5 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Stavanger, Sola

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Velkommen med på tur til Paris og Champagne

Velkommen med på tur til Paris og Champagne. I Paris venter verdenskjente severdigheter, pulserende folkeliv og utmerket shopping. Her skal vi på vakkert middagscruise på Seinen, vi skal på vandring i den sjarmerende bydelen Le Marais og selvsagt nyte god mat og drikke.

Etter å ha smakt på stemningen i storbyen, går ferden videre til et av verdens mest kjente vindistrikt – nemlig Champagne. I Champagnes hovedstad Reims venter et par deilige dager med vinsmaking og sykkeltur på oss. Vi får også litt egentid i Reims. Både her og i den nærliggende landsbyen Epernay finnes mer enn 100 champagnehus, og hvert champagnehus har egne hemmelige oppskrifter til verdens mest edle drikk. De rike champagnehusene i Reims har bidratt til å vedlikeholde Notre-Dame de Reims – en storslått gotisk katedral som ble bygget på 1200-tallet og som var stedet der flere av Frankrikes konger ble kronet.

Frister storbybesøk kombinert med den franske landsbygda? Ja, da bør du bli med på denne reisen som pirrer alle sanser!

PROGRAM

Dag 1, Stavanger-Paris

Vi møtes på Sola og flyr direkte til Paris med Air France. Vi blir deretter hentet av våre franske venner som tar oss med til vårt hotell sentralt i Paris. På vei dit får vi en sightseeing fra bussen for å få et overblikk over byen og samtidig se de viktigste severdighetene.

Paris må oppleves fra elven om kvelden og det skal vi gjøre med et middagscruise på Seinen. Det er en opplevelse å se de vakre opplyste bygningene passere og seile under broene mens man nyter et godt måltid mat og vin  – servert oss på ekte fransk vis! Dette er en nesten obligatorisk parisisk opplevelse som du vil huske lenge!

Dag 2, Sightseeing til fots

I dag spiser vi god frokost på hotellet før vi legger ut på en hyggelig vandring i Paris som inkluderer lunsj underveis. Vi skal konsentrere oss om området La Marais som er et av de mest levende og spennende områdene i Paris, og som ofte blir kalt “Det Gamle Paris” på grunn av sine mange bygg fra middelalderen. På 1600 og 1700-tallet holdt det franske aristokratiet til her. De bygde elegante herskapshus, smijernsgjerder og nydelige parker og plasser som fortsatt vitner om “gamle penger”. Den uforlignelige Place des Vosges er spesielt storslagen. Plassen ble offisielt åpnet i 1612 under navnet Place Royale, men ble omdøpt av Napoleon i 1800 til ære for distriktet Vosges, som var det første til å betale skatt til sentralstaten. I Le Marais ligger også det jødiske kvarter, og du finner selvsagt restauranter, vintagebutikker, smale gater og sjarmerende kafeer side om side. Om du er interessert i kunst har du virkelig kommet rett. Her finner du nemlig verdens største Picassomuseum, Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme (Museum for jødisk kunst og historie), Musée Carnavalet (Museum med Paris sin historie) og Musée de la Chasse et de la Nature (jaktmuseeum).

Etter en dag rik på opplevelser har vi kvelden fri til egne eventyr. Reiseleder er tilgjengelig for gode tips og råd.

Dag 3, Paris – Reims

Vi spiser frokost og reiser i buss til Champagnes hovedstad; Reims. Reims historie strekker seg tilbake til romertiden og byen spilte en svært viktig rolle i fransk historie, blant annet fordi de franske kongene ble kronet i katedralen Notre-Dame de Reims. Katedralen fra 1200-tallet er en av Frankrikes største katedraler med en rikt utsmykket fasade. Andre severdigheter i Reims er Palais du Tau, erkebiskoppalasset som ble bygget mellom 1498 og 1509. Dette var residensen til kongene som ble kronet i Reims. Foruten severdigheter finner man et godt utvalg av hyggelige restauranter, barer og butikker i Reims. Vi sjekker inn på vårt sentrale hotell og har litt tid på egenhånd til å utforske nærområdet.

På kvelden møtes vi til en hyggelig 3-retters middag rett ved hotellet.

Dag 4, Sykkeltur i Champagne

Gled deg til denne dagen! Vi skal nemlig på en hyggelig sykkeltur der vi får med oss vakkert landskap, deilig mat, og ikke minst både champagne- og whiskysmaking. Whisky lagres nemlig i tønnene brukt til Champagne for å gi en ekstra god smak. Vi møtes av guider i hotellets resepsjon, og sykler mot vinmarkene i rolig tempo. Turen er ikke spesielt krevende da det er et relativt flatt område, og passer derfor alle! Underveis spiser vi deilig lunsj på en hyggelig vingård.

I kveld er middagen på egenhånd, men vi kan trygt anbefale Apostrophe Restaurant Reims eller Restaurant Au Conti. En rolig rusletur i Reims på kveldstid kan være en fin avslutning på denne flotte dagen.

Dag 5,  Reims-Paris-Stavanger

Etter frokost har vi formiddagen til egen disposisjon i Reims før vi tar farvel med champagneberuselsen for denne gang. Kanskje har du sikret deg noen edle dråper du kan nyte hjemme? Rundt kl 15.00 reiser vi med buss tilbake til Paris og Charles de Gaulle for hjemreise. Avreisen er kl. 19.20 direkte med Air France til Stavanger med ankomst kl. 21.25.

God tur!

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert

 • Fly t/r Stavanger – Paris, direkte med Air France
 • Alle flyskatter
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Lokale guider
 • All overnatting, transport og utflukter i følge program
 • Frokost hver dag, 2 lunsjer og 2 middager

Dette er ikke inkludert

 • Tips
 • Reiseforsikring
 • Drikke til maten (om ikke annet er oppgitt)
 • Enkeltromstillegg

Land

 • frankrike

  Frankrike

  Frankrike har gitt oss camembert, Eiffeltårnet, mote fra Christian Dior, samt noen av verdens fremste viner. Landet bare venter på å bli besøkt.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.