4 dager

09/03/2017 - 12/03/2017

Fra NOK 8.900,-

Oslo Gardermoen

Klikk her for program pil

Garnfestival i Edinburgh

Magasinet Familien : Reisecompaniet

Både reising og strikking stimulerer til kreativitet og bidrar til avslapning, så pakk koffert og pinner og bli med oss til Skottlands hovedstad. Garnfestivalen i Edinburgh ønsker alle strikkeentusiaster velkommen! Her kan man delta i workshops, møte lovende designere og strikkeartister fra hele verden og boltre seg i fargesprakende nøster og oppskrifter.

Man trenger å holde seg varm i det skotske klima, og vi finner er enorm mangfoldighet av garn. Tekstil er den syvende viktigste industrien i landet som har fler sauer enn innbyggere! I de senere år har man fått øynene opp for den kvalitet som ligger i råmateriale og tradisjoner. Mange av garnspinneriene er familiedrevne. Gamle vannmøller kommer til heder og verdighet igen. Det handler om bærekraftighet og engasjement, om å ta vare på mangfoldet av saueraser og høylandskveg. Men også importert kasjmir og fin Merino-ull vaskes i det bløte, skotske vannet, strikkes og veves til plagg av høyeste kvalitet.

Edinburgh er en av verdens vakreste byer med sin unike beliggenhet. Midt i byen kneiser middelalderslottet på en vulkanklippe. Egentlig er det to byer, adskilt av Princes Street Gardens, en stor og luftig park. I Gamlebyen – Old Town – er det historie i hvert smug. Den spesielle stemingen med de gotiske spir og mystiske bakgater inspirerte J.K. Rowling til å skape Harry Potter. Langs den berømte hovedgaten Royal Mile, finner vi tekstilutsalg med strikkede og håndvevde plagg i tweed, kasjmir og lammeull, små rare butikker og antikvariater og naturligvis puber hvor shoppingrunden kan avsluttes med en pint i hyggelig selskap. I den elegante ”Nye Byen” finner vi både varehus og designerbutikker med siste skrik i mote.

Vi kombinerer Garnfestivalen med vandring i Old Town, whisky-smaking og god mat. En Skotsk Aften med flott musikk og dans hører naturligvis med!

PROGRAM

Dag 1 – 9. mars 2017

Vi ankommer Edinburgh flyplass på formiddagen og blir hentet med buss og får en guidet tur inn til byen. Vi starter så med en vandring i Old Town, med sine krokete gater og morsomme, skjeve hus. Edinburgh ligger på den ettertraktede Verdensarvlisten, med størst konsentrasjon av verneverdige hus i hele Storbritannia. Selv om fokus er lagt på ull og garn på denne turen, skal vi også bli kjent med et annet berømt naturprodukt – skotsk whisky! På Amber Restaurant & Whisky Bar på Royal Mile får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det er naturligvis mulighet for en liten smaksprøve. Her blir det lunsj basert på noen av de beste, skotske råvarer. Etter lunsj og byvandring kjører vi til hotellet, Holiday Inn Edinburgh i New Town, for innsjekk. Om kvelden møtes vi til felles middag på en lokal restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 2 – 10. mars 2017

Denne dagen vies til Garnfestivalen. Vi har privat transport ut til de historiske lokaler i Corn Exchange (ca 15 min). Den populære festivalen arrangeres for fjerde år på rad, og i utstillingshallene finner vi det noe av det aller beste ull-og garnindustrien kan tilby, workshops i verdensklasse og i strikkekaféen kan man utveksle nye ideer og teknikker. På vei hjem fra festivalen stopper vi på Edinburgh Castle for Afternoon Tea – en ekte britisk tradisjon med lekre små terter, scones og delikate smørbrød, rykende varm te i syltynne kopper. På kvelden møtes vi til middag på den hyggelige, italienske restauranten Mamma Roma i nærheten av hotellet.

Dag 3 – 11. mars 2017

Vi skal også idag tilbringe dagen på Festivalen. Vi tar oss god tid, da det er mer enn 100 håndplukkede stands på messen, det perfekte møtested for alt som har med ull og garn å gjøre, ikke bare strikking, men spinning, veving, toving og mye mer. På kvelden skal vi oppleve tradisjonell mat, musikk og dans på Skotsk aften.

Dag 4 – 12. mars 2017

Etter en langhelg med masse opplevelser og inspirasjon, er det tid for å pakke strikkepinner, garn og nye idéer for denne gang.

 

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 8.900,- (for Familiens abonnenter)Magasinet Familien : Reisecompaniet
Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 9.400,- (for ikke-abonnenter)

Enkeltromstillegg: NOK 1.500,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r Oslo – Edinburgh med Norwegian inkl skatter, bagasje og setereservasjon
 • 3 overnattinger på Holiday Inn Express i delt dbl rom inkl skotsk frokost
 • All transport t/r flyplass – hotell, og t/r hotell – Edinburgh Yarn Festival
 • ½ dags byvandring med norsk guide, inkl lunsj og whiskey smaking
 • Afternoon tea på Edinburgh Castle
 • 2 middager på lokale restauranter
 • 1 Skotsk Aften på The Jam med 4 retters middag, drikke og underholdning
 • Reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tilslutning fra andre byer i Norge, som vi tilbyr ved forespørsel
 • Tillegg for enkeltrom kr 1500,-
 • Inngangsbillett til Edinburgh Yarn Festival
 • Valgfrie kurs på festivalen (bestilles selv på festivalens nettside)
 • Måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 20 personer.

FLYINFORMASJON

9. mars 2017

DY1354 Oslo-Edinburgh 10.30 – 11.20

12. mars 2017

DY1355 Edinburgh-Oslo 10.30-13.15Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • holiday-edinburgh-skottland

  Holiday Inn Express Edinburgh City Centre, Skottland

  Holiday Inn Express Edinburgh City Centre ligger i en historisk georgiansk bygning i New Town, en 5-minutters spasertur fra Princes Street, Edinburgh Waverley stasjon og St. Andrews busstasjon, og 10

  Les mer

Land

 • skottland

  Skottland

  Skottland er alt du forestiller deg – whisky, golf, romantikk og de skotske klanene, med et vell av slott og historiske steder. De skotske Highlands er blant de siste villmarkene i Europa.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.