11 dager

07/04/2016 - 17/04/2016

NOK 25.900,-

Oslo eller Bergen

Klikk her for program pil

Elvecruise, Xian og Beijing – innholdsrik 11 dagers rundtur i Kina

Her er alt pakket og klart! Fly fra Norge, alle flyvninger innenriks, all overnatting, alle måltider, en utflukt per dag under elvecruiset, flotte opplevelser i hver by, norsk reiseleder – ja til og med visum er inkludert i denne pakken! Du trenger bare å melde deg på!

Den mektige Yangtze-elven – en pulsåre som binder sammen regioner med svært ulike kulturer, språk og kjøkken. Fra sine kilder i de majestetiske fjell på grensen til Tibet, gjennom det gamle keiserriket til den ender sitt løp i Gulehavet ved Shanghai, har den tilbakelagt mer enn seks tusen kilometer. Vårt flytende hotell på elven er 5 stjerners cruiseskipet «MS Yangtze» og fra vår private balkong kan vi se at utsikten forandrer seg hele tiden. I et rolig tempo seiler vi gjennom et landskap med en magisk skjønnhet, dramatiske raviner og steile klippesøyler, pagoder, paviljonger og bambusskoger med et sjeldent dyreliv. Et tretusenårig kulturlandskap møter moderne tid i det imponerende sluse og damanlegget. Vi skal også oppleve den eldgamle keiserbyen Xian, hvor de gåtefulle terracottakrigerne har stått i givakt i mer enn to tusen år, Sommerpalasset og den kinesiske mur. Turen starter og slutter i Beijing – «byen som aldri sover» – med sine skyskrapere, luksushoteller og smarte dresser, men også med parker hvor den eldre generasjon spiller sjakk, parkerer sine sykler og lufter sine kanarifugler. Den forbudte by, den himmelske freds plass, Sommerpalasset – og de berømte 9 millioner sykler..

PÅMELDINGSFRIST: «FØRSTEMANN TIL MØLLA!»


VISUM TIL KINA

Vi vil sende ut nærmere informasjon om dette ca. 4 – 6 uker før avreise, men vi kan opplyse om at vi vil ha behov for å få passene deres tilsendt vårt kontor slik at vi kan gjennomføre søknaden for hver av dere på den kinesiske ambassaden. I forbindelse med dette er vi nødt til å beholde passene i ca 1 – 1,5 uke.

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet, pris-/valutaendringer og nok antall påmeldte.

PROGRAM

Måltider inkludert vises slik: F: Frokost L:Lunsj M:Middag

Dag 1 – Avreise (M)

Vi reiser fra Bergen eller Oslo (vi hjelper deg gjerne med avreise fra andre byer og), og starter reisen vår mot Kina. Turen går via København og vi reiser natten over.

Dag 2 – Ankomst Beijing (F,L,M)

Ankomst Beijing og innsjekk på hotellet. Vi spiser felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3 – Beijing (F,L,M)

Idag skal vi oppleve Kinas hovedstad. En rundtur tar oss med til Tian’Anmen-plassen, Palassmuseet og ‘Den Forbudte By’ – det enorme palasskomplekset hvor kun keiseren og hans hoff hadde adgang. Her ble bl.a. filmen ‘Den siste keiseren’ spilt inn. Om ettermiddagen skal vi se Himmelens Tempel, som anses å være Kinas vakreste bygning, omgitt av et nydelig parkanlegg.

Dag 4 – Beijing (F,L,M)

Et av verdens syv underverk skal besøkes idag – den kinesiske muren. Den er mer enn 8000 km lang og engang ble den voktet av millioner av soldater og ble bygget for å beskytte mot mongolske krigere for 2000 år siden. På veien tilbake skal vi besøke Sommerpalasset, en nydelig samling av paviljonger, palasser, templer og broer bygget for keiserfamilien.

Dag 5 – Beijing – Xi’an (F,L,M)

I dag reiser vi med fly fra Beijing til Xi’an. Vel framme i Xi’an blir vi hentet og kjørt til vårt femstjerners hotell, Grand Metro Park, hvor vi skal tilbringe to netter. Xi’An er kjent for sin lange beskyttende bymur som omgir den gamle byen, med templer, livlige markeder og lekre tebutikker. Xi’An var engang Kinas hovedstad og blir ofte kalt den kinesiske kulturs vugge og var endestasjon for handelsruten Silkeveien. Selve symbolet for Xi’An er den imponerende ‘The Big Wild Goose Pagoda’, nesten 65 meter høy og et hellig sted for buddhistene. Denne kvelden blir det middag på Tang Palace, her skal vi få servert en Dumpling Banquet, de kinesiske dumplings er små smakfulle ‘puter’ av deig som fylles med kjøtt, fisk eller grønnsaker. Kveldens underholdning er Tang Dynasty Show, et fyrverkeri av farger med flotte kostymer, musikk og dans av høy klasse, som tar oss med tilbake til Tang-dynastiets maktdager.

Dag 6 – Xi’an (F,L,M)

Et av turens store høydepunkt er uten tvil Terracottakrigerne. Kina er oppkalt etter keiser Qin, som samlet riket for 2200 år siden. Han ville skape et palassanlegg og mausoleum, og en ‘hær’ av 7000 soldater i full menneskestørrelse skulle vokte keiseren på hans evige reise. I tillegg ble et kavalleri av hester i full mundur og stridsvogner formet med unike detaljer i naturlig størrelse! Etter å ha vært begravet og glemt i mer enn 2000 år ble hæren oppdaget i 1974. En bonde skulle grave en brønn og fant en hatt av brent leire. Det var begynnelsen til en arkeologisk sensasjon, det mest betydningsfulle funn siden Tutankhamons grav ble oppdaget i 1923. Kina har et av verdens mest spennende og varierte kjøkken, keiser Qin hadde nesten 2000 ansatte som sørget for storslagne banketter! Hver region har sine spesialiteter, mildt eller krydret, aromatisk og sofistikert. I kveld blir det tradisjonell ‘hot pot’ på et av Xi’Ans beste spisesteder – en tradisjonell spesialitet fra området, hvor maten blir tilberedt ved bordet. En annerledes og velsmakende opplevelse venter!

Dag 7 – Xi’an – Chongqing (F,L,M)

Reisen går videre med innenriksfly til Chongqing, som er utgangspunkt for vårt elvecruise. Vi blir fraktet til havnen og går om bord i det flotte Yangtze River cruiseskipet og får tildelt lugarer, alle er utvendige med balkong. Skipet har god standard med alle fasiliteter – to restauranter, butikker, barer, massasje og svømmebasseng. De fleste utflukter underveis er inkludert, og det er også underholdning ombord. Med mer enn 30 millioner innbyggere, er Chongqing en av verdens mest folkerike byer. Den ligger i den øvre delen av Yangtze-elven omgitt av høye fjell og vakkert landskap.

Dag 8 – Cruise på Yangtze (F,L,M)

Fra frodige terrasser hvor jorden dyrkes etter århundrelange tradisjoner, går turen nedstrøms, gjennom imponerende sluser med rolige elvepartier og travle havnebyer, hvor spontane markeder springer opp langs elven. Ved området ‘Three Gorges’ ligger verdens største demning og vannkraftverk, en menneskeskapt naturopplevelse. Demningen er 2335 meter lang, og fra fot til krone hele 185 m høy. Den bidrar til å løfte vannspeilet med mer enn 100 meter. Anlegget produserer 15% av Kinas elektrisitet, og det sier ikke lite i et land med 1,4 milliarder mennesker! Store områder ligger nå under vann, men kineserne aksepterer med sin sedvanlige stoiske ro at denne rene energi er viktig for landet, og demningen hindrer også flommer.

Dag 9 – Cruise på Yangtze (F,L,M)

Under cruiset arrangeres mange utflukter, og programmet varierer noe. En utflukt går til sideelven Shennong hvor man blir manøvrert via små flåter på den stadig smalere og grunnere elven. Et topptrent team av båtfolk styrer båtene gjennom stryk, eller drar dem over grunner og sandbanker slik forfedrene deres har gjort i generasjoner. Frodig vegetasjon og lyder fra fugler og apekatter i de tette skogene gir en magisk atmosfære. En annen utflukt går til Daning elven – den største sideelven til Yangtze – kjent for sitt vakre landskap, krystallklare blå vann og rike fauna.

Et høydepunkt langs eleven er den majestetiske Shibao-pagoden, en 9 etasjers pagode som lener seg oppover en 200 meter høy loddrett klippe. Det blir enten utflukt til Fengdu eller Wanzhou. I Fengdu får vi et unikt bilde av taoistenes syn på himmel og helvete og muligens noen grøss når guidene forteller den fascinerende historien i ‘Spøkelsebyen’, som går tilbake til Han dynastiet som eksisterte for 1800 år siden. Under Ming dynastiet var Wanzou en av de viktigste silkeproduserende byer. Spinning og veving av silkestoffer er fortsatt en viktig industri. Idag er den livlige havnebyen også et senter for fruktdyrking, spesielt mandariner og ferskener som er kjent for sin kvalitet og aroma over hele Kina.

Dag 10 – Yichang – Beijing (F,L,M)

Vi går av skipet i Yichang og på vei til flyplassen skal vi stoppe og ha lunsj på et spesielt sted – det er en restaurant i en grotte med terrasser som henger utenpå den bratte fjellsiden! Fantastisk utsikt og gode fotomotiver herfra!

Flyreise fra Yichang til Beijing hvor vi skal ha den siste natten i Kina på det samme hotellet. Det blir litt tid på egenhånd denne ettermiddagen, kanskje litt shopping eller noe annet som skal utforskes før hjemreisen.

På kvelden blir det avskjedsmiddag på den beste Peking Duck restauranten i Beijing! Man kan ikke ha vært i Kina uten å ha spiste spesialiteten Peking Duck!

Dag 11 – Avreise fra Beijing (F,L,M)

Vår eventyrlige reise er over, og vi må forlate Beijing for avreisen til Norge. Men med kofferten full av minner fra en av verdens eldste sivilisasjoner.

PRISER

NOK 25.900,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly Bergen/Oslo – Beijing t/r med SAS
 • 3 innenlandsflyvninger i Kina inkl alle skatter
 • All transport, utflukter iht program med norsk guide
 • Under elvecruiset er en utflukt inkl per dag
 • 3 netter på 5 stjerners cruise M/S Yangtze
 • 2 netter på 5 stjerners hotell i Xi’An
 • 4 netter på 4 stjerners hotell i Beijing
 • Alle måltider hver dag
 • Visum til Kina (Verdi NOK 1.100,-)
 • Norsk reiseleder er med under hele oppholdet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Drikke til måltider
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge
 • Enkeltromstillegg kr. 3400,-

Fjordkraft Fordel gir 1000,- i rabatt!

Vår rundreise til Kina er en del av fordelsprogrammet Fjordkraft Fordel. Du får 1000,- i rabatt kun fordi du er kunde hos Fjordkraft. Er du ikke kunde hos Fjordkraft? Bli kunde her!

Fjordkraft Fordel : Reisecompaniet

FLYAVGANGER

MED SAS FRA OSLO

SK461 7.april Oslo -København 18:00 – 19:15

SK 995 7.april Købehavn-Beijing 21:00 – 11:55+1

SK 996 17. april Beijing-København 14:50 – 18:40

SK1472 17. april København-Oslo 20:35 – 21:45

FLYAVGANGER MED SAS FRA BERGEN

SK2869 7. april Bergen -København 18:10 – 19:30

SK 995 7. april Købehavn-Beijing 21:00 – 11:55+1

SK 996 17. april Beijing-København 14:50 – 18:40

SK2870 17. april København-Bergen 21:00 – 22:25Reiseleder

 • nina-harreschou

  Nina Harreschou

  Et langt yrkesliv i reiselivsbransjen koblet med sterk interesse for historie, kulturer og mennesker har ført Nina verden rundt, nå som reiseleder. Hun er godt kjent både i Europa og i verden forøvrig etter sine mange reiser, og sørger alltid for å gi våre reisende spennende og relevant informasjon. Noen av landene som Nina er reiseleder i er Dubai, Italia, England, Kina og Sør-Afrika, men du skal ikke bli overrasket om du ser henne på tur andre steder også. Som person er hun varm og sosial, og hun sprer godt humør hvor enn hun befinner seg.

Hotell

 • kina-overnatting

  Kina, overnatting

  3 netter på: Elvecruise: M.S. YANGTZE*****
  2 netter på: Xi’an: Grand Metro Park Hotel*****
  4 netter på: Beijing: Qianmen Jianguo Hotel****
   
   
   
   
   

  Les mer

Land

 • kina

  Kina

  Kina er verdens tredje største nasjon og er verdens størst befolkede land med 1,3 milliarder mennesker, som utgjør 1/5 av verdens befolkning. Kina er verdens eldste fortsatt eksisterende sivilisasjon, og kineserne har formet en unik historie og kultur som fascinerer og interesserer en hel verden.

  Les mer

Kart

Informasjon angående Pass og Visum

Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum

Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

Lenke til UDs Landside:

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.