6 dager

25/08/2019 - 30/08/2019

fra NOK 15.990,-

Tromsø, Oslo

Klikk her for program pil

Bli med på en historisk og musikalsk reise til Italia 25. – 30. august

Mange har sikkert hatt en drøm om en gang i livet å oppleve en operaforestilling på den verdensberømte utendørs arenaen i Verona. Nå har du muligheten. Bli med oss til Gardasjøen og romantiske Verona hvor vi skal oppleve opera på sitt beste. Vi reiser med SAS via Oslo fra/til Tromsø. Det er mulig med tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge.

Dette er en unik tur der du får med deg forestillingen AIDA av Giuseppe Verdi.

I Romeo og Julies by drømmer vi oss tilbake i tid, mens vi gjør oss kjent i de trange brosteinsbelagte gatene.

Vi har basen vår i Desenzano som ligger vakkert til helt sør ved Gar­dasjøen, og herfra er det kort vei til frodig og variert landskap med vinmarker i syd og mektige fjell i nord. Vi reiser på sightseeing både i buss og båt, og får selvfølgelig med oss vinsmaking på tradisjonsrik vingård. Har du lyst kan du også bli med til Venezia også kalt «Adriaterhavets dronning»

Italiakjenner Britt Sjåvik fra Mosjøen som bor i Italia er reiseleder på turen og vil sørge for at du får en uforglemmelig reise i dette vakre landet. En reise som pirrer alle sanser!

PROGRAM

Dag 1 – Søndag 25. august: Tromsø/Oslo – Milano – Gardasjøen  (M)

Vi reiser fra Tromsø kl. 10:35, bytter fly i Oslo og ankommer Milano kl. 17.30. Her møter vi vår reiseleder Britt Sjåvik i ankomsthallen på flyplassen. Hun er vår guide på denne turen. Deretter kjører vi fra Milano til Gardasjøen og det tar ca  2 timer på fine veier. Etter innsjekk på hotellet spiser vi middag på lokal restaurant.

Hotell Bonotto Hotel Desenzano ****

Familiedrevet hotell som ligger sentralt i Desenzano.
Kort avstand til det historiske sentrum. Hotellet har 46 rom med moderne møbler og bad. Air – Condition og lydisolerte vinduer. Minibar, TV, safe og hårføner.
Flott terrasse med panoramautsikt . Hotellet har også en bar. Les mer på hotellets hjemmesider.

Middagene inntas på lokal restaurant ved hotellet.

Dag 2 – Mandag 26. august: Byvandring i Desenzano og båttur til Sirmione (F, M)

Desenzano ligger syd ved Gardasjøen og er en populært feriemål i Sør-Europa, og har en vakker utsikt over Alpene. Koselige  pizzeriaer, restauranter og gelateria (iskrembarer) ligger innen gangavstand. Denne dagen tar vår norske guide deg med på byvandring i Desenzano. Deretter venter en deilig båttur over til den fargerike perlen Sirmione. Byen ligger på en halvøy og byr på sjarmerende små gater. Vi får høre historien om Sirmione før vi rusler rundt på egenhånd. Her er det også mulighet for å innta lunsj på en av byens hyggelige utecafeer ved vannkanten. Middag på lokal restaurant.

Dag 3 – Tirsdag 27. august: Dagstur til vakre Venezia (F,M) – Påmeldingstur

Turen går til Venezia som er kjent for sine kanaler, arkitektur og historie. Fra 1400- til 1700-tallet var Venezia et midtpunkt for kunst, kultur og fornøyelsesliv. På 1500-tallet levde Tizian, Veronese og Tintoretto i Venezia. I 1797 lot Napoleon franske tropper besette Venezia, men avstod det ved freden i Campo Formio samme år til Østerrike, og dermed var det ute med Venezia som selvstendig stat.I 1866 ble Venezia en del av Italia. Venezia er bygget på trepæler og har over 40 km med kanaler. Mest kjent er Canal Grande og broen Ponte di Rialto.  Når vi kommer med bussen til byen Mestre går vi ombord i en «Trochetto» som tar oss med ut til lagunen og til Markusplassen.  Vi skal bla. besøke Markuskirken og bli guidet rundt. Vi spiser lunsj på hyggelig restaurant i Venezia før vi har litt tid på egenhånd. Vi reiser hjem på ettermiddagen. Middag på lokal restaurant.

Dag 4 – Onsdag 28. august: AIDA på Operaen i Verona (F,M)

Nå er det på tide å bli kjent med Verona, og ikke minst med vakker opera utendørs i Arena De Verona! I Byen med de historiske gatene får  vi se bl.a. ”Casa di Guilietta” – Julies hus og den verdenskjente balkongen, frukttorget og selvfølgelig det fantastiske amfiteatret Arena som besøkes av tusener hvert år. I romertiden var Verona et knutepunkt for det romerske riket, og herifra ble all trafikk og handel som gikk gjennom Brennerpasset kontrollert. Romernes Arena de Verona ruver stolt midt i byen. Elven Adige bukter seg stille gjennom det vakre sentrum med utallige rosa marmorbygninger fra 13-1400 tallet. Piazza delle Erbe er omkranset av de flotteste designerbutikker og har også et lite marked midt på plassen. Vi skal spise middag på Restaurant Maffei i nærheten av Arenaen.
Etter middagen  kl. 21.00 skal vi på operaen og få høre AIDA av Giuseppe Verdi.  NUMMERERTE BILLETTER.
Arenaen er utendørs og var opprinnelig et romersk amfiteater fra ca 20.e.kr. Arenaen har plass til over 20.000 mennesker, og har en fantastisk akustikk. Dette må bare oppleves. Det er også mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen. Vi er tilbake på hotellet over midnatt. Aida av Giuseppe Verdi er et av de mest kjente operaer og den handler om krigen mellom kongedømmene Egypt og Etiopia, der den nubiske prinsessen Aida er tatt til fange og holdes som slave av Amneris, Faraoens datter. En militær,kaptein Radames, slites mellom sin kjærlighet til Aida og sin lojalitet til Faraoen. Forholdet vanskeliggjøres ytterligere ved at Amneris, er forelsket i Radames, men uten at dette gjengjeldes.Handlingen foregår i det gamle Egypt.

Dag 5 – Torsdag 29. august: Besøk på vingård i Valpolicella vindistrikt (F, L, M)

Veneto ligger i det nord-østlige hjørnet av Italia med Gardasjøen i vest og Venezia ut mot Adriaterhavet, og er landets største vinproduserende region. Selv om regionen historisk er kjent for masseproduksjon av rimelige viner gjennom de store kooperativene og de store vinhusene, leverer mange uavhengige småprodusenter i stadig stigende grad kvalitetsviner. Internasjonalt er det Valpolicella, Soave og Amarone som forbindes med Veneto.  Vi skal besøke en koselig vingård som har vært i familiens eie i mange generasjoner. Her får vi møte familiens overhode som gir oss en innføring i mat og vintradisjoner, og vi får deilig lunsj med lokale viner til. Vi anslutter oppholdet i Italia med en hyggelig felles middag på lokal restaurant.

Dag 6 – Fredag 30. august: Avreise, Milano – Oslo/Tromsø

Vi sjekker ut av hotellet og reiser til flyplassen i Milano. Avreise med SAS til Oslo kl. 11:05. Vi bytter fly og ankommer Tromsø kl. 16:35.
Med oss i bagasjen har vi mange gode minner fra dette vakre landet.

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: kr 15.990,-

Enkeltromstillegg: kr 1.500

Inkludert i prisen:

 • Fly t/r Tromsø/Oslo – Milano med SAS
 • Alle norske og internasjonale flyskatter
 • 5 netter på hotell med frokost
 • Ovennevnte program inkl. all transport
 • 4 middager – 3 retter med drikke og kaffe på lokal restaurant
 • Middag på restaurant Maffei i Verona – 3 retter med drikke og kaffe
 • Lunsj med drikke på vinturen
 • Operabillett til AIDA i Verona – nummererte plasser (Gradinata numerata sect.1) Merk: operabilletter (kr. 1.200,- pr. person) refunderes ikke ved kansellering.
 • Norsk reiseleder er med på turen, Brit Sjåvik. Hun møter gruppen på flyplassen i Milano

Ikke inkludert i prisen:

 • Dagstur til Venezia inkl. lunsj (3 retter med drikke), all transport, inngang i Markuskirken, guide: kr. 990,- pr. person
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tilslutning fra andre byer i Norge er mulig mot pristillegg


Merk: 
Vi tar forbehold om endringer i pris og program. Programmet på våre nettsider www.reisecompaniet.no vil bli løpende oppdatert ved vesentlige endringer. Minimum antall deltakere: 20.

 

FLYAVGANGER

Søndag 25. august 2019:
SK 4419  Tromsø – Oslo         10:35 – 12:25
SK 4719  Oslo – Milano          14:50 – 17:30

Fredag 30. august 2019:
SK 4718  Milano – Oslo           11:05 – 13:40
SK 4422  Oslo – Tromsø         14:45 – 16:35

Tilslutning fra andre byer enn Oslo og Tromsø er mulig – på forespørsel.

KART OVER SITTEPLASSER I OPERAEN

Kart over operaen i Verona (vi har plasser i område nr. 4 – Gratinata Numerata Sect. 1):Reiseleder

 • brit-sjavik-de-luca

  Brit Sjåvik de Luca

  Brit er fra Mosjøen men har bodd i Roma i over 25 år. I dag bor hun i byen Spoleto som ligger nord for Roma. Hun er en av våre dyktige guider i Italia som kan utrolig mye om Sicilia, Toscana, Amalfikysten, Piemonte. Hun har lang erfaring som guide, og etter mange år i Italia har hun mye kunnskap om dagliglivet, historie og mat- og vintradisjoner som hun formidler på en spennende måte til oss nordmenn. Etter at du har vært på tur med Brit er det stor sjanse for at også du blir Italiafrelst – om du ikke allerede er det!

Hotell

 • bonotto-hotel-desenzano

  Bonotto Hotel Desenzano ****

  Familiedrevet hotell som ligger sentralt i Desenzano.
  Kort avstand til det historiske sentrum. Hotellet har 46 rom med moderne møbler og bad. Air-condition og lydisolerte vinduer. Minibar, TV, safe og

  Les mer

Kart