1 dager

31/05/2017 - 31/05/2017

NOK 1.450,-

Sandvika, Oslo

Klikk her for program pil

Bli med Wilhelm Wilhelmsen Seniorklubb på dagstur til gamle Fredrikstad onsdag 31. mai 2017

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og er det stedet du virkelig MÅ besøke når du er i området. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

Gamlebyen i Fredrikstad er som en billedbok med første side slått opp på år 1567, men også et enestående eksempel på at fortiden og nåtiden kan forenes. Det lukter ikke krutt og hestemøkk her lenger. Nå lukter det nytrukket kaffe og fersk bakst. De gamle bygningene huser i dag mange små butikker hvor man kan man kjøpe design, kunst, håndverk, møbler, antikk og mye annet.

PROGRAM ONSDAG 31. MAI

Avreise Sandvika kl. 08:00 med et kort påstigningsstopp i Oslo.

Roald Amundsens fødested «Tomta»

ca kl. 10.00 – 12.00

Ankomst Roald Amundsens Fødested «Tomta» ca. kl. 10:00 Her inntas en deilig frokost og før gruppen får en omvisning i barndomshjemmet til Roald Amundsen. Sen frokost: Eggerøre, stekte pølsebiter, salami, ost, skinke, italiensk salat, agurk, tomater, brød, smør, melk, juice, kaffe, te.

Oldtidsveien

ca kl. 12.15 – 13.30

Avreise til Oldtidsveien med kort stopp på Solbergfeltet og steinringene på Hunnfeltet før turen fortsetter til Festningsbyen Gamle Fredrikstad.

Tid på egenhånd før omvisning i Gamlebyen

ca kl. 13.45 – 15.00

Gamlebyen er en liten by med mange spennende steder å utforske på egenhånd. Her er f. eksempel Kunstnersenteret Bastion 5 hvor kunstnere jobber og stiller ut sin vakre kunstverk eller Glasshytta hvor de vakreste kunstglass blir blåst og formet. Det finnes også små spennende butikker som har de rareste små og store ting som kan bli til din lille suvenirer fra denne dagen!

Gamlebyen

ca kl. 15.00 – 16.15

Nord Europas best bevarte festningsby, grunnlagt i 1567 av kong Fredrik II er en av Norges mest populære attraksjoner. Guiden tar dere med rundt i Gamlebyen og spennende historier blir fortalt.

Isegran

ca kl. 16.30 – 18.00

Turen fortsetter over elva med den lille Byferja og til den grønne lille øya Isegran som var blant annet basen for Tordenskiold og Sjørøveren Mindre Alv. Historiene er mange og deres guide for dagen forteller gjerne. Tv serien ANNO ble også innspilt på Isegran og vi tar dere med til området hvor ANNO landsbyen stod. Etter omvisningen avslutter vi med en deilig ANNO middag på Cafe Isegran som består av erter, kjøtt og flesk og tilslørete bondepiker til dessert, vann/kaffe/te. Ønskes annen drikke betales det direkte.

Program slutt

ca kl. 18:00

Etter en dag med mange opplevelser takker Fredrikstad for seg og bussen reiser tilbake til Oslo og Sandvika!

PRISER

Pris per person: Kr. 1.450,-

Prisen inkluderer følgende:

  • Dagstur med buss
  • Guidet omvisning på Roald Amundsens fødested, i gamlebyen Fredrikstad og Oldtidsveien
  • Frokost på Roald Amundsens fødested
  • Omvisning og middag på Isegran
  • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på dagsturen.

Prisen er basert på minimum 30 personer.

Påmeldingsfrist 1. mars 2017

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

  • Se vår personvernpolicy
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.