8 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo og Stockholm

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Vi ønsker velkommen til en reise med opplevelser utenom det vanlige!

Dubai, som er største by i Forente arabiske emirater ved Persiabukta, er blitt et stadig mer populært reisemål for oss skandinaver. Ikke så rart – i Dubai finner man alt et reiselystent hjerte kan begjære; Kritthvite strender, herlig klima, eksklusive hotell, verdens største kjøpesenter, verdens høyeste bygg, eksotisk ørken og arabisk gjestfrihet. Vi tar deg med på et spennende og variert program hvor du får med deg alt dette og mer til.

Vi flyr fra Oslo og Stockholm, til Persiabukta og Dubai med Norwegian. Vår norske reiseleder møter oss ved ankomst i Dubai, og hun er med oss på resten av turen. Vi skal på ørkensafari hvor vi kjører på sanddynene, besøker en beduinleir og blir servert grillbuffet mens vi får oppleve magedans. Vi skal spise middag i Souk Al Bahar – med utsikt til det berømte fonteneshowet. Her blir det vakker kveldsstemning med alle lysene fra byen i bakgrunnen. Et annet høydepunkt blir heldagsturen til Abu Dhabi, nabo emiratet til Dubai. Her skal vi besøke verdens største moske og verdens dyreste hotell! I det hele tatt er det mye som er størst og flottest i Emiratene!

Dette er turen for deg som vil oppleve noe nytt og spennende i en kombinasjon med arabisk kultur, moderne byliv eller avslappende dager ved stranden.

 

 

PROGRAM

F: Frokost, L: Lunsj, M: Middag

Dag 1 (mat ombord ikke inkludert)

Avreise Gardermoen, Oslo eller Arlanda, Stockholm. På flyplassen i Dubai møtes vi av vår norske reiseleder og blir tatt med til vårt hyggelige hotell, som ligger sentralt i Dubai i bydelen Al Barsha. Hotel Doubletree Hilton Al Barsha.

Dag 2 (F,L)

Etter en god frokost skal vi på sightseeing i Dubai. Vi kjører langs Jumeirah området med alle sine hotell og byggeprosjekter samt Jumeirah Moske, som er et fint eksempel på Arabisk arkitektur. Vi ser fantastiske, moderne bygninger, de fleste skyskrapere er bygd de siste 10-20 år, og fantastiske bygg er under oppføring. Museet vi besøker ligger i gamlebyen i det 150 år gamle Al Fahidi fortet. Her kan vi se kontrastene fra datidens fiskelandsby og perledykkersentrum til dagens Dubai. Videre drar vi over til området for gull og kryddermarkedene med den lokale vanntaxi som har overlevd gjennom århundrene. Lunsj inntas på en lokal restaurant underveis. Vi vil også få se den berømte ”palmen”, bygget opp av sand i havet utenfor byen, før vi reiser til Madinat, et palasslignende område bygd opp i gammel stil med kanaler, butikker og restauranter. Videre venter et besøk i verdens høyeste bygning. Dette må oppleves! Området har kostet 30 milliarder kroner å bygge og er ganske fantastisk. Vi ser også på verdens største kjøpesenter, Dubai Mall med sine 1200 butikker, før vi avslutter med å se på verdens høyeste fontene; den går 120 meter til værs og strekker seg over tre fotballbaner.

Dag 3 (F)

Dag på egenhånd der man står fritt til å gå på den nydelige stranden, slappe av ved svømmebassenget eller dra på en av de mange shoppingsentrene i Dubai. Hotellet har gratis shuttlebuss både til Jumeirah Beach og det store shoppingsenteret Mall of the Emirates.

Dag 4 (F,M)

Denne dagen er fri til egne aktiviteter, frem til ettermiddagen når det er klart en av turens store opplevelser – nemlig ørkensafari! Vi kjører store firehjulstrekkere ut i den arabiske ørkenen. Luften i dekkene blir sluppet ut, og vi flyter igjenom sanddynene som et skip. Vi kjører på kryss og tvers, ned bratte skråninger utenfor allfarvei… Vi besøker en beduinleir og kamelfarm der vi får smake arabisk te, ri på kamel, oppleve dresserte falker og annet fra arabisk kultur. På kvelden er vi invitert til grilling i ørkenen på arabisk vis! Kvelden avsluttes med magedans til arabiske rytmer.

Dag 5 (F)

I dag kan dere utforske byen på egen hånd eller rett og slett bare slappe av! Hva med å utforske gamle Dubai med alle soukene (basarer) eller en tur til kjøpesenteret Mall of the Emirates med innendørs slalombakke?

Dag 6 (F,L)

Dette er dagen for å bli nærmere kjent med Abu Dhabi, hovedstaden i Emiratene og den rike ‘storebroren’ til Dubai. Abu Dhabi er en by i rivende utvikling og kan by på nesten alt, – fra det nyskapende og miljøvennlige til det totalt overdådige! I løpet av denne heldagsturen får du se Abu Dhabis største severdigheter, en blanding av byens kulturelle side og luksusen, den historiske bydel og nye prosjekter. Vi starter turen med et besøk i den vakre Sheik Zayed Mosque, en av verdens største moskeer, som med sine 82 kupler og vakre mosaikker, er et arkitektonisk kunstverk i seg selv. Vi gjør et stopp i byens historiske bydel og vil ha lunsj på en 5-stjerners restaurant. Langs byens kystlinje fortsetter vi til et av de dyreste hotellprosjekter som noen gang er bygget, Emirates Palace. Bygget I arabisk stil er dette et av verdens mest overdådige hoteller, med sin innredning av gull og marmor. Her vil vi nyte en 24 karat gull cappuccino og kake, og kanskje ta en tur i hotellets vakre have.

På Saadiyat Island, ser vi hvordan denne øya i løpet av de nærmeste årene kommer til å bli forvandlet til Abu Dhabis mekka med museum, kunstgallerier og boliger. Vi gjør et kort stopp ved verdens største Ferrari Park på Yas Island, før vi returnerer til Dubai igjen. Kleskode i moskeen er lange bluser og bukser for herrer og damer, samt tørkle for kvinner.

Dag 7 (F)

Dagen er fri til egne aktiviteter – kanskje litt shopping for å kjøpe med julegaver hjem?

Dag 8  (F, M)

Dagen brukes som man ønsker før vi om kvelden skal ha vår avskjedsmiddag i det vakre Souk Al Bahar området. Her skal vi spise middag med arabiske spesialiteter på den velkjente restauranten Mango Tree. Vi har bord ute på terrassen med utsikt til det berømte fonteneshowet foran Burj Kalifa – dette er spektakulært og en fantastisk avslutning på turen! Etter middag blir det buss til flyplassen for avreisen hjem til Sverige og Norge. Ankomst 21. november på Arlanda kl 06:30 og på Gardermoen kl 10:10.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo/Stockholm – Dubai, med Norwegian (tilslutning på forespørsel)
 • Alle flyskatter
 • Norsk, kunnskapsrik reiseleder på plass
 • All overnatting i delt dobbeltrom
 • All transport i følge program
 • Alle utflukter i følge program
 • Måltider i følge program
 • Avskjedsmiddag på Mango Tree i Souk Al Bahar
 • Ørkensafari og grilling i ørkenen med magedans
 • Tur til verdens høyeste bygning og verdens største kjøpesenter mm.

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring
 • Turistskatt (ca 30 NOK per natt) betales direkte til hotellet ved utsjekk

Hotell

 • dubai-doubletree-by-hilton

  Dubai, Doubletree by Hilton

  Det moderne hotellet Hilton Al Barsha ligger rett ved det kjente shopping senteret Mall of the Emirates. Al Barsha er en del av byen hvor man er nær mange attraksjoner, butikker og restauranter.
  Elega

  Les mer

Land

 • dubai

  Dubai

  Dubai har gått fra fiskerlandsby til verdensmetropol. Alt som skinner her er faktisk gull! «Det var en gang» – slik starter eventyrene, og slik starter også beskrivelsen av Dubais historie.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.