22 dager

13/11/2019 - 04/12/2019

fra NOK 32.990,-

Oslo, Tromsø

Klikk her for program pil

Cruise fra Fort Lauderdale gjennom Panamakanalen til Los Angeles med «Vision of the Seas»

22 (23) dager: (12.) 13. november – 4. desember 2019. 17 dager cruise inkludert!
(Tromsø) – Oslo – Fort Lauderdale – Grand Cayman – Cartagena – Panamakanalen – Fuerte Amador – Costa Rica – Guatemala – Puerto Vallarta – Los Angeles – Oslo – (Tromsø)

Endelig kan du bli med på et fantastisk cruise gjennom den legendariske Panamakanalen, når vi inviterer til en cruiseopplevelse helt utenom det vanlige. Vi drar med Norwegian fra Tromsø/Oslo via London til solfylte Florida, hvor vi overnatter 2 netter i forkant av cruiset. Deretter blir vi med Royal Caribbean Cruise Lines vakre cruiseskip «Vision of the Seas» på en seilas som tar deg med til Grand Cayman, Colombia, Panama, Costa Rica, Guatemala og Mexico. Selve cruiset varer i 17 dager før vi ender opp i Los Angeles i California.
Ombord er alt av måltider inkludert! Her skal vi ha en overnatting før hjemreise med Norwegian til Gardermoen/Tromsø.

PROGRAM

(Dag 0: Tromsø – Oslo)

Avreise fra Tromsø kl. 17:40. Ankomst Oslo kl. 19:40. Overnatting på hotell, Gardermoen.

Dag 1: Oslo – London – Miami – Fort Lauderdale

Avreise fra Oslo med Norwegian ca. 07.20 til London. Vi bytter fly og drar direkte til Miami. Vi hentes på flyplassen og drar til vårt hotell i Fort Lauderdale, for 2 overnattinger før cruiset starter.

Dag 2: Fort Lauderdale

Nyt dagen i vakre Fort Lauderdale med alle kanaler, og hele 10 km med flotte strender er som er en magnet for soltilbedere. I Fort Lauderdale bli du møtt av en endeløs sandstrand med flotte hoteller, opplevelser, glitter og luksus, samt enorme shoppingmuligheter. Langs kanalene som går på kryss og tvers av «Floridas Venezia» ligger luksusvillaer og marinaer fylt med lystyachter og seilbåter. For den eventyrlystne kan man prøve en spennende 30-minutters tur i luftputebåt gjennom våtmarksområdet Everglades, som ligger like utenfor sentrum (ikke inkludert). Vårt hotell ligger sentralt i Fort Lauderdale, med gangavstand til stranden.

Dag 3: Avreise fra Fort Lauderdale

Etter frokost drar vi i fellestransport til cruiseteminalen, for innsjekk ca. kl. 12.00. Avreise med Vision of the Seas er kl. 16:00. Vi sjekker inn og får noe tid på lugaren for å slappe av og pakke ut. Vi har god tid til å orientere oss på skipet før vi samles for felles middag i restauranten om bord. Her blir det litt orientering om fasilitetene ombord, og reiseleder kommer med praktisk informasjon.

Dag 4: Til sjøs

Disse dagene kan du benytte til å slappe av ved skipets bassengområde, nyte en avslappende skjønnhetsbehandling i skipets Vitality Spa, eller utforske de andre fantastiske aktivitetene skipet har å by på. På Vision of the Seas finnes flere ulike restauranter og et rikt underholdningstilbud. I Izumi Bar kan du få sushien servert i ishi-yaki stil, på en varm plate. Skipet er spekket med aktiviteter og tilbud for alle aldre, inkludert barneklubb, klatrevegg og et stort show-teater med forestillinger hver kveld.

Dag 5: George Town, Grand Cayman

Langs havnen i Grand Caymans største by ligger butikker og kontorer i fantastiske bygninger fra 18-hundretallet på rekke og rad. Skipet ankommer kl. 08:00 og drar videre kl. 18:00. Dette er en av Karibiens aller mest populære cruisehavner, med 1,4 millioner besøkende turister hvert år. Ta en tur til Stingray City, hvor to meter lange piggrokker samles, eller dra til Seven Mile Beach som er kåret til ” The Caribbean`s Best Beach” av Caribbean Travel and Life Magazine. Grand Cayman byr dessuten på flere kjente dykkesteder, bl.a. Cayman Wall som er viden kjent blant dykkere over hele verden. Grand Cayman regnes som et meget trygt og rent reisemål, og det er enkelt å bevege seg rundt. Utflukter kan kjøpes ombord på skipet (ikke inkludert).

Dag 6: Til sjøs

Også denne dagen skal vi benytte ombord på vakre «Vision of the Seas». Skipet har en særegen stil og en stor personlighet. Ombord finner du solfylte atrier og hvite marmortrapper, en intim, varm atmosfære og et spennende tilbud for alle — temarestauranter og salonger, kasino og svømmebasseng. Skipene som går gjennom Panamakanalen er ikke av de større skipene. «Vision» har en maksimal kapasitet på 2076 passasjerer, og det er rikelig med plass til alle.

Dag 7: Cartagena, Colombia

Vi ankommer Cartagena ca. kl. 08:00. Her vil det være mulig å bli med på noen interessante opplevelser. Cartagena er en av Latin-Amerikas mest fotograferte byer, og en gammel «piratby». Det store fortet midt i sentrum er en populær attraksjon, og vi anbefaler å bli med på en tur med hest og kjerre gjennom de flotte brosteinsbelagte gatene. Cartagena er et meget bra sted for kjøp av smykker og andre «juveler». Las Bovedas, et område hvor gamle fengselshull er gjort om til klesbutikker og suvenirbutikker er veldig populært. Sørg for å være tilbake på skipet i god tid før vi seiler videre ca. kl. 17:00.

Dag 8: Cruise gjennom Panamakanalen

Ca. kl. 06:00 starter vi på innseilingen gjennom den sagnomsuste Panamakanalen. Kanalen blir også kalt verdens åttende underverk. Prosjektet var en av de største og mest utrolige ingeniørbragdene historien har sett. Skipene trenger ikke lenger seile rundt hele det amerikanske kontinentet, men kan siden prosjektet ble stilt ferdig i 1914 kjøre tvers gjennom den 77 kilometer lange kanalen. Franskmennene var tidlig ute, og forsøkte allerede i 1880 å etablere Panamakanalen, men dette forsøket mislyktes. Mer enn 20.000 anleggsarbeidere døde av malaria og gulfeber og prosjektet ble ansett som altfor risikabelt. I 1904 fortsatte imidlertid amerikanske arbeidere på prosjektet som endelig stod ferdig ti år senere. Panamakanalen er i dag et viktig bindeledd mellom 160 ulike land og mer enn 1700 havner over hele verden. Mens skipet seiler i Panamakanalen ta deg god tid til å beskue det vakre landskapet rundt.

Dag 9: Fuerte Amador, Panama

Skipet legger til i Fuerte Amador ca. kl. 07:00 om morgenen. Denne byen ligger like ved innseilingen til Panamakanalen, på vestkysten mot Stillehavet. Selve byen er liten med få severdigheter. Her finnes noen restauranter og shopping-senter. Det er mulig å bli med på en utflukt inn til Panama City, eller til de nærliggende turistattraksjonene, strender og andre severdigheter (kjøpes ombord – ikke inkludert). Det anbefales å benytte skipets utflukter under oppholdet i Fuerte Amador, alternativt ta en sykkeltur på egenhånd over «Amador Causeway» for å oppleve utsikten over havnen og for å besøke Bio-musèet som viser mangfoldet av arter i området rund Panamas kyst. Skipet seiler videre fra Fuerte Amador ca. kl. 19:00.

Dag 10: Til sjøs

Hele dagen seiler skipet nordover langs kysten av Panama og Costa Rica. Nyt dagen til sjøs med sol og bad, eller benytt deg av fasiliteter ombord.

Dag 11: Puntarenas, Costa Rica

Ankomst Puntarenas, Costa Rica ca. kl. 08:00 om morgenen. Denne havnebyen var tidligere en meget velstående smeltedigel, hvor sjømenn og handelsreisende gikk i land for å nyte av lokale markeder og serveringssteder. I dag er det en hektisk knutepunkt, som fungerer som et knutepunkt for de som skal reise videre inn på fastlandet i Costa Rica, eller som ønsker å besøke de nærliggende frodige øyene. Det finnes flere små markeder i byen som kan være verdt et besøk. Det er også mulig å bli med på dagsutflukter som tar deg med til dette landets vakre naturperler. Skipet seiler videre kl. 19:00.

Dag 12: Til sjøs

Igjen skal vi nyte hele dagen ombord på «Vision of the Seas». Vi fortsetter seilingen nordover og passerer Costa Rica og El Salvador før vi ankommer Guatemala.

Dag 13: Puerto Quetzal (Guatemala City), Guatemala

Guatemalas største Stillehavs-havn er også inngangsporten til noen av de mest fascinerende og vakre attraksjoner i landet. Vi ankommer kl. 08:00 og skipet seiler videre kl. 18:00. Det betyr god tid til å utforske denne flotte byen. Kjør nordover, gjennom plantasjer der luften er parfymert med dufter fra sukkerrør og kaffe, på tvers av fjellrygger med utsikt over den vakre innsjøen Atitlan. Eller du kan ta en full dagstur langs kysten til den koloniale hovedstaden, Antigua, der brosteinsgater og arkitektur fra perioden viser frem den gamle spanske koloniale arven.

Dag 14-15: Til sjøs

Nyt fridagene til sjøs med sol og bad, eller benytt deg av alle fasiliteter ombord. På skipet finner du klatrevegg, løpebane, spa-avdeling, treningssenter og frisør, for å nevne noe. Her er nok å ta seg til i herlige, avslappende omgivelser. Kanskje finner du noen gode shopping-tilbud i en av skipets små butikker?

Dag 16: Puerto Vallarta, Mexico

Ca. kl. 08:00 ankommer vi den trivelige kystbyen Puerto Vallarta. Denne fiskelandsbyen ble et populært sted etter ”The Night of the Iguana” ble filmet her i 1964. Rød takstein og rekker med balkonger som blomstrer over med bougainvilla er et vakkert syn for både øyne og kamera. Her kan du besøke de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen for å se gjennom loppemarkedet etter hjemmelaget håndverk. Den rolige, varme sjøen i bukten Bay of Banderas gir enestående dykkeopplevelser, eller du kan simpelthen se på kunstnere som former iøynefallende figurer i sanden. Utsøkte kunstgallerier i El Centro er ypperlige steder for å gå for en selvguidet kunstomvisning. Skipet seiler videre kl. 20:00, så det er viktig å benytte tiden godt.

Dag 17-18: Til sjøs

Nyt de siste dagene ombord når skipet seiler langs kysten av Mexico og over grensen til California. Om bord finner du blant annet 5 ulike restauranter, samt 6 ulike salonger, barer og kafèer.

Dag 19: Los Angeles, USA

Vi ankommer Los Angeles ca. kl. 06:00. Her skal vi bo to netter på vårt utvalgte hotell Westin, beliggende noen kilometer fra flyplassen.
Los Angeles, også kjent som LA, er den mest populære byen i California og ligger på vestkysten av USA. Den energiske byen har fantastiske strender og behagelige temperaturer året rundt. Los Angeles er kjent som storprodusent av populærkultur, og er blant annet sentrum for den amerikanske filmindustrien. Vi tilbyr en halvdags utflukt med guide under vårt opphold i LA. Den er valgfri, må forhåndsbestilles (ikke inkludert).

Dag 20: Hjemreise Los Angeles – Oslo

Etter en god frokost drar vi i fellestransport til flyplassen, og vi flyr med Norwegian fra Los Angeles til London, hvor vi ankommer tidlig neste morgen.

Dag 21: London – Oslo – (Tromsø)

Ankomst London på formiddagen. Vi bytter fly og drar videre til Oslo. Ankomst ca. kl. 17:35. Ev. videre reise med Norwegian til Tromsø kl. 19:30, ankomst kl. 21:30.

PRISER

Pr. person i delt dobbellugar:

I innvendig lugar: kr. 32.990,-
Pristillegg pr. person for utvendig lugar: kr. 3.000,-
Pristillegg pr. person for lugar med balkong: kr. 20.000,-

Pr. person i enkellugar:

I innvendig lugar: kr. 47.990,-
Pristillegg for utvendig lugar: kr. 6.000,-
Pristillegg for lugar med balkong: kr. 40.000,-

Prisene gjelder for avreise fra Oslo. Tillegg fra Tromsø: kr. 2.000,- pr. person.
Inkludert flybilletter, Oslo-Tromsø tur/retur med Norwegian og overnatting i delt dobbeltrom på hotell, Gardermoen før avreise. 

Utflukter underveis på cruiset:
Det vil bli mulig å forhåndsbestille utflukter. Informasjon om dette vil bli tilsendt i god tid før avreise.

Prisen inkluderer:

• Flybilletter, Oslo-Miami/Los Angeles-Oslo med Norwegian
• Enkel servering ombord på fly (middag) begge veier
• Alle norske og internasjonale flyskatter pr. dato
• Transport, Miami flyplass – Hotel Pier 66 Fort Lauderdale – skipet
• Transport, skipet – Hotel Westin Los Angeles – flyplass Los Angeles
• To overnattinger i dobbeltrom på Pier 66 Hotel & Marina i Fort Lauderdale
• En overnatting i dobbeltrom på Hotel Westin Los Angeles Airport
• 17 dager/16 netter cruise med Vision of the Seas i valgt dobbellugar
• Helpensjon om bord på skipet (daglig frokost, lunsj og middag)
• Alle havneavgifter og tips til besetningen om bord
• Norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert:

• Tillegg fra/til Tromsø: kr. 2.000,- pr. person (inkludert fly og hotell på Gardermoen)
• ESTA (elektronisk visum før innreise til USA)
• Utflukter underveis
• Enkeltromstillegg

Muligheter for avreise fra andre steder i Norge mot et pristillegg.
Merk: Vi tar også et forbehold mht. endringer i pris og program, samt forhold vi ikke er herre over.

FLYINFORMASJON

Flytider fra Oslo:

DY 1302  13.november 2019    Oslo – London, Gatwick 07:20 – 08:40
DI 7043  13. november 2019   London, Gatwick – Miami 10:00 – 14:45
DI 7096    3. desember 2019    Los Angeles – London, Gatwick 18:10 – 12:25 + 1
D8 2806   4. desember 2019    London, Gatwick – Oslo 14:30 – 17:35

Flytider fra Tromsø:

DY 383   12. november 2019   Tromsø – Oslo 17:40 – 19:40
DY 1302  13.november 2019    Oslo – London, Gatwick 07:20 – 08:40
DI 7043  13. november 2019   London, Gatwick – Miami 10:00 – 14:45
DI 7096    3. desember 2019    Los Angeles – London, Gatwick 18:10 – 12:25 + 1
D8 2806   4. desember 2019    London, Gatwick – Oslo 14:30 – 17:35
DY 382     4. desember 2019     Oslo – Tromsø 19:30 – 21:30

OM SKIPET

Vision of the Seas var det første medlemmet av Royal Caribbeans Vision-klasse, som nå også inkluderer søsterskipene Enchantment, Grandeur, Legend, Rhapsody og Splendour of the Seas. Vision-skipene kjennetegnes alle ved en særegen og personlig stil.

Det imponerende Vision of the Seas er utsmykket med solrike atriumer og hvite marmortrapper som gir en intim og varm atmosfære. Samtidig er det imponerende cruiseskipet utstyrt med spennende fasiliteter og aktivitetstilbud for gjester i alle aldre.

Høydepunktene om bord på Vision of the Seas inkluderer blant annet et stort utvalg av barer, salonger, svømmebasseng, et stort sportsområde med klatrevegg, spa-område og minigolfbane, utendørskino, taxfree-butikker, kasino og flere barne- og tenåringsklubber.

Royal Caribbeans høye gastronomiske nivå og service kommer til sin rett på dette fantastiske skipet, og underholdningen i det Broadway-inspirerte teateret er i toppklasse. Les mer om «Vision of the Seas» på rederiets hjemmeside.

LUGARKATEGORIER

Vi tilbyr tre ulike lugarkategorier på denne reisen:

 

Innvendig lugar - Vision of the Seas RCCL : ReisecompanietInnvendig lugar

De innvendige lugarene er utstyrt med en liten sittegruppe, TV, telefon, bad med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og elektrisk uttak for 110/220 volt. Lugarene er på ca. 12 kvm, og har to enkeltsenger eller dobbeltseng.

 

 

Utvendig lugar - Vision of the Seas RCCL : ReisecompanietUtvendig lugar

De utvendige lugarene har havutsikt, eller begrenset havutsikt. I lugaren finnes det privat bad, sitteområde, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Lugarene er på 14 kvm, og har to enkeltsenger eller dobbeltseng.

 

 

Lugar med balkong - Vision of the Seas RCCL : ReisecompanietLugar med balkong

Lugarene med balkong har egen balkong med havutsikt. Lugaren har eget sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Lugarene er på 17 kvm (balkong ca. 3 kvm), og har to enkeltsenger eller dobbeltseng.

 

 Reiseleder

 • finn-kolderup

  Finn R. Kolderup

  Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.  I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.  Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

  Finn har reiseerfaring fra over 55 land og han har besøkt 30 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa.  Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner.  Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

  Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk.  Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

Hotell

 • hotel-hyatt-regency-pier-66

  Hotel Pier 66, Fort Lauderdale, Florida, USA

  Hotel Pier 66 ligger langs Intracoastal Waterway i nærheten av Port Everglades, rett ved Pier 66 Marina. Hotellet tilbyr spa, gourmetmat og utsikt over sjøen. Stranden ligger en 15-minutters spasertur

  Les mer
 • the-westin-los-angeles-airport-hotel

  The Westin Los Angeles Airport Hotel, Los Angeles, California, USA

  The Westin Los Angeles Airport Hotel kan skilte med utendørsbasseng og gratis transport til Los Angeles internasjonale lufthavn 1,6 km unna, samt en restaurant på stedet. Rommene har kaffetrakter og s

  Les mer