12 dager

23/03/2017 - 03/04/2017

Fra NOK 29.850,-

Stavanger, Oslo, Trondheim, Bergen, Torp

Klikk her for program pil

Opplev underlige og legendariske Cuba i vinter – bli med vår norske lommekjente reiseleder på en reise du sent vil glemme

Reis til annerledeslandet Cuba hvor klokkene for teknologi og fremgang stoppet i 1959. Nå er øya på rask marsj inn i det 21. århundre. Så hvis du drømmer om å cruise nedover paradegaten Malecon i en Lincoln Continental eller en Packard Clipper, kan tiden være knapp.

Forholdet til storebror Amerika er bedre enn på lenge og Fidel Castros sønn holder selskaper for amerikanske filmstjerner. Muligens vil Am-car samlende milliardærer forsyne seg av flåten og fast food kjeder dukke opp… Men enda har Cuba sin varmblodige sjel i behold, og på denne turen får vi oppleve de aller fleste høydepunktene.

Cuba er som et parallelt univers, alt virker fremmed og likevel velkjent – i hvert fall hvis man har levd noen tiår. En rullende utstilling av dollarglisene fra 50-tallet som tiden glemte, men som på Cuba murrer i beste velgående. Gammelfornemme palasser i kolonistil med avflakket maling og høns på balkongen, gigantiske monumenter over heltene, oksedrevne kjerrer, rom og sigarer større enn agurker, Cuba er kontrastenes øy. Men øyrikets største kapital er ikke sukker eller sigarer, det er den varmhjertede, stolte, livsbejaende cubaner. Gjestfriheten og sensualiteten i dette multikulturelle landet er legendarisk. Legg til innbydende strender, solglitrende, karibisk hav, folk i fargerike folkedrakter, akkompagnert av heftige rytmer. Fra feiende salsa i hovedstaden Havana skal vi sette ned tempoet til en mer avslappet bolero i Cienfuegos. Vi bor på sjarmerende hoteller som er godt egnet for våre grupper, og vi skal også oppleve en natt i et relativt fasjonabelt privat hjem – i en såkalt Casa Particulare.

Vi gir deg det ekte og autentiske Cuba

Våre turer til Cuba har fokus på det ekte og autentiske Cuba. Vi gjør vårt beste for å finne de hotellene og restaurantene som gir den beste opplevelsen for våre grupper, og vi legger vekt på beliggenhet og sjarm fremfor standard og luksus. Dessverre er det slik at hoteller og restauranter veldig ofte blir overbooket på Cuba, så endringer i programmet vil forekomme. På Cuba kan nemlig alt skje. Her lever man livet i salsatakt og smilet ligger alltid på lur. Vår særegne reiseleder Kristin har bodd på Cuba i mange år, hun kjenner historien og kulturen bedre enn en hvilken som helst annen guide. Hun vil gi dere en ekte, ærlig og minneverdig Cuba-opplevelse.

Opplev Cuba før det er for sent!

PROGRAM

Inkluderte måltider vises slik: Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

DAG 1 (Måltider ombord på flyet + M)

Avreise fra Oslo på morgenen, (vi søker gjerne andre avreisesteder om ønskelig) ankomst Havana på ettermiddagen. Innsjekking på hyggelig hotell i Havana før felles velkomstmiddag, kanskje akkompagnert av smektende boleromusikk eller livlige latinorytmer…

DAG 2 (F,L,M) Gamle Havana

Denne dagen skal vi utforske Gamle Havana til fots. Byen med sin utrolige koloniarkitektur og plazaer, et myldrende folkeliv, skjønnhet og fattigdom side om side. Vi titter inn i små butikker og verksteder, og dørene står åpne til cubanernes egne leiligheter. Lunsj på en koselig restaurant i gamlebyen. Vi fortsetter deretter vår rolige vandring og vi stikker innom Rommuseet for å se hvordan den berømte Havana Club-rom’en blir produsert – fra sukkerrør til rom.. En liten smaksprøve hører selvsagt med. Luften er fylt av musikk fra barer eller fra dører og vinduer vi passerer. Noe av ettermiddagen er satt av til å utforske det gamle Havana på egen hånd hvis man ikke da heller vil nyte noen avslappende timer ved bassenget på hotellet. På kvelden vender vi tilbake til Gamle Havana. Her stikker vi innom Elsa Maria, hvor vi vil lære å danse salsa, rumba og andre populære cubanske danser i den varme kvelden på hennes terrasse i Gamlebyen. Deretter spiser vi middag på en hyggelig og romantisk restaurant.

DAG 3 (F,L) Havana

Denne dagen er vi på sightseeing med buss rundt i Havana. Vi starter med et besøk på et lokalt kunstprosjekt der en gruppe ildsjeler har utsmykket en hel bydel med veggmalerier og skulpturer på en helt særegen måte. Her får vi møte noen av kunstnerne selv og se hvordan de jobber hånd i hånd med lokalbefolkningen for å skape positive aktiviteter for hele nærmiljøet. Herfra kjører vi videre til Revolusjonsplassen der vi får se det berømte veggmaleriet av Che Guevara og bygningene der Castrobrødrene har sine kontorer. Her er også det storslagene monumentet over frigjøringshelten Jose Marti. Etter lunsj går turen til en sigarfabrikk der vi får se hvordan verdens beste sigarer blir produsert. Vi kjører videre gjennom vakre Vedado og ned til John Lennon-parken. Castro hadde stor respekt for The Beatles, og spesielt for John Lennon.  I 2000 ble en meget naturtro skulptur av musikeren innviet, lett henslengt på en benk i bronse, men brillene er ekte! Et meget populært fotomotiv! Vi skal selvsagt hilse på John og kanskje blir det tid til en forfriskning på den forholdsvis nyåpnede Beatles baren. Middag er ikke inkludert denne dagen, men reiseleder er behjelpelig med tips og hjelp.

DAG 4 (F)  Havana

Dagen er fri til egne opplevelser. Reiseleder er tilgjengelig for gode råd og tips.

DAG 5 (F,L,M)  Cienfuegos

Etter frokost setter vi nå kursen mot “Sydkystens perle” Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, beliggende i en havbukt på sydkysten. Vi spiser lunsj på en nydelig restaurant helt nede ved sjøen som her tilhører det Karibiske hav. Etter lunsj blir det en rolig vandring rundt Plaza Marti, med sine vakre bygninger i kolonistil. Denne natten skal vi bo fasjonabelt i privateide hjem, såkalte casa particularer. Vi skal komme tettere på det cubanske samfunnet og har funnet flotte rom i erverdige koloniale herskapsboliger som ligger på rekke og rad i sentrum av byen. Vi spiser felles middag og avslutter kvelden på en av takterrassene der det er plass til å nyte litt tid sammen mens vi lytter til litt levende musikk og lydene fra et cubansk nabolag.

DAG 6 (F,L,M) Trinidad

Vi drar sørøstover over de palmekledte Escambray fjellene til Trinidad hvor vi skal bo rett på stranden på all inclusive hotell. Her er alt inkludert, både mat og drikke. Men først skal vi besøke denne vakre gamle byen som ble kolonisert av spanjolene på 1500-tallet, og hadde sin glanstid som en av de viktigste sukkerproduserende byer. I dag er byen, med sin unike koloniarkitektur, på Unescos Verdensarvliste. Vi vandrer rundt i trange brostensbelagte gater, omkranset av villaer i alle tenkelige pasteller – pistasj, limegrønn, turkis og sitrongult. Vi går innom små gallerier, museer og kanskje vi blir invitert inn i et av de gamle husene som ble bygget for  sukkerbaronene. Vi spiser lunsj i byen, og setter av litt tid til å besøke markedet, med all slags kunsthåndverk. Byen er kjent for sine vakre håndlagde duker. Etter innsjekk på hotellet vårt utenfor byen på Anconhalvøya, rekker vi å kaste oss ut i de karibiske bølger og nyte litt strandliv før middag.

DAG 7 (F,L,M) Trinidad

Denne dagen er avsatt til sol og bad og ren avslapping. Det er en nydelig strand ved hotellet, og gratis forfriskninger er aldri langt unna i strandbaren. Frokost, lunsj og middag på hotellet. Etter middag drar vi inn til gamle Trinidad igjen hvor musikk og danseopplevelsene står i kø: du kan se et forrykende show med afrikansk musikk og dans, eller man kan henføres av cubansk musikk på Casa de la Trova eller Casa de la Musica. Vi kan svinge oss i salsarytmer eller nyte en romantisk bolero. Det er en opplevelse av de sjeldne å sitte ute i en sort varm Cubanatt og la seg forføre av sensuelle rytmer i denne gamle vakre byen….

DAG 8 (F,L,M) Trinidad

Nok en dag der du kan slappe av og nyte sol, bad, ferie og fri. Alle måltider er inkludert på hotellet.

DAG 9 (F,L) Santa Clara & Havana

Etter frokost drar vi innover på øya til Che Guevaras by, Santa Clara. Vi ser oss litt om i sentrum, før vi vandrer til Tren Blindado, hvor opprørerne sporet av et tog med regjeringssoldater, og hvor det avgjørende slaget sto mellom Batistas tropper og de revolusjonære under ledelse av Che Guevara i 1958. Så videre til minnesmerket og mausoleet for revolusjonshelten Che, som er en legende på Cuba. Lunsj på Las Caneyes, før vi drar videre til Havana og et hyggelig hotell sentralt i Gamle Havana. Middag (ikke inkl) på en av de koselige stedene i sentrum. Reiseleder er behjelpelig med råd og hjelp.

DAG 10 (F,L,M) I Hemingways fotspor

Cuba er for alltid forbundet med Hemingway, og i dag blir vi med på en vandretur i Havana, hvor vi besøker flere av hans stamsteder. Vi nyter lunsj på en lokal restaurant, og avslutter turen med et besøk på Playa del Este, som er en av Havanas vakreste hvite strender. Her blir det mulighet for et bad. Om kvelden er vi allerede kommet til turens avskjedsmiddag som blir på en hyggelig restaurant i Gamlebyen og vi nyter den siste kvelden sammen i godt selskap.

DAG 11 (F, L + måltider på flyet) Avreisedag

Avreisedag. Vi setter bagasjen i bussen etter en sen frokost og blir deretter hentet i gamle lekre amerikanske veteranbiler fra 50-tallet. Det blir en uforglemmelig biltur gjennom byen,  langs Malecon og kanskje opp gjennom den utrolige Havanaskogen. Vi ender opp  på nok en av Havanas beste paladarer. Her skal vi spise fortreffelig lunsj før bussen tar oss med til flyplassen og den uunngåelige hjemreisen. Men, vi håper å sende dere hjem med mange dagers opplevelser og gode minner i bagasjen.

DAG 12

Mellomlanding, og hjemkomst.

GOD TUR!

Vi tar forbehold om endringer i pris og program. På grunn av en spesielt presset hotellsituasjon på Cuba forekommer endringer hyppig.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: fra NOK 29.850,-

Enkeltromstillegg NOK 8.000,-

Dette er inkludert i prisen

 • Flyreisen Oslo-Havana tur/retur
 • Alle flyskatter
 • All busstransport iflg. program
 • All overnatting i delt dobbeltrom
 • Alle frokoster, de fleste middager og lunsjer, som nevnt i programmet
 • Oppholdet i Trinidad er ”all inclusive”, all drikke og mat inkludert
 • Alle utflukter med lokal guide i tillegg til norsk reiseleder på Cuba
 • Visum for innreise til Cuba

Dette er ikke inkludert

 • Enkeltromstillegg, kr 8.000,-
 • Tilslutningsbilletter fra Stavanger/Trondheim/Bergen/Torp
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Drikke til maten

Vi tar forbehold om endringer i pris og program. På grunn av en spesielt presset hotellsituasjon på Cuba forekommer endringer hyppig.

FLYINFORMASJON

Fra/til Oslo, Gardermoen:

23. mars 2017

AF 1275  Oslo – Paris  06.35 – 09.05
AF 946  Paris – Havana  16.35 – 20.25

3. april 2017

KL 724  Havana – Amsterdam  16.50 – 08.15 (2. april)
KL 1147  Amsterdam – Oslo  14.45 – 16.35

Tilslutningsbilletter fra Stavanger, Bergen, Trondheim og Torp ordner vi gjerne på forespørsel.


PASS/VISUM

Visum er påkrevet for norske statsborgere, og dette er inkludert i prisen fra Reisecompaniet.


Råd og tips for Cuba-reisen

Les våre nyttige tips og råd til alle som skal reise til Cuba.Reiseleder

 • kristin-eriksen

  Kristin Eriksen

  Kristin er lidenskapelig opptatt av Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef og etter 14 år i varehandelen i Norge begynte hun et nytt og annerledes eventyr. I dag bor hun mesteparten av året i Havana og kjenner både landet og folket godt. Hun jobber som reiseleder og i tillegg er hun engasjert i prosjekter for vanskeligstilte i Havana. Hun har et bredt spekter av opplevelser og flere uoppdagede perler å by på og har mange fornøyde reisegrupper bak seg. Med hennes lokalkunnskap får dere opplevelsesgaranti i dette spennende annerledeslandet.

Hotell

 • hotell-cuba

  Cuba Hotellpakke

  Dette er noen av hotellene vi benytter under reisene våre: (det vil variere hvilke som benyttes under hvilke turpakker, og andre hoteller som ikke er nevnt her vil brukes ved behov)
  Hotel Nacional****

  Les mer

Land

 • cuba

  Cuba

  Cuba har de senere årene blitt en populær destinasjon å reise til – et eksotisk reisemål som tilbyr solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer. Cuba er den største øya i Karibien og er så annerledes, så utfordrende på så mange måter, at den appellerer til vår nysgjerrighet.

  Les mer

Kart