12 dager

19/01/2019 - 30/01/2019

Fra NOK 22.990,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Det ekte og autentiske Cuba – bli med vår norske lommekjente reiseleder på en reise du sent vil glemme

Reisecompaniet gir deg det ekte og autentiske Cuba. Som eneste reisebyrå har vi en reiseleder som bor og har bodd på Cuba i mange år. Kristin kjenner historien, kulturen og landet og elsker å dele alt dette med nye deltakere. Hun er lommekjent og gir dere særegne opplevelser, også utenfor turistløypene. Hun møter gruppene på flyplassen i Havana, samler gruppa, guider og er tilstede med dere 24/7.

Vi har opplevelsesgaranti! Vår erfarne og engasjerte reiseleder Kristin har håndplukket og satt sammen et variert program fra det beste Cuba har å by på. Vi ønsker å tilby dette underlige og spennende landet til alle. Vi håper du får oppleve det autentiske Cuba, før det endres.

Her lever man livet i salsatakt og smilene er aldri langt unna. Uansett erfaring og planlegging blir det ofte noen endringer underveis. Sånn er Cuba på godt og vondt. Det uforutsette gjør reisemålet både spennende og ekstra utfordrende. Da er det godt å ha en reiseleder som ordner opp og har gode alternativer på lur. Dere kan senke skuldrene og nyte ferien!

Hos oss er det ingen tilleggsbetaling for utflukter og program. Vi har lagt opp et variert og spennende program som vil fylle dagene deres og gi dere opplevelser dere kommer til å huske. Dere får forutsigbare reisekostnader. I tillegg er mange måltider inkluderte i programmet og vi har tilbud om felles måltider også når det er tid på egenhånd. Vår erfaring er at vi spiser samlet også disse dagene. Vi velger gode privatdrevne restauranter, velrenommerte så vel som ukjente perler. Tilbakemeldinger fra de som har reist med Kristin til Cuba er utelukkende positive.

PROGRAM

Inkluderte måltider vises slik: Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

DAG 1 (Måltider ombord på flyet + M)

Avreise fra Oslo på morgenen, (vi søker gjerne andre avreisesteder om ønskelig) ankomst Havana på ettermiddagen. Her venter reiseleder Kristin på flyplassen og tar dere med til ærverdige Hotel Nacional(høst 2017). Det blir felles velkomstmiddag, kanskje akkompagnert av smektende boleromusikk eller livlige latinorytmer…og deretter er dere sikkert klare for en god natts søvn.

DAG 2 (F,L,M) Gamle Havana

Denne dagen skal vi utforske Gamle Havana til fots. Byen med sin utrolige koloniarkitektur og plazaer, et myldrende folkeliv, skjønnhet og fattigdom side om side. Vi titter inn i små butikker og verksteder, og dørene står åpne til cubanernes egne leiligheter. Lunsj på en koselig restaurant i gamlebyen. Vi fortsetter deretter vår rolige vandring i gamlebyen og kanskje stikker vi innom en romfabrikk for å lære om hvordan en av Cubas signaturprodukter produseres –fra sukkerrør til rom.. En liten smaksprøve hører selvsagt med. Luften er fylt av musikk fra barer eller fra dører og vinduer vi passerer. Noe av ettermiddagen er satt av til å utforske det gamle Havana videre hvis man ikke da heller vil nyte noen avslappende timer ved bassenget på hotellet.

Middag på en sjarmerende restaurant om kvelden .

DAG 3 (F,L) Havana

Denne dagen er vi på sightseeing med buss rundt i Havana. Vi starter med et besøk på en sigarfabrikk der vi får se hvordan verdens beste sigarer blir produsert. Deretter til et lokalt kunstprosjekt; Muraleando der en gruppe ildsjeler har utsmykket en hel bydel med veggmalerier og skulpturer på en helt særegen måte. Her får vi møte noen av kunstnerne selv og se hvordan de jobber hånd i hånd med lokalbefolkningen for å skape positive aktiviteter for hele nærmiljøet. Her spiser vi også lunch. Senere kjører vi til Revolusjonsplassen der vi får se det berømte veggmaleriet av Che Guevara og bygningene der Castrobrødrene har sine kontorer. Her er også det storslagene monumentet over frigjøringshelten Jose Marti. Vi kjører videre gjennom vakre Vedado og ned til John Lennon-parken. Castro hadde stor respekt for The Beatles, og spesielt for John Lennon. I 2000 ble en meget naturtro skulptur av musikeren innviet, lett henslengt på en benk i bronse, men brillene er ekte! Et meget populært fotomotiv! Vi skal selvsagt hilse på John og kanskje blir det tid til en forfriskning på den forholdsvis nyåpnede Beatles baren.
*Middag er ikke inkludert denne dagen, men reiseleder er behjelpelig med tips og hjelp.

DAG 4 (F,L,M) Havana

Etter frokost setter vi nå kursen mot “Sydkystens perle” Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, beliggende i en havbukt på sydkysten. Vi spiser lunsj på en nydelig restaurant helt nede ved sjøen som her tilhører det Karibiske hav. Etter lunsj blir det en rolig vandring rundt Plaza Marti, med sine vakre bygninger i kolonistil. Denne natten skal vi bo i såkalte casa particularer. Dette har blitt en populær overnattingsform på Cuba de siste årene og gir oss et lite blikk bak fasaden. Vi skal komme tettere på det cubanske samfunnet og har funnet hyggelige familier som tar i mot dere. Husene ligger på rekke og rad nær sentrum av byen og holder en bra standard Vi spiser middag der vi bor og avslutter kvelden på en av takterrassene der det er plass til å nyte litt tid sammen mens vi lytter til lydene fra et cubansk nabolag.

DAG 5 (F,L,M) Trinidad

Etter frokost setter vi bagasjen i bussen og drar sørøstover over de palmekledte Escambray fjellene til Trinidad. En vakker gammel by som ble kolonisert av spanjolene på 1500-tallet og hadde sin glanstid som en av Cubas viktigste sukkerproduserende byer. I dag er byen, med sin unike koloniarkitektur, på Unescos Verdensarvliste. Vi vandrer rundt i trange brostensbelagte gater, omkranset av villaer i alle tenkelige pasteller – pistasj, limegrønn, turkis og sitrongult. Vi går innom små gallerier, museer og kanskje vi blir invitert inn i et av de gamle husene som ble bygget for sukkerbaronene. Byen er kjent for sine vakre håndlagde duker og vi setter av tid til å besøke markedet med all slags kunsthåndverk. Kanskje stikker vi innom en keramikkmaker og får se litt mer av Trinidads håndverkstradisjoner på nært hold. Vi spiser lunsj utenfor byen i fiskerlandsbyen Casilda. Så er vi klare for noen roligere dager ute på Anconhalvøya. Her skal vi bo rett på stranden med alt inkludert, både mat og drikke. Etter innsjekk her rekker vi å kaste oss ut i de karibiske bølger og nyte litt strandliv før middag.

DAG 6 (F,L,M) Trinidad

Denne dagen er avsatt til sol og bad og ren avslapping… men vi har noe på lur til de som ønsker å oppleve litt mer av Trinidads flotte natur. Det blir tilbud om å delta på en fjellvandring denne dagen og vi får se mer av områdets rike flora og fauna. Det blir besøk på en kaffeplantasje og rolig vandring i et naturskjønt område. Vi passerer små bosetninger og mulighetene er tilstede for et bad i et lite fjellvann. Lunch blir underveis og så rekker vi tilbake til hotellet for et bad og nok en nydelig solnedgang før middag. For de som ikke ønsker tur er det en nydelig strand på hotellet, og gratis forfriskninger er aldri langt unna i strandbaren. Frokost, lunsj og middag på hotellet.

DAG 7 (F,L,M) Trinidad

Nok en dag der du kan slappe av og nyte sol, bad, ferie og fri. Alle måltider er inkludert på hotellet. Etter middag drar vi inn til gamle Trinidad igjen hvor musikk og danseopplevelser står i kø: Kanskje får vi se et forrykende show med afrikansk musikk og dans, eller man kan henføres av cubansk musikk på Casa de la Trova eller Casa de la Musica. Vi kan svinge oss i salsarytmer eller nyte en romantisk bolero. Det er uansett en opplevelse av de sjeldne å sitte ute i en sort varm Cubanatt og la seg forføre av sensuelle rytmer i denne gamle vakre byen.

DAG 8 (F,L) Santa Clara & Havana

Etter frokost forlater vi Trinidad og på veien stopper vi i Valle de Los ingenios – sukkermølledalen i utkanten av byen og besøker den berømte sukkerbaronens eiendom Manaca Iznaga. Deretter går turen innover på øya til Che Guevaras by, Santa Clara. Her besøker vi minnesmerket og mausoleet for revolusjonshelten Che, som er en legende på Cuba. Lunsj på Las Caneyes, før vi drar videre til Havana og et hyggelig hotell sentralt i Gamle Havana. Middag (ikke inkl) på en av de koselige stedene i sentrum. Reiseleder er behjelpelig med råd og hjelp.

DAG 9 (F,L) I Hemingways fotspor

Dette var opprinnelig dagen vi gikk i Hemingway’s fotspor, men etter at amerikanerne på nytt gjorde inntog på Cuba har vi måttet gjøre litt om på programmet denne dagen. Hemingways nærvær støter vi allikevel på mange steder. Lunch spiser vi på en sjarmerende paladar i gamlebyen før vi besøker festningen på motsatt side av kanalen hvor vi kan nyte Havanas desidert beste utsikt.

Middag er ikke inkludert denne dagen, men reiseleder er behjelpelig med tips og hjelp.

DAG 10 (F,L,M) Havana

Etter en sen frokost blir vi hentet i gamle åpne amerikanske veteranbiler fra 50-tallet. Det blir en uforglemmelig biltur gjennom byen, langs Malecon og kanskje opp gjennom den utrolige Havanaskogen. Vi ender opp på nok en av byens beste paladarer hvor vi skal nyte fortreffelig lunsj. Deretter har dere ettermiddagen til egen disposisjon.
Om kvelden er vi allerede kommet til turens festmiddag som blir på en hyggelig restaurant i Gamlebyen. Vi nyter den siste kvelden og bruker tiden sammen i godt selskap før vi rusler tilbake til hotellet. Om noen ønsker å fortsette utover i sene nattetimer er det god anledning til dette.

DAG 11 (F + måltider på flyet) Avreisedag

Avreisedag. Dagen har dere til egen disposisjon eller om dere ønsker tar vi en felles siste tur i Gamlebyen. Om ettermiddagen setter vi bagasjen i bussen og drar ut til flyplassen og den uunngåelige hjemreisen. Men, vi håper å sende dere hjem med mange dagers opplevelser og gode minner i bagasjen.

DAG 12

Mellomlanding, og hjemkomst.

 

GOD TUR!

Vi tar forbehold om endringer i pris og program. På grunn av en spesielt presset hotellsituasjon på Cuba forekommer endringer hyppig.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: NOK 22.990,-

Enkeltromstillegg: NOK 4.900,-

Dette er inkludert i prisen

 • Flyreisen Oslo – Havana tur/retur
 • Alle flyskatter
 • All busstransport iflg. program
 • All overnatting i delt dobbeltrom
 • Alle måltider som nevnt i programmet
 • Oppholdet i Trinidad er ”all inclusive”, all drikke og mat inkludert
 • Alle utflukter med lokal guide i tillegg til norsk reiseleder på Cuba
 • Visum for innreise til Cuba

Dette er ikke inkludert

 • Enkeltromstillegg, kr 4.900,-
 • Tilslutningsbilletter fra Trondheim/Stavanger/Bergen/Ålesund/Torp (kr. 1.200,-)
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Drikke til maten

FLYINFORMASJON

KL1142  Oslo – Amsterdam  0930 – 1135
KL723  Amsterdam – Havana  1235 – 1715
KL724  Havana – Amsterdam  1915 – 1035
KL1147  Amsterdam – Oslo  1425 – 1615

Tilslutningsbilletter fra Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Torp ordner vi gjerne. Tillegg kr. 1.200,- pr. person.


PASS/VISUM

Visum er påkrevet for norske statsborgere, og dette er inkludert i prisen fra Reisecompaniet.


MINIMUM ANTALL DELTAKERE

Alle priser forutsetter minimum 25 deltakere. Turen vil bli gjennomført ved minimum 15 deltakere, mot pristillegg.


Råd og tips for Cuba-reisen

Les våre nyttige tips og råd til alle som skal reise til Cuba.Reiseleder

 • kristin-eriksen

  Kristin Eriksen

  Kristin er lidenskapelig opptatt av Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef og etter 14 år i varehandelen i Norge begynte hun et nytt og annerledes eventyr. I dag bor hun mesteparten av året i Havana og kjenner både landet og folket godt. Hun jobber som reiseleder og i tillegg er hun engasjert i prosjekter for vanskeligstilte i Havana. Hun har et bredt spekter av opplevelser og flere uoppdagede perler å by på og har mange fornøyde reisegrupper bak seg. Med hennes lokalkunnskap får dere opplevelsesgaranti i dette spennende annerledeslandet.

Land

 • cuba

  Cuba

  Cuba har de senere årene blitt en populær destinasjon å reise til – et eksotisk reisemål som tilbyr solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer. Cuba er den største øya i Karibien og er så annerledes, så utfordrende på så mange måter, at den appellerer til vår nysgjerrighet.

  Les mer

Kart