5 eller 7 dager

01/02/2016 - 07/02/2016

fra NOK 9.900,-

Oslo, Bergen eller Trondheim

Klikk her for program pil

Bli med Familien på Strikkecruise

Vi har endelig gleden av å invitere til Strikkecruise langs norskekysten med Hurtigruten – også kalt verdens vakreste sjøreise! Denne blir enda vakrere når alle tar med seg strikketøyet sitt og setter farge på miljøet ombord på sin måte! Sjø, fjord og fjell, vær og vind er bakteppet når vi samles ombord i M/S Finnmarken, det største og nyeste skipet til Hurtigruten. Her skal vi samle strikkeentusiaster fra det ganske land. Vi skal strikke, lære om strikking og nye teknikker, høre interessante foredrag om strikketradisjoner og kultur – alt mens vi sitter lunt og varmt inne i skipets fine salonger. Samtidig kan vi hvile øynene på dramatisk og vakker natur langs kysten fra Bergen til Kirkenes.

Underveis skal vi gjøre strandhugg på steder av spesiell interesse for strikkeglade. Vi nevner Rauma Ullvarefabrikk, Fru Solengs garnbutikk og husflidsbutikker langs kysten. Vanja Blix Langsrud er med som vår strikkefaglige konsulent under hele reisen. Hun er kjent for sine «krøllete» koftedesign i glade farger. Vi får også inspirerende besøk av Tone Loeng og Nina Granlund Sæther. De er alle dyktige på diverse strikkerelaterte områder, og vi vil kunne ta del i både kurs og foredrag og kanskje også lære noen nye tips og triks.

Under sjøreisen har vi helpensjon og kan nyte den gode maten Hurtigruten er kjent for. Vi skal få vite litt mer om det nye konseptet deres ombord med kortreist mat, der oppmerksomheten rettes mot å bruke de gode råvarene som finnes langs kysten vår. Vi skal også ha en gourmetaften i løpet av turen, i skipets elegante a la carte restaurant. Hurtigruten har et variert og spennende utfluktsprogram – så for de eventyrlystne blir det gode muligheter til spennende opplevelser i land også! Vi kaster loss i Bergen 1. februar og seiler mot nordlyset. Man kan gå ombord her eller i Trondheim 3. februar. Du velger med andre ord enten en 7 eller 5 dagers tur fra hhv. Bergen eller Trondheim. Til disse avgangene har vi tilpasset flypakker fra Oslo med retur fra Kirkenes. Vi kan også ordne tilslutning fra alle andre flyplasser.

Med oss på Strikkecruiset har vi disse fine inspiratorene:

Vanja Blix Langsrud – kurs i koftemontering,
assisterende reiseleder og strikkefaglig konsulent

Langsrud-Vanja-Blix (5)Vanja lærte å strikke av mammaen sin da hun var bare fem år. Hun nektet å strikke skjerf til bamsen, men gikk rett på å strikke en vest til seg selv som første strikkeprosjekt. Siden den gang har hun strikket ved enhver anledning, oftest etter eget hode. De senere år har hun begynt å skrive ned oppskriftene underveis, og de siste årene har hun levert design til Familien og Nøstebarn. Hun er nok mest kjent for sine fargeglade koftedesign det siste halvannet året, og hennes blomstermønstre er blitt svært populære. Våren 2015 arrangerte hun Koftefesten 2015, den første i sitt slag her til lands, sammen med Tone Loeng. Vanja har egen Facebookgruppe, Vanjastrikk, og hun er ofte i Koftegruppa på Facebook der hun villig veileder folk som står fast i monteringsarbeidet. Hun publiserer mønstrene sine gjennom ukepressen og på http://www.ravelry.com/designers/vanja-blix-langsrud . Dette skoleåret har Vanja tatt permisjon fra læreryrket for å utvikle seg som designer, og vi kan love at det kommer mange nye strikkedesign fra denne blide damen i fremtiden.

Nina Granlund Sæther – foredrag om Norsk Strikkehistorie og kurs i Vrangbordstrikking

nina_granlund_satherNina er redaktør i tidsskriftet Hus & Bolig, et av Norges største boligblader. Hun er utdannet adjunkt og faglærer i forming, men har jobbet som journalist og redaktør siden 1987. På fritiden kombinerer hun sin lidenskap for håndarbeid med interessen for tekst og foto. Dette har resultert i flere bøker, blant annet strikkesuksessen «Perler på pulsen», strikke/hekle/broderi-boken «Putefest» og broderiboken «Raske sting. Enkle broderier». Hun arbeider nå med en ny strikkebok med planlagt utgivelse rundt årsskiftet. Hun har fått stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening for å samle materiale fra norske museer landet rundt. Det synes Nina har vært og er fantastisk morsomt, og hun gleder seg til å vise fram arbeidet sitt. Hun leverer også design til ukepressen. Nina har utstrakt kompetanse på mange områder, og hun holder en rekke foredrag. På strikkecruiset er vi så heldige å få høre henne fortelle om norske strikketradisjoner, og vi skal også få inspirasjon til å variere vrangbordene på strikkeprosjektene våre. Du kan lese mer om Nina på www.hjertebank.no, følge henne i Facebookgruppen Hjertebank Nina Granlund Sæther, eller du kan få kjøpt noen av mønstrene hennes på Ravelry: http://www.ravelry.com/designers/nina-granlund-sther

Tone Loeng – foredrag: Gylne koftetider

tone_loengTone er over gjennomsnittet interessert i kofter og koftehistorikk. Det var utgangspunktet for at hun opprettet Koftegruppa på Facebook i november 2013. I løpet av halvannet år har gruppa vokst til en svært kofteinteressert gjeng på mer enn 46.000 medlemmer. Tone er overveldet over responsen, og hun setter pris på at hun har så mange å dele denne interessen med. Hun liker å grave i gamle ting, og en av hennes hovedinteresser er å finne gamle koftemønstre og finne ut av hvem som designet dem. Tone er stor fan av snitt og mønstre fra før 1980-tallet, og det siste året har hun designet en del kofter selv. Hun inspireres av naturen og liker å leke med farger. Dette kommer klart frem i hennes design. Hun har også funnet fram gamle bilder av kofter der oppskriften mangler, har tegnet av disse og laget oppskrifter som hun deler med folket. Hun arrangerte Koftefesten 2015 sammen med Vanja, og en del av arrangementet var hennes utstilling på Sverresborg med flere titalls kofter. Sommeren 2015 holdt hun foredraget Koftegruppa – et norsk Facebookeventyr på Nordisk strikkesymposium. På strikkecruiset er vi så heldige å få høre henne fortelle om bl.a. koftedesignets utvikling gjennom tidene. Les mer om Tone på hennes hjemmeside: http://www.tonesendesign.no Der får du også kjøpt hennes strikkemønstre. De er også til salgs på Ravelry: http://www.ravelry.com/designers/tonesen-design.

PROGRAM

Dag 1:  Bergen

Ombordstigning fra ca kl 15.00. Skipet har avgang kl. 22.30. Vi møtes til en velkomstdrink i Panoramasalongen før middag kl 19.00.

Dag 2:  Ålesund – Rauma – Molde

Anløp Ålesund kl. 12.00. Her går vi av skipet og over i buss som skal ta oss til Rauma Ullvarefabrikk ved Åndalsnes. Vi får omvisning på fabrikken, og skal selvsagt besøke fabrikkutsalget. NB! Mulighet for kupp! Etter besøket kjører vi videre til Molde hvor vi går ombord i M/S Finnmarken igjen og er klare for avgang kl. 18.30. Denne dagen rekker vi ikke lunsj ombord, men vi får med oss nistepakker fra skipet. Middag kl 19.00.

Dag 3: Trondheim

Her kommer flere strikkeglade ombord! Etter avgang kl. 12 fra Trondheim blir det foredrag om Norske strikketradisjoner av Nina Granlund Sæther. Hun er kjent som forfatter av flere bøker, og har gitt ut flere strikkedesign. Vanja Blix Langsrud starter sitt kurs i montering av kofter. Middag kl. 19.00.

Dag 4: Bodø

Før vi legger til kai i Bodø, holder Nina sitt inspirerende kurs Vrangborder på ulike vis. Det er så uendelig mange flere måter å strikke vrangbord på enn én rett og én vrang eller to av hver. La deg inspirere til å prøve en ny variant neste gang! I Bodø får vi selskap av Tone Loeng, initiativtaker til og administrator i Koftegruppa på Facebook. Vi blir med henne gjennom det siste århundret og får en reise i koftenes historie og utvikling. I Bodø får vi litt tid i land og skipet legger heldigvis til like ved den flotte husflidsbutikken i byen! Så for de som ønsker det kan de ta spaserturen på ca. 10 min bort til Norsk Flid som venter vårt besøk! Middag kl 19.00.

Etter middagen, kl. 21.00, ankommer skipet Svolvær, og her skal vi besøke Fru Solengs garnbutikk som holder spesielt åpnet for oss denne kvelden, og som gir oss 20% rabatt på alt garn! Men OBS! Kort stopp her på kun en time! Så begrenset med garnkjøp man kan rekke – planlegg godt!

Dag 5: Tromsø

Under seilasen opp mot Tromsø fortsetter Vanja og Tone med sin kursvirksomhet. I Tromsø – Nordens Paris – får vi noen timer til å utforske byen på egenhånd. Skipet ligger flott til i byen og det er gangavstand opp til sentrum. En herlig by å rusle rundt i! Eller kanskje noen vil være med på Hurtigrutens ‘Polarhistoriske Byvandring’? (kjøpes ombord). Gourmetaften (gruppe 1) på kvelden hvor vi får en innføring fra kjøkkensjefen om det nye matkonseptet ombord på Hurtigruten.

Dag 6: Honningsvåg – Nordkapp

Så er vi kommet omtrent så langt nord vi kommer – nemlig Honningsvåg, og her arrangerer Hurtigruten tur til Nordkapp for dem som ønsker dette. Utflukten kan kjøpes ombord. Etter avgang fra Honningsvåg blir det litt kursvirksomhet igjen – Vanja avslutter kurset i koftemontering, og det blir en uhøytidelig mannekengoppvisning med de ferdigstilte prosjektene!

Gourmetaften (gruppe 2) på kvelden hvor vi får en innføring fra kjøkkensjefen om det nye matkonseptet ombord på Hurtigruten.

Dag 7: Kirkenes

Vår seilas er over. Forhåpentligvis har vi blitt beriket med både nye venner og ny kunnskap – samtidig som vi har blitt bedre kjent med vårt vakre og langstrakte land! Kanskje har et strikkeprosjekt eller to blitt ferdigstilt underveis med kyndig veiledning? M/S Finnmarken legger til kai i Kirkenes kl. 09.00, og da bærer det rett til flyplassen for flyreisen sørover.

 

PRISER

Cruise fra Bergen (7 dager):

Kr 10 900,- per person i utvendig dobbeltlugar for abonnenter hos Familien / Kr 11 400,- pr person i utvendig dobbeltlugar (ikke-abonnent)

Kr 14 900,- utvendig enkeltlugar for abonnent hos Familien / Kr 15 400,- utvendig enkeltlugar (ikke-abonnent)

Fra Trondheim (5 dager):

Kr 9 900,- per person i utvendig dobbeltlugar for abonnenter hos Familien / Kr 10 400,- pr person i utvendig dobbeltlugar (ikke-abonnent)

Kr 12 400,- utvendig enkeltlugar for abonnent hos Familien / Kr 12 900,- utvendig enkeltlugar (ikke-abonnent)

Dette er inkludert i cruiseprisen:

 • 7 dagers cruise (fra Bergen) eller 5 dagers cruise (fra Trondheim) med Hurtigruten inkludert alle måltider ombord
 • Utflukt til Rauma Ullvarefabrikk for dem som går ombord i Bergen
 • All kursaktivitet og foredrag ombord på cruiset
 • Gourmetaften med 4 retters middag i skipets a la carte restaurant
 • Transport fra skipet til flyplassen i Kirkenes
 • Reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)

Dette er ikke inkludert:

 • Flyreise
 • Drikkevarer ombord
 • Eventuelle frivillige utflukter
 • Transport til skipet i Bergen og Trondheim

 


Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.