6 dager

20/04/2018 - 25/04/2018

Fra NOK 12.900,-

Sandefjord, Torp

Klikk her for program pil

Vårens vakreste eventyr – elvecruise på Rhinen med Byavisa!

På dette cruiset får vi oppleve byer i Belgia, tulipaner i Holland, og gamlebyen i Dusseldorf  – som også blir kalt verdens lengste bar. Elvecruise er rett og slett den beste måten å oppleve Rhinen og den naturskjønne Rhindalen på, og på dette cruiset er det ikke bare Rhinen som er attraksjonen, men storbyene som ligger ved elven, det er anløp i Antwerpen, Amsterdam og Dusseldorf.

En behagelig ferieform spekket med opplevelser, ombord i det flotte elveskipet ARosa Aqua. Alt er inkludert ombord, måltider og drikke av høy klasse. Når skipet legger til kai velger du selv om du ønsker å delta på en av de mange utfluktene som tilbys, eller tusle i land på egenhånd.

Kort fortalt:

 • Avslappende ferie ombord kombinert med opplevelser på land
 • Sjarmerende og spennende storbyer
 • Alle måltider og drikke ombord er inkludert (øl, vin, vann etc)
 • Sosialt og hyggelig, vi koser oss i godt selskap

Reisen er med KLM fra Torp, Sandefjord til Amsterdam, Nederland, og ombordstigning er i Køln. Derfra seiler vi til Antwerpen i Belgia, hvor det blir overnatting og gode muligheter til å gjøre seg kjent med byen. Neste anløp er Amsterdam, og siden vi kommer midt i den fantastiske tulipanblomstringen, er det nok mange som vil ta turen til Keukenhof, eller Europas hage som den kalles, med et hav av tulipaner, krokus, påskeliljer i alle verdens farger – et utrolig skue! Deretter går seilasen videre til Dusseldorf, før den ender i Køln.

En herlig vårreise på den vakreste tiden av året! Byavisa lesertur : Reisecompaniet

Program

Dag 1 – fredag 20. april

Tidlig avreise fra Torp, Sandefjord, med KLM kl 0620 til Amsterdam hvor vi ankommer kl 07.50. Her venter en buss som skal ta oss til Køln, det er en kjøretur på ca tre timer. Vi kommer til Køln ved lunsjtider, og det blir tid til å se seg om i byen, kanskje lunsj på en tradisjonell tysk kneipe. Vi sjekker inn på skipet og kaster loss kl 16.30 og seiler nedover Rhinen. Vi gjør oss kjent med det flotte skipet som har romslige og moderne lugarer, spa, treningssenter og ikke minst en fantastisk restaurant som serverer mat og drikke av ypperste klasse! Vi møtes til felles velkomstmiddag.

Dag 2 – lørdag 21. april

Formiddagen ombord skal nytes med alt skipet har å tilby, hygge seg i salongen og nyte utsikten og kanskje noe godt å drikke – det er vår langs Rhinens bredder, og vårstemning er garantert! På ettermiddagen kl 14.30 anløper vi havnebyen Antwerpen i Belgia, her skal vi også være natten over og får dermed anledning til å bli godt kjent med denne sjarmerende byen! Antwerpen har vært et viktig sentrum for handel opp igjennom historien. Byen er kjent som et sentrum for diamanthandel, som har ført til et veletablert næringsliv. Nye bransjer har dukket opp rundt aktivitetene i den travle havnen, som stadig har blitt bygget ut og modernisert. I dag er Antwerpen den største industribyen i Belgia og byen er også kultur hovedstaden i Flandern. Her tilbys det utflukt som viser oss alle byens severdigheter, eller man kan bli med på en sykkeltur i byen.

Dag 3 – søndag 22. april

Hele dagen frem til kl 16.00 ligger skipet til kai i Antwerpen – og byen kan utforskes på egenhånd, eller man kan være med på skipets arrangerte utflukter. Vi kaster loss og seiler mot Amsterdam, og nyter en avslappende kveld ombord.

Dag 4 – mandag 23. april

Kanalbyen Amsterdam, Nederlands hovedstad, anløper vi kl 08.30. Amsterdam er den gjestfrie og liberale byen med kanalene, ostefarmene, tulipanene, de storslagne museene – hvor hver bydel som har sitt spesielle uttrykk og stemning. En sightseeingtur på kanalen er et must – eller hvorfor ikke benytte seg av kanalbåten som transportmiddel fra et sted til et annet? Nederland er også kjent for sin sykkelvennlighet og vi anbefaler at man tar sightseeingen på sykkel, kanskje med et stopp på et av de mange pannekakehusene, en av spesialitetene i landet. Sykkeltur rundt i byen tilbys som en frivillig utflukt.

Siden vi er mitt i tulipanblomstringen anbefaler vi en utflukt til Keukenhof – ‘Europas hage’. Et fantastisk fargerikt skue når de mange millioner med tulipaner er i full blomst. Skipet har et langt opphold i Amsterdam og seiler ikke før kl 23.00, så her blir det muligheter til å oppleve Amsterdam by night også.

Dag 5 – tirsdag 24. april

Denne dagen skal vi nyte ombord helt frem til kl 15.30 når skipet anløper Dusseldorf, hovedstaden i den nordlige Rhinområdet. Skipet ligger veldig fint til, man spaserer rett til den koselige gamlebyen og den berømte ‘Køningsalle’ eller Kø som den kalles på folkemunne, en shoppinggate som er et paradis for de av oss med denne interessen. Gamlebyen kalles helt enkelt ‘verdens lengste bar’ på grunn av det enorme utvalget av puber og barer her. Det blir lett å tilbringe noen hyggelige timer her og det passer bra at skipet seiler ikke seiler før kl 23.30, og da med kurs mot Køln.

Dag 6 – onsdag 25. april

Ankomst Køln, katedralbyen, kl 0600. Kølns historie går tibake mer enn 2000 år, og byen er i dag en av Tysklands viktigste når det gjelder handel og shipping. Under andre verdenskrig ble byen fullstendig ødelagt, og deretter bygget opp i en moderne stil. Landemerke i Køln er den den imponerende Køln Katedralen, en av de største i Europa og  bygget i gotisk stil. Etter en god frokost ombord blir vi hentet med buss som tar oss tilbake til flyplassen i Amsterdam, og vi skal reise med KLM som har avgang kl 14.20, og er vel hjemme på Torp igjen kl 15.55.

PRISER

Pris pr pers i delt dbl utvendig lugar kat A: NOK 12.900,-
Pris for oppgradering til lugar C Juliette med balkong – dekk 2: NOK 1.200,-
Pris for oppgradering til lugar D Juliette med balkong – dekk 3: NOK 1.800,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreisen t/r Torp – Amsterdam med KLM
 • Busstransport flyplass – kip – flyplass
 • 5 overnattinger ombord A-Rosa Aqua i delt dobbelt lugar inkl all mat og drikke
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Tillegg for tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Oppgradering til andre lugarkategorier
 • Reiseforsikring
 • Tips

FLYINFORMASJON

20. april 2018

Torp – Amsterdam KLM 06.20 – 07.50

25. april 2018

Amsterdam – Torp KLM 14.20 – 15.55

OM SKIPET

Les mer om skipet og se bilder her