6 dager

03/02/2016 - 08/02/2016

NOK 14.900,-

Oslo eller Bergen

Klikk her for program pil

Det blå, vakre fargespillet utgjør et uutslettelig inntrykk, og må oppleves!

Når lyset returnerer til Svalbard etter fire måneders mørketid er det i et uendelig antall blå nyanser. I februar er det fremdeles mørketid, men lyset kommer sakte krypende tilbake over horisonten. Det blå, vakre fargespillet utgjør et uutslettelig inntrykk, og må oppleves! Overgangen fra mørk til lys dag går svært raskt, og du kan merke forskjell fra dag til dag. Februar er tradisjonelt sett en kald måned, med mye klarvær og flotte lysforhold. Om dagen kan du nyte det blå arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor.

Du kan også oppleve verdens nordligste jazzfestival, Polarjazz, som går av stabelen for nittende gang 4. – 7. februar 2016. I år frister festivalen med blant annet Sondre Lerche, Suzanne Sundfør, D’Sound, Ingebjørg Bratland og SvaJazz.

Kontakt oss for mer informasjon.

(Foto: Hilde Falun Strøm, Frank Eggenfellner og Hanne Feyling/Spitsbergen Travel)

Program

Dag 1 (L/M):

Avreise fra Bergen eller Oslo (vi kan også hjelpe deg med avreise fra andre byer) og ankomst Svalbard lufthavn Longyear med Norwegians rute DY396 kl 11:45. Bussen som møter oss tar oss med til vårt hotell for oppholdet, Spitsbergen Hotell. Her får vi servert et måltid etterfulgt av kaffe før vi skal bli bedre kjent med en av verdens nordligste bosetninger. Oppmøte foran hotellets hovedinngang hvor vi blir hentet kl 16:30. En lokalkjent guide tar oss med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Tilbake på hotellet 3 timer senere er vi klar for en hyggelig 2-retters middag i hotellets restaurant Funktionærmessen. 

Dag 2 (F/L/M):

Etter frokost inviterer vi på en vandring i Longyearbyen sin rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til «en gruvebus» i Gruve 3. Her får du den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kullkaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på glemte historier! Gruve 3 ble stengt i 1996 og på vandringen i daganlegget får vi presentert levende historier fra hverdagen i den siste manuelt drevne gruven i Longyearbyen. Her står utstyr slik det ble forlatt. Stempler ligger ute, vogner står klar for å lastes av, lokomotiv er inne til reparasjon, mens smia nesten kan kjennes varm. Vi går helt inn til åpningen til selve gruven. Her kjenner vi luften som blir sugd ut av gruven, og når døren lukkes kan mørket omslutte oss, vi hører lyder fra det indre og vi kan se for oss, mens guiden forteller hvordan «gruvebusen» ble fraktet i vogner inn i mørket mens kull kom ut i dagen.

Vel tilbake på hotellet blir det lunsj inkludert kaffe før man får tid på egen hånd frem til middag. På kvelden blir det en 3-retters middag på det berømte Huset – en av Norges beste restauranter som holder et meget høyt nivå. Mange av landets fremste kokker har jobbet her og nå er det Kjøkkensjefen Mikael Härd som styrer kjøkkenet. Menyen i restauranten skifter med de ulike årstidene, men er alltid sterkt preget av lokale råvarer; Reinsdyr, rype, svalbardgås og sel er ofte på menyen. 

Dag 3 (F/M):

Denne dagen arrangeres frivillig utflukt. Man kan melde seg på samtidig med påmeldingen eller senere, frem til 1. januar 2016.

Tilleggstur: Nordlyssafari med snøscooter

Stjernehimmel, måneskinn og nordlys lyser opp det trolske landskapet – en garantert stemningsfull opplevelse! I perioden 14. november til 29. januar har man polarnatt på Svalbard, hvor øya er uten sollys døgnet rundt. I polarnatten og i begynnelsen av februar skinner månen gjerne så sterkt at lyset kaster skygger i snøen og Longyeardalen utgjør et trolsk univers opplyst kun av gatelykter, nordlys og måneskinn som glitrer i snøen. Dette gir en helt særegen stemning. Du får en følelse av mystikk, og en visshet om at du er utenfor allfarvei. I mørketiden er det dobbelt så stor sjanse for å se nordlyset! Svalbardreinen sparker i snøen for å se etter noe å spise, og polarreven lusker rundt i mørket. Vi vil stoppe underveis for å nyte naturen, og guiden byr på varm drikke, kjeks og Svalbardhistorier. Er vi heldige får vi se det magiske nordlyset danse over himmelen underveis, på grunn av mørketiden er nordlyset ofte synlig også på dagtid.

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.

Varighet: ca. 3 timer

Kjørelengde: ca. 40 km

Vanskelighetsgrad: 2 – Passer for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Lett og flatt terreng.

Aldersgrense: 8 år

Pris: kr 1 900 pr fører med egen snøscooter / kr 900 passasjer

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal medbringes deg på scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, briefing, snøscooter, drivstoff, snøscooterdress, snøscooter støvler, hansker, hjelm, balaklava/ansiktsmaske, varm drikke, kjeks, søk og redningsforsikring, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

På kvelden samles vi alle til en villmarksopplevelse på Camp Barentz som ligger ca. 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlig vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Begge er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis? Det vil også bli servering av varm middag med drikke (øl, vin og mineralvann), kaffe og hjemmelaget kake. En lærerik og smakfull aften i uforglemmelige omgivelser!

Oppmøte: Kl 19:00 Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet.

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: Passer for alle. Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Dag 4 (F/M):

I dag skal vi ut og oppleve Svalbards natur på en meget stemningsfull måte! Nordlyssafari med hundeslede under stjernehimmelen, nordlys eller glitrende måneskinn er en opplevelse man ikke bør gå glipp av! Hundene vil bjeffe av utålmodighet, men så snart vi kommer i gang vil den arktiske stillheten senke seg over oss. De ivrigste hundene vil sette av gårde i høyt tempo, men etter et par kilometer vil de legge seg i et behagelig tempo. Ute i polarnatten vil vi slå av hodelyktene, og etter kort tid vil konturene av fjellene vises. Om man ser sørover, kan vi se at det er lysere mot horisonten. Det snødekte landskapet reflekterer lyset fra månen, stjerner, og hvis vi er heldige – nordlys. Det er forbløffende å oppleve hvor mye man faktisk ser i denne magiske perioden. Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi blir hentet utenfor hotellet i buss og turen tar ca 4 timer. Turen krever gjennomsnittlig fysisk form og inkluderer transport til/fra vårt hotell, varme dresser og sko og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr

Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du blir hentet.

Varighet: ca. 4 timer

Vanskelighetsgrad: 3 – gjennomsnittlig fysisk form

Aldersgrense: 8 år

På kvelden blir det felles middag på Steakers Svalbard ( Kroa på folkemunne ). Stedet er innredet ut ifra en ide om å kunne vise frem litt av Svalbards historie. Det er benyttet gammelt drivtømmer, og andre materialer som bærer preg av å ha vært ute i den barske Svalbardnaturen til interiøret. Stedet er utsmykket med bilder fra fangst tiden, og spesielt personer som hadde sitt virke her oppe i nord på den tiden. På dette folkelige stedet inntar vi en 2-retters middag. 

Dag 5 (F/M):

Denne dagen arrangeres frivillig utflukt. Man kan melde seg på samtidig med påmeldingen eller senere, frem til 1. januar 2016.

Tilleggstur: Isgrotte – en vandring i isbreens indre

Gå inn gjennom hjertet av en isbre og inn i en spennende krystallverden under! Lyset fra hodelykten vil avsløre en glitrende hule med fascinerende formasjoner i de frosne veggene. Våre guider vil hente dere med vår store røde beltevogn, og kjører dere opp på Longyearbreen. Med hodelykter for å lyse opp veien, går dere inn i smeltevannskanalen – en opplevelse som vil ta pusten fra deg. Vi stiller med hodelykter, hjelmer og erfarne guider. Dere stiller med solide vintersko, vanntett yttertøy og eventyrlyst!

Oppmøte: Foran hovedinngangen hvor dere blir hentet

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: 3 – Gjennomsnittlig fysisk form, ikke egnet hvis du har begrenset mobilitet. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær. Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, hodelykt, og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Pris: kr 800,- pr person

På kvelden samles vi i det gamle polutsalget “Nordpolet” i kjelleren på ærverdige Spitsbergen Hotel, hvor man finner verdens nordligste vinkjeller. Utvalget av Champagne er av absolutt ypperste kvalitet og sjelden standard. Vi får høre litt om historien bak dette spesielle stedet og kjellerens innhold mens vi smaker oss igjennom 3 forskjellige Champagne, akkompagnert av kanapeer. Etter smaksprøvene går vi opp i Funktionærmessen restaurant hvor vi får servert vår 4-retters avslutningsmeny sammen med en storslått utsikt over det fantastiske landskapet. 

Dag 6 (F):

Transport til flyplassen for hjemreise med Norwegians avgang kl 13:35

PRISER

Pris NOK 14.900,- pr person i dobbeltrom fra Oslo

Pris NOK 15.900,- pr person i dobbeltrom fra Bergen

Tillegg enkeltrom: NOK 2000 (5 netter)

Dette er inkludert i prisen:

 • Flyreise Oslo/Bergen- Longyearbyen t/r
 • 5 netter på Spitsbergen Hotell i valgt romkategori
 • 5 frokost, 2 lunsj og 5 middager
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen inkl besøk på Galleri Svalbard og Svalbard museum
 • Gruvesafari «en gruvebus’ hverdag»
 • Nordlyssafari med hundeslede
 • Villmarksaften i Camp Barenz
 • Champagnesmaking
 • Transport t/r flyplassen
 • Reiseleder fra Spitsbergen Travel

Dette er ikke inkludert:

 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Frivillige utflukter
 • Billetter til konserter og arrangement i forbindelse med Polarjazz

Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger.

Fjordkraft Fordel gir 1000,- i rabatt!

Vår tur til Svalbard en del av fordelsprogrammet Fjordkraft Fordel. Du får 1000,- i rabatt kun fordi du er kunde hos Fjordkraft. Er du ikke kunde hos Fjordkraft? Bli kunde her!

Fjordkraft Fordel : Reisecompaniet

Flytider

Oslo – Longyearbyen            03.februar DY396           kl 08:45 – 11:45

Longyearbyen – Oslo            08.februar DY397           kl 13:35 – 16:35

Tilslutninger fra Bergen:

Bergen – Oslo                        03.februar DY601           kl 06:40 – 07:35

Oslo – Bergen                        08.februar DY624           kl 17:40 – 18:35


Land

 • svalbard

  Svalbard

  Svalbard åpne landskap og endeløse isbreer. Isbjørner, hvaler, fjellrev, Svalbard har et fantastisk dyreliv. Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.