3 dager

15/09/2017 - 17/09/2017

-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med Neptun Grenland til Dublin 15. – 17. september 2017

Kanskje er det den oversiktlige størrelsen eller byens avslappende og jordnære atmosfære som gjør irenes hovedstad så sjarmerende? Eller mangfoldet av butikker og restauranter, det fantastiske musikktilbudet, de kule nattklubbene eller de bortimot 1000 pubene du finner her? Det sies at det i Dublin er samlet mer moro pr. kvadratkilometer enn de fleste andre hovedsteder i verden, midt i en blanding av middelaldersk, georgiansk og moderne arkitektur.

Moderne, kosmopolitisk storby, supert shoppingtilbud, rikt kulturliv og enormt restaurantutvalg, for eksempel i det uoffisielle kultursenteret Temple Bar District. Dette er en sjarmerende labyrint av brulagte gater, kunstgallerier, platestudioer, bruktbutikker og håndverksutsalg. Det nyrenoverte Docklands-området er stadig mer populært, med sine trendy barer og restauranter og avslappet landsbyatmosfære. Guinness Storehouse grunnlagt i 1759 er Europas største bryggeri. Her kan man lære om bryggerikunsten og høydepunktet: Smaksprøve av det mørke brygget på toppen av Sky Bar med utsikt over hele byen. The Old Jameson Distillery er også verdt et besøk.

”Craic” er det irske ordet for ”gode tider”; som gjenspeiles i gjestfriheten, humøret og musikken som skiller Dublin fra alle andre steder i verden. Puben er møtestedet for gamle som unge, til alle anledninger, og de tar jovialt imot turiststrømmen og slår av en prat. Kvelden krydres gjerne med innslag av irsk folkemusikk i lystig fremføring. Irene føler slektskap med kelterne, som dyrket sangen og fortellerkunsten. Tradisjonen holdes ved like, og selv om engelsk er hovedspråket, vil man ofte møte folk som også behersker gælisk, de gamle kelternes språk. Irlands folkelige tradisjoner ble popularisert av gruppa The Dubliners. Siden har artister som U2, Chieftains og Enya banet veien for det irske på internasjonale hitlister.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

FREDAG 15. SEPTEMBER (L/M)

Kl. 1050 Avreise med SK 4603 fra Gardermoen
Kl. 1210 Ankomst Dublin

Bussen venter på flyplassen med skandinavisktalende guide. Vårt første stopp blir på Dublins eldste pub, Brazen Head, som er en hyggelig pub med Irsk atmosfære. Se pubens nettside. Her spiser vi lunsj for deretter å reise til Guinness Bryggeri. Der blir det omvisning og en pint Guinness.

Guiness Storehouse, Dublin, Irland : Reisecompaniet

Guinness er et av verdens mest kjente bryggerier. Det ligger på samme plass som når det ble grunnlagt av Arthur Guinness i 1759. Når du vandrer gjennom Guinness Storehouse lærer du å kjenne alt fra produksjonen av Guinness til deres markedsføringskampanjer gjennom årene. Turen avsluttes med en Guinness «pint» høyt oppe i “Gravity Sky Bar” med utsikt over hele Dublin. Vi kjører deretter til hotellet og sjekker inn.

HOTEL JURYS INN PARNELL

Hotel Jurys Inn, Dublin, Irland : Reisecompaniet

Hotellet ligger i Parnell Street i Dublin, rett ved O’Connell Street. Hotellet har rom med eget bad, en restaurant og kaffebaren Il Barista. De moderne rommene på Jurys Inn Parnell Street har TV med Freeview-kanaler, eget bad med eksklusive badeprodukter, skrivebord og kaffe- og tekoker. Jurys har døgnåpen resepsjon, og ligger bare en 5-minutters spasertur fra Temple Bar. Dublin Castle, Grafton Street og Trinity College ligger under 10 minutters gange unna. Restauranten serverer frokost, og har en middagsmeny med irske og internasjonale retter. Inntro Bar serverer småretter til lunsj, mens Il Barista har et stort utvalg kaffe. Se hotellets nettside.

Det blir litt tid på egenhånd før vi samles i resepsjonen. Kl. 20.00 Middag på Brasserie Sixty6. Kokkene bruker kun de beste ingrediensene, lokalt fra de mest anerkjente slaktere, fiskehandlere, bakere og internasjonale matleverandører. Våre biff er hengt i 21 dager for optimal smak, mens våre fjærfe er alet opp på kun naturlige matvarer, og vår fisk og sjømat samt grønnsaker er kjøpt fersk – hver eneste dag – fra markedene. Se restaurantens nettside.

LØRDAG 16. SEPTEMBER (F/L/M)

NYT VIKING SPLASH TOURS – PRIVAT TUR

Viking Splash Tours er en virkelig unik opplevelse, det iøynefallende gule og blå amfibiske kjøretøyet tar deg på en spennende rundtur i Dublin til vanns og til lands. Viking kapteinen ombord vil guide deg på en morsom og vittig tur i byen. Vi ser de mest kjente severdighetene, inkludert Viking og Medieval Dublin, Trinity College, Christ Church Cathedral, georgianske Dublin og mye mer. Turene er informativ og morsom, og appellerer til både unge og gamle. Sightseeing i Dublin varer i ca en time og femten minutter.

Viking Splash Tour, Dublin, Irland : Reisecompaniet

Etterpå nytes deilig lunsj på J.W. Sweetman J.W. Sweetman er et mikrobryggeri, pub, kafé bar og restaurant, med utsikt over O’Connell Bridge. J.W. Sweetman serverer tradisjonell bar mat, samt en full restaurant meny og en omfattende frokostmeny. En av Dublins mest historiske bryggerier fra det 18. århundre. J.W Sweetman serverer unikt håndlaget øl brygget fra kjellerne med spesiell gjesteøl-meny. Onsdag til lørdag kveld spilles det DJ låter fra 70-tallet og 80-tallet.

Middag på The Church (vi går fra hotellet). En av de mest kjente restauranter i Dublin som tidligere var en kirke. Idag en hyggelig restaurant med god atmosfære. Internasjonal meny. Stedet har en trivelig bar man kan benytte etter middagen. Se restaurantens nettside.

SØNDAG 17. SEPTEMBER (F)

Avreise fra hotellet etter frokost.

Kl. 11.40 Flyavgang med SAS 4604 fra Dublin
Kl. 14.50 Ankomst Gardermoen

INKLUDERT

Dette er inkludert på reisen

 • Fly med SAS direkte Oslo – Gardermoen t/r
 • 2 netter på hotell med frokost i dobbeltrom
 • Program som nevnt ovenfor og all transport og skandinavisktalende guide ved ankomst (engelsktalende guide på Viking Splash Tur)
 • 2 lunsjer inkludert 1 drikkeenhet til hver lunsj (vin eller øl)
 • 2 middager inkludert 2 drikkeenheter til hver middag (vin eller øl)
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med KUN på første turen fra Norge

Tillegg

 • Reiseforsikring

FLYINFORMASJON

FREDAG 15. SEPTEMBER

Kl. 1050 Avreise med SK 4603 fra Gardermoen
Kl. 1210 Ankomst Dublin

SØNDAG 17. SEPTEMBER

Kl. 11.40 Flyavgang med SAS 4604 fra Dublin
Kl. 14.50 Ankomst Gardermoen


Land

 • irland

  Irland

  Hvem blir vel ikke fascinert av det lille landet Irland? Den grønne landsbygden og det gjestrie folket, alle de historiske stedene med sine godt bevarte bygninger. Ved å reise til Irland får du oppleve storbyer, historiske steder, universiteter og bra shopping.

  Les mer

Kart