5 dager

14/03/2018 - 18/03/2018

NOK 10.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Magasinet Familien : Reisecompaniet

Vi gjentar suksessen og arrangerer igjen en tur til Garnfestivalen i Edinburgh!

Både reising og strikking stimulerer til kreativitet og bidrar til avslapning, så pakk koffert og pinner og bli med oss til Skottlands hovedstad. Garnfestivalen i Edinburgh ønsker alle strikkeentusiaster velkommen! Her kan man delta i workshops, møte lovende designere og strikkeartister fra hele verden og boltre seg i fargesprakende nøster og oppskrifter.

Man trenger å holde seg varm i det skotske klima, og vi finner er enorm mangfoldighet av garn. Tekstil er den syvende viktigste industrien i landet som har flere sauer enn innbyggere! I de senere år har man fått øynene opp for den kvalitet som ligger i råmateriale og tradisjoner. Mange av garnspinneriene er familiedrevne. Gamle vannmøller kommer til heder og verdighet ingen. Det handler om bærekraftighet og engasjement, om å ta vare på mangfoldet av saueraser og høylandskveg. Men også importert kasjmir og fin Merino-ull vaskes i det bløte, skotske vannet, strikkes og veves til plagg av høyeste kvalitet.

Edinburgh er en av verdens vakreste byer med sin unike beliggenhet. Midt i byen kneiser middelalderslottet på en vulkanklippe. Egentlig er det to byer, adskilt av Princes Street Gardens, en stor og luftig park. I Gamlebyen – Old Town – er det historie i hvert smug. Den spesielle stemningen med de gotiske spir og mystiske bakgater inspirerte J.K. Rowling til å skape Harry Potter. Langs den berømte hovedgaten Royal Mile, finner vi tekstilutsalg med strikkede og håndvevde plagg i tweed, kasjmir og lammeull, små rare butikker og antikvariater og naturligvis puber hvor shoppingrunden kan avsluttes med en pint i hyggelig selskap. I den elegante ”Nye Byen” finner vi både varehus og designerbutikker med siste skrik i mote.

Vi kombinerer Garnfestivalen med bytur, whisky-smaking og god mat. Det blir også en heldagstur i det skotske landskapet til Stirlig Castle med publunsj og båttur på Loch Lomond. En Skotsk Aften med flott musikk og dans hører naturligvis med!

PROGRAM

Dag 1 – 14. mars

Vi ankommer Edinburgh flyplass på ettermiddagen og blir hentet med buss og får en guidet tur inn til byen. Edinburgh ligger på den ettertraktede Verdensarvlisten, med størst konsentrasjon av verneverdige hus i hele Storbritannia. Selv om fokus er lagt på ull og garn på denne turen, skal vi også bli kjent med et annet berømt naturprodukt – skotsk whisky! På The Scotch Whiskey Experience på Royal Mile får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det er naturligvis mulighet for en liten smaksprøve. På restauranten her Amber Restaurant & Whisky Bar blir det middag basert på noen av de beste, skotske råvarer. Deretter kjører vi til hotellet, Hilton Grosvenor Hotel Edinburgh for innsjekk.

Dag 2 – 15. mars

Denne dagen skal vi på en heldagstur i det vakre skotske landskapet, til nasjonalparken Loch Lomond – dette blir en flott naturopplevelse. Besøk på et av de viktigste slott i Skottland, Stirling Castle – og vi får høre historien om dette. Det blir en god pub lunsj på The Bird and the Bees, og og vi får også en båttur på innsjøen i nasjonalparken, Loch Lomond. En innholdsrik dag hvor vi blir kjent med naturen og historien til Skottland. Kvelden til egen forlystelse – vi har forslag til gode restauranter!

Dag 3 – 16. mars

Edingburgh Yarn Fest! Hele dagen er satt av til dette eventyret av en festival for strikkeglade – eller strikkehimmelen som noen kaller det, her finnes det alt hva hjertet måtte begjære innen garn! Det settes opp buss transport til og fra festivalen, ellers går man på egenhånd på festivalen. Om kvelden har vi felles middag på en god lokal restaurant i gåavstand fra hotellet, Otro Restaurant.

Dag 4 – 17. mars

På formiddagen er det fritid til egne fornøyelser, noen har kanskje noe ugjort på garnfestivalen, eller i noen av de mange lekre butikkene i byen? På ettermiddagen blir vi hentet på hotellet med buss og får en panoramisk sightseeing tur i Edinburgh, som avsluttes i tradisjonell stil med ‘Afternoon Tea’ på Edinburgh Castle. Siste kvelden vår i Skottland blir det skotsk aften, med middag, musikk og underholdning. En livlig kveld med god mat og god stemning!

Dag 5 – 18. mars

Etter frokost blir det avreise til flyplassen for hjemreisen med Norwegian, avgang kl 11.25, ankomst Oslo, Gardermoen kl 14.10.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 10.900,- (for Familiens abonnenter)

Pris per person i delt dobbeltrom: NOK 11.400,- (for ikke-abonnenter)

Enkeltromstillegg: NOK 1.600,-

Dette er inkludert i prisen

 • Flyreise t/r Oslo – Edinburgh med Norwegian inkl skatter, bagasje og setereservasjon
 • 4 overnattinger på Hilton Grosvenor Hotel Edinburgh i delt dbl rom inkl skotsk frokost
 • All transport t/r flyplass – hotell, og t/r hotell – Edinburgh Yarn Festival
 • Bytur med norsk guide og Afternoon tea på Edinburgh Castle
 • 1 heldagstur til Loch Lomond med pub lunsj
 • The Scotch Whisky Experience med whisky smaking
 • 2 middager på lokale restauranter
 • 1 Skotsk Aften med 3 retters middag, musikk og underholdning
 • Reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen

 • Tilslutning fra andre byer i Norge, som vi tilbyr ved forespørsel
 • Tillegg for enkeltrom kr 1600,-
 • Inngangsbillett til Edinburgh Yarn Festival (kan ikke bestilles før i januar)
 • Valgfrie kurs på festivalen (bestilles selv på festivalens nettside)
 • Måltider og drikke som ikke er nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Reisecompaniet har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.

FLYINFORMASJON

14. mars 2018

D81641 Oslo – Edinburgh 14.20-15.10

18. mars 2018

D81640 Edinburgh – Oslo 11.25-14.10Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • hilton-grosvenor-hotel-edinburgh-skottland

  Hilton Grosvenor Hotel Edinburgh, Skottland

  Hilton Edinburgh Grosvenor er et elegant og moderne hotell i en historisk bygning fra 1860-tallet, og består av to bygninger, en hovedbygning og en byhusbygning. Hotellet ligger i den elegante West En

  Les mer

Land

 • skottland

  Skottland

  Skottland er alt du forestiller deg – whisky, golf, romantikk og de skotske klanene, med et vell av slott og historiske steder. De skotske Highlands er blant de siste villmarkene i Europa.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.