9 dager

15/07/2018 - 23/08/2018

Fra NOK 33.950,-

Oslo

Klikk her for program pil

Bli med på å bestige Afrikas høyeste fjell under fullmånen!

Du får med deg fantastiske naturopplevelser, et unikt dyreliv og god stemning sammen med en gjeng sporty mennesker. I tillegg gir vi deg muligheten til å utvide ditt Afrika-eventyr med Safari-pakke i Serengeti i forkant av Kilimanjaro-turen og/eller opphold noen dager på Zanzibar for sol og bad i etterkant. Snakk om den ultimate reisen!

Etter 11.000 år med snø på toppen av Kilimanjaro tror forskerne at alt kan være borte innen ti år. Den som vil oppleve Hemingways legendariske ”sneen på Kilimanjaro” bør gripe sjansen nå! Om du velger å dra ned på forhånd, reiser vi direkte til ”Afrikas svar på Edens hage”, Ngorongoro-krateret. Vårt hotell ligger flott til med kort avstand til savanne og noen av de 25.000 ville dyr som lever nede i det enorme krateret. Øyeblikkene her etter dagens safari ved solnedgang er magiske.

Etter noen dager med safari er vi klar for Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. 6 dager tar turen opp og ned på den høyeste frittliggende toppen i verden. Fjellet er ikke vanskelig å bestige, men siste etappen kan være anstrengende p.g.a høyden. Vi har lagt inn en ekstra dag på veien opp, dette gjør turen mer behagelig og øker sjansene for å komme på toppen. Vi vil bestige Kilimanjaro fra Nordsiden, langs Rongai route, en rute som er mindre folksom og som byr på mer vegetasjon og finere naturopplevelser. Man slipper også hyttene og alle menneskene på den tradisjonelle ”Cola ruten”. Om du ønsker det kan du nyte late dager på ferieøya Zanzibar i etterkant av programmet på Kilimanjaro.

Vår eminente reiseleder Merethe Falkum Lien sørger for nødvendig motivasjon og gode råd og tips underveis. Les mer om vår reiseleder Merethe under fanen «Praktisk».

PROGRAM – KILIMANJARO

Dag 1

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen tidlig morgen med KLM til Amsterdam. Flybytte og videre med KLM direkte til Kilimanjaro Internasjonale flyplass hvor vi lander på kvelden. Transfer til Springlands Hotel ved Moshi, hvor vi tilbringer den første natten. Kvelden benyttes blant annet til gjennomgang av de neste dagers program for bestigning av fjellet.

Dag 2

Etter frokost setter vi kursen for Rongai. Her starter klatringen fra den lille landsbyen Nale Moru, beliggende 1950 meter over havet, og vi går i ca 3-4 timer totalt. Vi starter ved den fine trehusbebyggelsen i landsbyen Nale Moru og går på en smal sti gjennom åkre med mais og poteter før vi kommer inn i en skog av bartrær. Allerede fra første stund går vi svært sakte for å akklimatisere oss underveis. Terrenget stiger langsomt, men konstant oppover. Om vi er heldig ser vi blå, hvite og svarte Kilimanjaro Colobusaper svinge seg i trærne. Disse apene har lange ”kapper” av hvit hår og hvit hale. Piknik lunsj spiser vi underveis. Når skogen tynnes ut kommer vi til kveldens camp, ”First cave camp”, 2600 m.o.h. med vakker utsikt over de kenyanske stepper, Tsavo og Ambosi.

Dag 3

Denne formiddagen går vi med jevn stigning til ”second cave camp”, 3450 m.o.h. Her har vi en fantastisk utsikt mot Kibo og kraterkantens breområder. Etter lunsj tar vi en smalere sti mot fjellet Mawenzis spisse topper og spir. Vår overnattingsplass ligger beskyttet til i en dal nær Kikelewa Caves på 3.600 moh. Dagens etappe tar 6-7 timer.

Dag 4

Vi starter dagen med å gå opp bratte gressletter for å komme til en fin leirplass i et vilt fjellandskap. Vi forlater vegetasjonen rett før vi slår leir ved Mawenzi Tarn som ligger spektakulært til under Mawenzis tårnspir. Dette tar 3-5 timer, og vi er da oppe på 4330 m.o.h. Ettermiddagen brukes til akklimatisering ved å hvile eller utforske nærområdet.

Dag 5

Etter frokost krysser vi et månelandskap, ørkenen mellom Mawenzi og Kibo for å nå ”School campsite” i bunnen under Kibos kratervegg, 4750 m.o.h. Turen tar 4-5 timer. Resten av dagen hviler vi for å forberede oss på på den siste og mest anstrengende etappen til toppen. I dag blir det en tidlig kveld.

Dag 6

Vi starter klokken 01.00 om natten og går mens fullmånen skinner over oss. Ved soloppgang ankommer vi Gilmans Point (5685 m.o.h.) – en fantastisk opplevelse! Stien fra Kibo til Gilman’s Point er den mest krevende 4-timers etappen på hele turen. Man går sakte i sikksakk opp det bratte fjellet. Vi fortsetter videre i to timer for å nå Afrikas tak, Uhuru Peak som ligger på 5895 meter. Etter å ha feiret og tatt bilde på toppen, begynner nedstigningen til Kibo der vi spiser lunsj før vi går ned til middag ved Horombo camp, som er eneste overnatting på vei ned. Turen tar ca 10-15 timer.

Dag 7

Vi går ned til Mandara Hut (2600 m.o.h.), som er første stoppested på Marangu-ruten, og vi besøker Marangu Gate for registrering og mottagelse av sertifikatet som beviser at du har vært på Kilimanjaro og nådd enten Gillmans Point og/eller Uhuru Peak. Vi har med nistepakke og dagens nedstigning tar ca 5 timer. Vi kommer tilbake til Springlands Hotel tidlig på ettermiddagen. Etter en deilig dusj og litt utveksling av gode historier i hotellets frodige have nyter vi en vel fortjent middag og feirer oss selv.

Dag 8

Etter frokost er dagen fri til egen disposisjon. For de som ønsker, er det anledning til å gjøre et besøk i landsbyen. Vi kan blant annet besøke en nærliggende barneskole, et privat hjem og ellers beskue dagliglivet i landsbyen. Alternativt kan man ligge ved svømmebassenget med en god bok, eller kanskje se på det lokale markedet? Etter en sen lunsj setter vi igjen kursen for Kilimanjaro Internasjonale flyplass hvor KLM bringer oss ut av Afrika og mot Europa.

Dag 9

Etter en god natts søvn på KLM’s jumbojet lander vi tidlig morgen i Amsterdam. Flybytte og videre til Oslo med beregnet ankomst midt på dagen.

 

Alternative tilleggspakker:
Mulighet for å starte turen med safari-opplevelse i Serengeti: fra kr. 19.500,- pr. person i dobbeltrom.
Mulighet for forlengelse på Zanzibar i etterkant: fra kr. 12.900,- pr. person i dobbeltrom.
Tilleggspakkene inkluderer flybilletter lokalt, samt div. måltider/program. Reiseleder er ikke inkludert i tilleggspakkene.

Tilleggsvalg (ikke inkludert):

Pakke, Safari i Serengeti og Ngorongoro nasjonalpark (7 dager):
Pris: kr. 19.500,- pr. person i dobbeltrom. (Inkludert flybilletter)
Program:

Dag 1: Ankomst Dar Es Salaam eller Kilimanjaro
Vi reiser fra Gardermoen tidlig om morgenen, bytter fly i Amsterdam, og drar videre med KLM til Dar Es Salaam. Her hentes vi på flyplassen og kjører til vårt hotell i nærheten, hvor vi overnatter en natt.

Dag 2: Dar Es Salaam – Arusha – Tarangire nasjonalpark
Etter frokost drar vi til flyplassen og flyr inn til Arusha, hvor vi hentes og reiser videre til Tarangire National Park. Her sjekker vi inn på Tarangire Simba Lodge.
Om kvelden rekker vi en Game drive i nasjonalparken før solen går ned.
Den er kjent for sin store konsentrasjon av ville dyr, som er mest spektakulær i tørrperioden mellom juni og september. Det er i løpet av denne perioden at tusenvis av dyr – gnu, zebra, bøffel og flere andre dyr migrerer fra den tørre Masai-steppen til Tarangire-elven på jakt etter vann. Rovdyr som løver, leopard og andre på savannen følger vandringen tett. Det er også et rikt fugleliv her, mer enn 550 arter er blitt registrert. Tarangire National Park er den tredje største nasjonalparken i Tanzania. Denne nasjonalparken måler rundt 2850 kvadratkilometer. Tarangire-elven er møtestedet for alle dyrene i de tørre månedene, og er vi heldige kan vi få oppleve et unikt utvalg av ville dyr, som elefanter, zebraer, sjiraffer, bøfler, antiloper og løver.

Dag 3: Tarangire nasjonalpark – Lake Manyara – Karatu
Etter frokost drar vi med picknik-matpakker til Lake Manyara National Park, hvor vi blir med på en Game drive etter ankomst Karatu, før innsjekking på Kitela Lodge.
Under Rift Valley består Lake Manyara National Park av et tynt grønt skogsbånd, flankert av 600 m høye røde og brune klipper på den ene siden og den hvite kysten av innsjøen på den andre. Acacia-skog beskytter parkens berømte treklatrende løver, som ligger blant grenene i varmen. Denne safariopplevelsen ved Lake Manyara byr på store opplevelser. Her kan vi se elefanter, giraffer, bøfler og gnu som kommer for å beite eller drikke. Senere på ettermiddagen drar vi opp på et nærliggende platå for å få med oss den nydelige solnedgangen og utsikten over innsjøen.

Dag 4: Karatu – Serengeti nasjonalpark
Etter frokost drar vi videre inn til Serengeti National Park via Olduvai Gorge. Olduvai Gorge er det forhistoriske området der Dr. Louis Leakey oppdaget restene av Homo Habilis (Handy Man), ansett som menneskehetens første skritt på veien til menneskelig evolusjon. Ved ankosmt sjekker vi inn og nyter lunsj på Serengeti Tortilis Camp. Ettermiddagen kan benyttes til avslapping på lodgen, før vi får med oss en Game Drive i skumringen.
Serengeti er en av verdens mest kjente nasjonalparker. Innenfor 15.000 kvadratkilometer er det hele tre millioner store pattedyr. Mer enn 35 arter av vanlige dyr, zebra, gnu, giraff og andre finnes her. Også «The big five»; elefant, løve, bøffel, leopard og neshorn. Parken er åsted for et spektakulært naturfenomen – den årlige migrasjonen av gnu. Dette begynner rundt juni da over 1 million gnuer, zebraer og gaseller drar mot Masai Mara i Kenya på jakt etter beite. De følges tett av rovdyr som leopard, villhund, gribber og hyener. Serengeti har også over 500 fuglearter.

Dag 5: Serengeti nasjonalpark
Avreise for en tidlig Game drive. Vi drar tilbake til lodgen for å spise frokost, samler inn lunsjboksene og legger derettr ut på en heldags opplevelse i SerengetiVi har en lunsj i det fri i løpet av dagen. Deretter går ferden tilbake til lodgen hvor vi slapper av og spiser felles middag.

Dag 6: Serengeti nasjonalpark – Ngorongoro
Etter frokost drar vi til Ngorongoro Conservation Area for å sjekke inn og spise lunsj på Ngorongoro Sopa Lodge. Denne lodgen liggr ved kanten av Ngorongoro-krateret, hvorfra vi får fantastisk utsikt over det velkjente vulkanområdet. Etter en kort hvilepause, fortsetter vi med ettermiddagstur på krateret. Kjøreturen begynner med den 600 meter lange nedstigningen til kratergulvet, et fantastisk naturlig amfiteater. Med sine 260 kvadratkilometer, er krateret en attraksjon i seg selv, og et av naturens egne underverk. Krateret er tilholdssted for en rekke ville dyr. Vi har ingen problemer med å se både løve, elefant, neshorn, bøffel og mange andre dyrearter.

Dag 7: Ngorongoro – Arusha – Kilimanjaro
Etter frokost sjekker vi ut fra lodgen og drar tilbake til Arusha. Har drar vi videre med fly til Kilimanjaro, hvor vi starter på en uforglemmelig gåtur til toppen av Afrikas høyeste fjell (Se eget program).

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: fra NOK 33.950,-
Enkeltromstillegg: kr. 14.500,-

Dette er inkludert i prisen

 • Rutefly Oslo-Amsterdam-Kilimanjaro med KLM t/r
 • Flyskatter pr. 22.08.17
 • Alle avgifter som park fee osv.
 • All transport under oppholdet
 • Safari i Landrovere med lokal guide i hver bil
 • Overnatting i dobbeltrom på gode lodger/hotell
 • Overnatting i telt opp og ned til Kilimanjaro
 • Oppstigning av Kilimanjaro med guider, kokker og bærere
 • Alle måltider
 • Norsk, erfaren reiseleder Merethe Falkum Lien

Dette er ikke inkludert

 • Tips til bærere
 • Personlig forbruk
 • Reiseforsikring
 • Visum til Tanzania (NB! Pass må ha minimum 6 mnd gyldighet)

Alternative tilleggspakker:
Mulighet for å starte turen med safari-opplevelse i Serengeti og Ngorongoro-krateret: fra kr. 19.500,- pr. person i dobbeltrom (se eget program).
Mulighet for forlengelse på Zanzibar i etterkant: fra kr. 12.900,- pr. person i dobbeltrom (se eget program).
Tilleggspakkene inkluderer flybilletter lokalt, samt div. måltider/program. Reiseleder er ikke inkludert i tilleggspakkene.

Praktiske opplysninger om bestigning av Kilimanjaro

I utgangspunktet kan hvem som helst bestige Kilimanjaro. Man må være fylt 12 år, og man bør ikke ha alvorlige hjerte- og lungeproblemer. Er du i tvil, sjekk med legen din. For å ivareta deltakerne på best mulig måte, vil flere erfarne fjellførere være med gruppen. Det er nødvendig med vinterklær- og støvler. Detaljert utstyrsliste sendes deltakerne. Hvordan man tåler høyde er svært individuelt. Hva høyde kan gjøre med kroppen vil vi gå gjennom før bestigning. Noe av det viktigste for å nå målet er at man går sakte hele veien, og her hjelper erfarne fjellførere til.

For nærmere opplysninger ta kontakt med Reisecompaniet.

Visum & Vaksiner

Visum er påkrevet for norske statsborgere. Dette er ikke inkludert i prisen.

Alle reisende til Tanzania må være vaksinert. Ta kontakt med din fastlege.Reiseleder

 • merethe-falkum-lien

  Merethe Falkum Lien

  Vår reiseleder til Tanzania og Kilimanjaro er Merethe Falkum Lien, 47 år. Hun er bosatt i Skien, men tilbringer mye tid på Gaustablikk, hvor hun driver Den Lykkelige Sportsmann gjestehus, sammen med sin mann. Merethe er for tiden på jorden rundt-reise, men er klar for oppdrag når vi inviterer til topptur på Afrikas høyeste fjell. Hun kan vise til en imponerende «merittliste», da hun blant annet har klatret både Mt. Blanc og Mount Everest, i tillegg til Kilimanjaro. Hun har i tillegg løpt maraton og deltatt i ulike fjelløp, og arbeidet som frivillig hjelpearbeider i Kenya. Merethe er alltid blid og oppofrende, og gleder seg til å være med Reisecompaniets gruppe til Tanzania.

Land

 • tanzania

  Tanzania

  Tanzania regnes som selve essensen av Afrika med sitt rike dyreliv og fantastiske natur. Tanzanias geografi er en av de mest varierte og unike i verden. Tanzania er et flott land med svært vennlige og gjestfrie mennesker.

  Les mer

Kart