5 dager

24.-28. sept. 2015

Gardermoen, Bergen, Trondheim

Jørn Hoel : Piemonte : Fjordkraft & Reisecompaniet

Vi inviterer til gourmet tur til Piemonte med nytelser på mange plan – siden vi også har fått med oss den folkekjære artisten og matentusiasten Jørn Hoel!

 

Dette er turen for deg som setter pris på de nord-italienske vinene og dertil passende mat, og som gjerne underholdes med sang og musikk! Ønsker du å lære mer om Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Barolo og Barbaresco og distriktet omkring? Det blir besøk på sjarmerende vingårder, trøffeljakt og vinfestival! Bli med på en reise som pirrer alle sanser!

 

PROGRAM

Inkluderte måltider vises slik:
F: Frokost, L: Lunsj, M: Middag

 

DAG 1 (M)

Vi lander på flyplassen i Milano hvor bussen og guiden venter, og kjører til Piemonte for innsjekk på Hotel Santa Maria.

SANTA MARIA**** Piazza Santa Maria. S.Maria La Morra, tel. +39 173 509826

Italia Santa Maria La Morra rom  Italia Santa Maria La Morra

Et fint hotell med fokus på velvære, i hjertet av Barolo distriktet og kun 8 km fra selve byen Barolo. Store rom med all komfort. Hotellet har innendørs basseng, fitness og spa, solterasse og en god restaurant.

www.wellnessantamaria.com

Kl. 19.30 møtes vi til aperitif og velkomstmiddag på hotellets restaurant.

 

DAG 2 (F, L, M)

Idag skal vi gjøre oss kjent med Piemonte og regionene Langhe og Monferrato, som faktisk har kommet på Unescos verdensarvsliste, på grunn av kulturen rundt den tradisjonelle metoden som benyttes for å lage vin. Vinene herfra er kjent verden over og brukes ofte i matlagning, f eks i kraftige gryteretter med kjøtt som er typisk for området. Vi nevner kjente viner som Barbaresco, Barbera, Barolo, Dolcetto, Nebbiolo – og disse skal vi bli bedre kjent med i løpet av turen.

Vi hentes med buss på hotellet og skal idag på en panoramisk tur i vindistriktet Barolo. I den hyggelige byen Barolo besøker vi vinprodusenten Marchesi del Barolo, som ligger i sentrum, og også museumet for korkopptrekkeren – ”Museo dei cavatappi” ! Det blir også tid til å besøke slottet der som stammer fra middelalderen. Etter en kjøretur gjennom vakkert landskap med vinranker skal vi til en vingård hvor vi skal s

make på vinen og få en god lunsj som passer til – det blir typiske forretter, hjemmelaget pasta, lokale oster etc. Deretter skal vi på trøffeljakt. Vi kjører et lite stykke til byen Roddi, herfra skal vi ut i skogen og lete etter trøffler sammen med Gianni og den lille hunden hans Lila. Vi håper vi har hell og finner trøffler som vi får kjøpt til nettopris!

På kvelden hentes vi i buss og blir tatt med til en hyggelig lokal restaurant for felles middag.

 

DAG 3 (F, L, M)

Jørn Hoel matPå formiddagen besøker vi den antikke vingården i Serralunga d’Alba, her er det en vakker stor park, en gammel villa, en landsby med herlig atmosfære og selvsagt mange vinkjellere. Serralunga d’Alba, ligger ca 10 km sørvest for Alba. Serralunga, som daterer seg fra det 12. århundre, ligger på en ås topp og har ca 500 innbyggere. Vi skal videre til Alba, nok en koselig landsby som er kjent for sine vakre bygg og tårn, og det er her det internasjonale trøffelmarkedet finnes, hver høst arrangeres dette og byen oser av liv med fokus på kulinariske opplevelser! Gourmet spesialiteter herfra er trøffel og sjokolade – og så fint at vi har med ’trøffelhelten’ Jørn Hoel! ’Trøffelhelt’ er nemlig navnet på Jørn Hoels matblogg. Den kjente sjokoladen Ferrero Rocher har fabrikken sin her. Alba er det historiske og kulturelle sentrum i vindistriktet Langhe, og har ca 30 000 innbyggere. En sjarmerende by hvor du finner alt fra spennende shoppingmuligheter, mange hyggelige barer og små, intime restauranter. I sentrum av byen finnes den kjente og utmerkete restauranten ’Osteria’ – her blir vi servert et utvalg av typiske lokale retter – fint tilpasset vinen! Etter denne velsmakende lunsjen, går turen til Cherasco hvor vi skal smake på sjokolade – med en god espresso til.

Lørdag kveld blir det aperitif, og gourmet middag før vi kan se frem til en hyggelig intimkonsert og underholdning med Jørn Hoel.

 

DAG 4 (F, L, M)

Idag skal vi på vinfestivalen i Canelli! I Canelli d’Asti lages en av Italias mest kjente Spumante vin – musserende vin – denne oppbevares i noen utrolige grotter som kalles for vinens katedral. Vi besøker både vinkjelleren og vinkatedralen – og prøvesmaker selvsagt! I løpet av dagen får vi en panoramisk tur i vindistriktet Barbaresco, vi besøker byen og dagens lunsj blir hos en lokal bonde, med smaksprøver typiske for dette området.

Siste kvelden skal vi nyte nok en nydelig middag – på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

 

DAG 5 (F)

Etter frokost på hotellet går turen tilbake til Milano for reisen videre hjem til Oslo.

 

Dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo – Milano (vi legger også opp fly fra andre byer mot tillegg – ta kontakt)
 • All transport
 • 4 overnattinger i delt dobbel rom på Hotel Santa Maria 4* inkl frokost.
 • 4 middager
 • 3 lunsjer
 • 2 vinsmakinger/kurs
 • Sang og musikk med Jørn Hoel
 • Trøffeljakt
 • Sjokoladesmaking
 • Inngang til vinopptrekker museum
 • Vinfestival i Canelli
 • Skandinavisk talende lokal guide
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet ved minimum 15 påmeldte

 

Dette er ikke inkludert:

 • Tilslutningsfly fra Bergen og Trondheim
 • Tillegg for enkeltrom kr 3000,-
 • Reiseforsikring
 • Evt hotellskatter
 • Tips

 

Avreisetider fra Oslo:

SK4719 Oslo – Milano  24 sep  kl. 09:35 – 12:15
SK4718 Milano – Oslo  28 sep kl. 13:00 – 15:35

Avreisetider fra Bergen:

SK244 Bergen – Oslo    24 sep  kl. 07:25 – 08:15
SK4719 Oslo – Milano  24 sep  kl. 09:35 – 12:15
SK4718 Milano – Oslo  28 sep kl. 13:00 – 15:35
SK277  Oslo-Bergen     28 sep kl. 17:00 – 17:50

Avreisetider fra Trondheim:

SK341 Trondheim-Oslo 24 sep kl. 07:15 – 08:10
SK4719 Oslo – Milano  24 sep  kl. 09:35 – 12:15
SK4718 Milano – Oslo  28 sep kl. 13:00 – 15:35
SK364 Oslo-Trondheim 28 sep kl. 17:00 – 17:55

Spørsmål til reisen? Ring oss på tlf: 22 42 70 44

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.