvende trapes og på kveldstid kan du teste radiobilene eller gå på rulleskøyter. Gå inn i den lille juvelformede kapselen North Star og bli løftet opp til 90 meters høyde over havet. Her kan du nyte den fantastiske utsikten over sjøen, skipet og de spennende reisemålene du besøker. En stor nyhet er RipCord, fallskjermsimulator som lar deg oppleve spenningen og adrenalinkicket av å fly, uten å forlate skipet. Her er nok av høydepunkter som passer de fleste. Ombord finnes flere ulike lugarkategorier. Selv med en innvendig lugar kan du nyte utsikten som om du bodde i en balkonglugar. I disse lugarene vil du kunne nyte både soloppgang og solnedgang som samsvarer med den virkelig utsikten.

Dag 10: Ankomst Shanghai, Kina

Skipet ankommer Shanghai kl. 07:00 om morgenen, og vi hentes ved skipet kl. 12:00 og blir med på en utflukt med lokal guide. Lunsj på lokal restaurant er inkludert i prisen. Noen av turens høydepunkter:
Gamlebyen i Shanghai: Shanghai var en velstående og travel by omgitt av bymurer lenge før skyskraperne ble til. Vi tar deg med tilbake i tid for å se Shanghais historiske gamleby, eller Chinatown som den også blir kalt. Turen inkluderer Ming-dynastiet, den vakre Yuhagen og det gamle bygudtempelet. Her vil dere se tradisjonell, kinesisk arkitektur, og besøke gamle boliger i trange smug. The Bund: The Bund er den mest berømte gaten og strandpromenaden i Shanghai. The Bunds opprinnelse er der hvor elvene Huangpu- og Suzhou Creek møtes. I dette området finnes flere historiske bygninger som Shanghai Rowing Club, Union kirken og det tidligere Britiske konsulatet. Oriental Pearl Tower: Vi besøker TV-tårnet Oriental Pearl Tower som er 468 meter høy. Vi skal til utsiktsdekket som ligger 263 meter over bakken hvor vi får panoramautsikt over byen. I bunnen av tårnet ligger Shanghai Historiske museum.

Dag 11: Shanghai

Etter frokost på hotellet er hele denne dagen til fri disposisjon i Shanghai. Vi anbefaler å benytte fridagen godt. Shanghai byr på et stort utvalg av restauranter og shoppingmuligheter. Utvidelse av oppholdet i Shanghai er også mulig, mot pristillegg kr. 800,- pr. ekstra natt på hotellet (forutsatt at vi får ledig plass på fly ønsket hjemreisedag). Hvis du ønsker å se litt ekte kinesisk kultur klemt mellom alle skyskraperne og den vestlige innflytelsen i Shanghai, så er Fuxing Park et godt sted å starte. Det ligger rett i utkanten av French Concession – og veldig mange eldre kinesere benytter seg av parken for å få utført en del morgengymnastikk hver dag. Insider-tips for avslutning på en lang dag i Shanghai: Kun et steinkast fra hotellet vi bor på finnes en bar kalt “Bar Rouge” som ligger på Puxi-siden av The Bund. Et utmerket sted å ta seg en sen aftensdrink mens du nyter det som av mange blir kalt “verdens beste utsikt”.

Dag 12: Shanghai – Oslo

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og drar til flyplassen. Avreise kl. 12.40 med KLM til Amsterdam. Her bytter vi fly og drar videre til Oslo kl. 20:30.

PRISER

Pr. person i innvendig lugar: kr. 26.990,-
Pr. person i utvendig lugar: kr. 28.990,-
Pr. person i lugar med balkong: kr. 31.990,-
Enkellugar er mulig – på forespørsel, mot pristillegg.

Utflukter underveis på cruiset:
Det vil bli mulig å forhåndsbestille utflukter. Informasjon om dette vil bli tilsendt i god tid før avreise.

Prisen inkluderer:

• Flybilletter, Oslo-Shanghai tur/retur med KLM
• Enkel servering ombord på fly (middag) begge veier
• Alle norske og internasjonale flyskatter pr. dato
• Transport, flyplass-hotell-skip-flyplass
• Tre overnattinger i dobbeltrom på «The Bund Riverside» sentralt 4-stjerners hotell i Shanghai
• Utflukt med guide i Shanghai inkludert lunsj
• 8 dager/7 netter cruise med Spectrum of the Seas i valgt dobbellugar
• Helpensjon om bord på skipet (daglig frokost, lunsj og middag)
• Alle havneavgifter og tips til besetningen om bord
• Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

• Visum til Kina (obligatorisk). Dette må arrangeres via Den kinesiske ambassaden i Oslo (fysisk oppmøte).
• Utflukter underveis
• Enkeltromstillegg

Muligheter for avreise fra Torp, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Trondheim og Aalesund mot et pristillegg (fra ca. 900,- kr.)
Vi tar forbehold mht. endringer underveis i pris og program.

FLYTIDER

Flytider fra Oslo:

25. oktober:        KL1146   Oslo – Amsterdam 14:10 – 16:00
25. oktober:        KL 895   Amsterdam – Shanghai 17:20 – 10:05 +1
05. november:    KL 896  Shanghai – Amsterdam  12:40 – 17:45
05. november:    KL1151   Amsterdam – Oslo           20:35 – 22:20

Avreise fra andre destinasjoner er mulig mot pristillegg. Send oss en forespørsel.

VISUM

Da den kinesiske ambassaden i Oslo har strammet inn på visumreglene for norske statsborgere er det viktig å merke seg følgende:

Norske statsborgere behøver visum for innreise til Kina. Dette må arrangeres på egenhånd, via Den kinesiske ambassaden (konsulatet) i Oslo.
Kun personlig oppmøte. Viktig: Det må søkes om visum med flere innreiser (multiple entry for 6 months). Søknad må gjøres senest 8 uker før innreise og ambassaden har svært begrensede åpningstider (p.t. kl. 09:00-11:30 mandag-fredag). Det er lange køer for å levere søknader. Man bør møte opp kl. 07:00-07:30 for å være sikker på å komme inn. Pris for visumsøknad er kr. 600,- Betales direkte hos Ambassaden med VISA eller annet debet-kort. Her kan Dere lese om konsulatets priser: http://www.chinese-embassy.no/eng/lsfw_9/gzrz/t1451851.htm

For å gjennomføre en visumsøknad behøver du følgende:
1) Originalt pass med gyldighet minimum 8 måneder etter hjemkomst. Passet må ikke ha omslag eller løst innhold. Det må være minimum 2 ledige – blanke – sider i passet.
2) Søknadsskjema. Fylles ut på nett før man avtaler møte med konsulatet. https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US Dette må fylles ut 100% nøyaktig i forhold til krav fra kinesiske myndigheter, ellers blir søknaden avvist, og man må starte søknadsprosessen på nytt.
3) Ett originalt godkjent nyere passfoto i farger eller sort/hvitt.
4) Detaljerte reiseplaner med den reisendes navn som inneholder både flyreisen, cruisets seilingsplan og hotelloppholdet i Kina. Dette sendes på e-post fra Reisecompaniet i god tid før avreise.
5) Fargekopi av passet (siden med personopplysninger).
6) Fingeravtrykk. Det er påkrevet personlig fremmøte på ambassaden for å levere søknadspapirer og avgi fingeravtrykk.

Her kan man bestille time for å avlegge fingeravtrykk og levere søknaden: https://avas.cs.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&locale=en_US

Vær spesielt oppmerksom på at om du arbeider innen media, militæret, politiet eller i en form for religiøs organisasjon kan søknadsprosessen ta lengre tid, og det er sannsynlig at søknaden krever ytterligere opplysninger, og at den kan bli avslått. Dersom du i løpet av de siste 5 årene har fått innvilget visum til Kina, behøver du ikke å avgi fingeravtrykk på nytt. Tidligere innvilget visum med fingeravtrykk må imidlertid fremvises. Reisecompaniet tar ikke ansvar for om visumsøknader er korrekt levert eller ikke. Det er den reisendes ansvar.

Besøk Den kinesiske ambassaden i Oslo:
http://www.chinese-embassy.no/eng/
Holmenvn. 5, 0374 Oslo.

Reisecompaniet har tidligere tilbudt sine deltakere å arrangere visum, ved at vi leverer og henter visumsøknader.
Dette er dessverre ikke lenger mulig. Vi beklager det, men siden fingeravtrykk er påkrevet, finnes det dessverre ingen måte vi kan bistå i søknadsprosessen.

OM SKIPET

RCCLs nyeste skip «Spectrum of the Seas» blir lansert på sin jomfruseiling i april 2019. Skipet, som vil kunne ta ombord 4180 passasjerer med et mannskap på ca. 1550, er fylt med innovative funksjoner og luksuriøse fasiliteter. Du kan svømme i et av de lekre bassengene, handle i butikkene eller få en avslappende massasje i spa-området ombord. Spis pizza og burgere helt uformelt eller mer elegant i en av de mange formelle spisesalene og spesialitetsrestaurantene. Og du finner garantert en lugar med utsikt over havet blant de 2090 lugarene i 34 ulike kategorier.

Skipet er det fjerde i Quantum Class-kategorien, og det aller første klassifisert som et Quantum Ultra Class-skip. Skipet har sin hjemmehavn i nettopp Shanghai, og det er spesielt tilpasset cruise i Asia.

Her finner du bl.a. den nye, virtuelle bungee trampoline Sky Pad® som åpner et nytt univers av opplevelser. I Bionic Bar blir du servert forfriskende drinker av ekte roboter. Skipet er spekket med aktiviteter og tilbud for alle aldre, alt fra fallskjermsimulator og radiobiler – til skipets Suite Club med eksklusive fasiliteter som private spisesaler, salonger og et Solarium. For ikke å nevne karaoke-show i din egen private 3D-kino i den splitter nye Ultimate Family Suite.

Les mer om skipet på Royal Caribbeans norske sider

LUGARKATEGORIER

Vi tilbyr tre ulike lugarkategorier på denne reisen:

 

 Innvendig lugar

På den innvendige lugaren kan du nyte soloppgang og solnedgang. De nye innvendige lugarene med virituell balkong gir deg en utsikt som tilsvarer den virkelige utsikten. Lugaren er utstyrt med en liten sittegruppe, TV, telefon, bad med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og elektrisk uttak for 110/220 volt. Lugarene kan ta opp til 2 personer. Størrelse på lugaren: 9 m2.

 

Utvendig lugar

Dette er en standard utvendig lugar med vindu. I lugaren finnes det 2 enkle senger som kan gjøres om til dobbeltseng, privat bad, sitteområde, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Disse lugarene tar opp til 2 personer. Størrelse på lugaren: 18 m2.

 

Lugar med balkong

Dette er en standard lugar med balkong, som har havsutsikt. Lugaren har 2 senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Disse lugarene tar opp til 2 personer. Størrelse på lugaren ca: 18 m2, balkong ca 6 m2.

 

SEILINGSPLAN

Dag Ankomst Avreise Havn
Dag 1 16:30 Shanghai
Dag 2 På sjøen
Dag 3 13:00 22:00 Osaka
Dag 4 07:00 04:20 Kobe
Dag 5 12:30 23:00 Tokyo
Dag 6 På sjøen
Dag 7 På sjøen
Dag 8 07:00 Shanghai


Hotell

 • the-bund-riverside-shanghai

  The Bund Riverside Shanghai ****

  The Bund Riverside
  398 Beijing Road East, Huang Pu District, Shanghai 200001, China.
  The Bund Riverside er vårt foretrukne hotell i millionbyen Shanghai. Først og fremst på grunn av sin beliggenhet i

  Les mer

Kart

Informasjon angående Pass og Visum

Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum

Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

Lenke til UDs Landside: