7 dager

21/10/2020 - 27/10/2020

fra NOK 15.900,-

Oslo, Tromsø

Klikk her for program pil

Opplev spennende og unike Georgia – det naturskjønne landet mellom øst og vest, med ryggen mot Orienten, blikket mot Europa, stolthet i sjelen og generøsitet i hjertet. Landet som Knut Hamsun kalte Eventyrlandet.

Georgia har en tusenårig historie som knutepunkt mellom Europa og Orienten, en blanding av mange kulturer, hvor forskjellige nasjoner møtes på gaten og på kafeer. I Tbilisi kan man puste inn den levende fortiden på yrende markeder med dufter av eksotiske krydderier. Vi møter en gjestfri og varm befolkning og skal få oppleve kulinariske høydepunkter. Det georgianske kjøkkenet høster mange lovord og sies å være et av verdens beste, og landet er vinens vugge!

MERK: pga. coronavirus-situasjonen er denne reisen flyttet. Ny avreisedato er 21. oktober 2020.

Hovedstaden Tbilisi kan tilby et stort utvalg av gallerier, museer og atelierer viet både antikk og moderne kunst. Georgia er et lite og for mange ukjent land langs den eldgamle Silkeveien som gikk gjennom fjellkjeden Kaukasus. Her har folket bevart arven etter de bysantinske teppe- og silkeveverne, og denne arven blir synlig i den rike folkekunsten. Landet har vakkert og varierende landskap, fra majestetiske snøkledte fjelltopper i Kaukasus, dype daler med ensomme landsbyer, vinmarker, til den moderne storbyen Tbilisi hvor det gamle møter det hypermoderne.

Vi skal besøke Georgias åndelige vugge og gamle hovedstad Mtskheta, med den dramatisk plasserte Jvari-kirken som hviler på en klippekant over byen, og med utsikten herfra forstår man hvilket vakkert land Georgia er. En helt annen siden av landet opplever vi når vi skal til vinområdet Kakheti – stedet hvor kunsten å lage vin ble oppfunnet.

Dette får du når du reiser med Reisecompaniet til Georgia:

 • Flyreisen til Tbilisi er med Turkish Airlines – prisbelønnet som beste flyselskap år etter år – kun en nattflygning – 30 kg bagasje inkludert – mat og drikke ombord inkludert – tilslutning mulig fra andre flyplasser i Norge
 • Høy standard på hotell – sentral beliggenhet med gåavstand til attraksjoner og severdigheter
 • Innholdsrikt og interessant skreddersydd program med alle utflukter og de fleste måltider inkludert
 • Besøk på vingårder med vinsmaking
 • Liten gruppe og norsk reiseleder (Githa Kristensen)

PROGRAM

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Dag 1 – 21. oktober: Tromsø/Oslo – Tbilisi (-)

Avreise fra Tromsø kl. 13:50, videre fra Gardermoen kl. 17:45 til Istanbul. Vi bytter fly og drar videre til Tbilisi kl. 23:55. Vi ankommer flyplassen rett utenfor Georgias hovedstad Tbilisi om natten. Ankomst kl. 03:05. Her blir vi møtt av vår lokale representant som ledsager oss til vårt hyggelige hotell for innsjekk og det blir noen timers hvile før eventyret starter!

Dag 2 – 22. oktober: Byrundtur i Tbilisi (F/L/M)

Etter sen frokost skal vi bli kjent med vakre Tblisi – med sin maleriske gamleby og fargerike bebyggelse. Mange husker kanskje Roserevolusjonen i 2003. Da Nasjonalforsamlingen åpnet, møtte folket opp med roser i hendene og avbrøt Presidentens tale, noe som førte til at President Shevardnadze, lederen av kommunistpartiet, måtte gå av.
Innbyggerne selv kaller Tbilisi ”Europas balkong”. Den gamle bydelen har et mylder av hus i smale gater og koselige smug, rikt dekorerte trebalkonger som henger over elven Kura. Det dufter svakt av svovel fra de mange underjordiske tyrkiske badehus, hvor man kan bli skrubbet, renset og massert i varme helbredende kilder. Under skyggefulle løvtrær frister torg med små kafeer. Kontrastene er mange og i den moderne bydelen møter vi en helt annen verden, en mer vestlig innflytelse med elegante gågater, stilfulle restauranter og cafe latte barer og et aktivt uteliv som i enhver europeisk storby. Byen lå langs den eldgamle karavaneruten mellom Europa og Asia, og både i arkitektur, markeder og kjøkkenet møter vi et snev av orientalsk kultur.Lunsj på lokal restaurant.
Vi tar en vandretur i den gamle bydelen og beundrer utsikten fra Mewtekhi platået. Besøk i Silkemuseet som både er akademi, forskningssenter og museum, her vises den interessante historien om silkeproduksjon gjennom historien, silkemasker og kokonger, farging av stoffer og tråder med naturlige pigmenter, fragmenter av morbærtrær og silke fra alle verdenshjørner – og vi får historien om den gamle handelsruten som ble kalt Silekveien. Om kvelden blir det en tur til fots i Tbilisi med middag på lokal restaurant.  Overnatting i Tbilisi.

Dag 3 – 23. oktober: Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi (F/L)

Mtskheta er den helligste byen i Georgia, bosatt i mer enn 3000 år, og i dag på UNESCO’s Verdensarvliste. Byen er et levende museum med mange arkitektoniske og historiske monumenter. Jvari-kirken fra det 6. århundre er et mesterverk fra den tidlige Middelalder. Den ligger på en høyde med vakker utsikt over Mtsketa. Folk valfarter hit for å feste papirlapper i buskene rundt kirken og få sine høyeste ønsker oppfylt. Svetitskhoveli katedralen rommer ifølge tradisjonen en del av Jesu klede fra Korsfestelsen, og det skal ha skjedd et mirakel ved at flere såkalte ”livgivende søyler” reiste seg uten at noen berørte dem. Navnet på kirken Svetitskhoveli, betyr rett oversatt ”De livgivende søylene”. Om ettermiddagen i Tblisi er det tid på egenhånd, og kanskje vil man besøke Loppemarkedet ved Marts-parken. Dette er en skattekiste, med samovarer, sølvtøy, store kanner i messing og slitte serviser og lysekroner. I tillegg støvete minner fra den sovjetiske tiden og ubrukelige ting som bildeler….men det er likevel en fest å vandre rundt og studere folkelivet. Middag på egenhånd – Tbilsi har utallige gode restauranter hvor man får fantastisk mat til svært rimelige priser!

Dag 4 – 24. oktober: Tbilisi – Signagi – Kvareli (F/L/M)

I dag går ferden til Kakheti regionen, med landets eldste og mest vidstrakte vindyrkingsområde. Vi besøker den gamle kongebyen Signagi, som hviler bak hemmelighetsfulle forsvarsmurer med 23 tårn. Byen var bebodd av handelsfolk og håndverkere langs den berømte Silkeveien. Her møttes reisende og eventyrere fra Asia og Europa. I Kizikhi tar utsikten pusten fra oss. Vi vandrer i de smale smugene og beundrer de rikt dekorerte trebalkongene som er byens kjennetegn. Dagens første stopp er i landsbyen Magharo. Her besøker vi en lokal familie som driver oppdrett av silkeormer og spinner silke for hånd, og farger silken med naturlige pigmenter. Denne eldgamle kunsten har gått i arv gjennom mange århundrer. Vi spiser lunsj hos denne familien og får smake hjemmelagede spesialiteter. Om ettermiddagen besøker vi vingården Khareba hvor det naturligvis blir smaksprøver! Overnatting i Kvareli. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 – 25. oktober: Kvareli – Alvani – Tsinandali – Tbilisi (F/L/M)

Turen fortsetter gjennom den mest frodige og idylliske delen av Georgia – Kakheti, som ligger i ly av de mektige Kaukasus fjellene. Her er vinens vugge og noen av Europas eldste vindyrkende områder. Det spesielle klima, jordsmonn og de hardt arbeidende vinbønder har fremskapt mer enn 500 ulike vinsorter. Her er det historie og kultur i hver dråpe.
Vi skal besøke Gremi, et arkitektonisk kompleks fra 1600-tallet, en tidligere kongeborg med forsvarsmurer og en kuppelkirke i murstein. Alaverdi-katedralen fra 1100-tallet ble grunnlagt av assyriske munker som kristnet området. Vi inntar dagens lunsj hos en lokal familie. Vi får et innblikk i hvordan de vakre strikkede skoene fra Tusheti blir laget. Vi får se hvordan de fremskaper naturfarger av uttrekk fra urter og planter. Lokalbefolkningen som til en stor del var gjetere, har lange tradisjoner med å skape vakre ullplagg, sko og tepper i harmoniske fargekombinasjoner. Dette håndverket har gått i arv gjennom flere generasjoner. Før ferden går tilbake til Tblisi skal vi besøke den mest kjente vingården Tsinandali med et vakkert hageanlegg og selvsagt få smake vinen deres! Om kvelden går vi sammen til en lokal restaurant og spiser em bedre middag.

Dag 6 – 26. oktober: Tbilisi (F/M)

Siste dagen vår i Georgia, skal vi bli enda bedre kjent med Tbilisi. Vi skal få en sightseeing tur rundt i byen og besøke et Batikk studio og se hvordan de lager de tradisjonelle blå og hvite batikk dukene. Etter byrundturen blir det tid på egenhånd i Tbilisi, kanskje litt shopping og mulighet til å få seg en god lunsj. Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag med lokal under holdning.

Dag 7 – 27. oktober: Tbilisi – Oslo/Tromsø (F)

Vi sjekker ut fra hotellet om morgenen og drar til flyplassen. Avreise kl. 10:40 til Istanbul. Her bytter vi fly og drar til Oslo kl. 14:05. Ankomst Gardermoen ca. kl. 16:50, til Tromsø kl. 18:40, ankomst kl. 20:30, med mange gode minner i bagasjen!

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: kr. 15.900,-
Tillegg for enkeltrom: kr. 2.500,-

Prisen inkluderer:

• Flybilletter, Oslo – Tbilisi tur/retur med Turkish Airlines via Istanbul
• Alle norske og internasjonale flyskatter pr. dato
• Transport, flyplass/hotell
• Overnatting 5 netter i dobbeltrom på Mercure Tbilisi Old Town Hotel ****
• Overnatting 1 natt i dobbeltrom på Royal Batoni i Kvareli ****
• Daglig frokost
• Utflukter som spesifisert i program
• Måltider som spesifisert i program
• Norsk reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)

Dette er ikke inkludert:

• Tips/driks
• Drikkevarer til måltider
• Reise- og avbestillingsforsikring

Tillegg for avreise fra Tromsø: kr. 1.000,- pr. person

Muligheter for avreise fra andre steder i Norge mot et pristillegg.
Merk: Vi tar også et forbehold mht. endringer i pris og program, samt forhold vi ikke er herre over.

FLYTIDER FRA OSLO

Onsdag 21. oktober 2020

TK 1754 Oslo – Istanbul  17:45 – 22:35
TK 386 Istanbul – Tbilisi  23:45 – 03:05 +1

Tirsdag 27. oktober 2020

TK 377 Tbilisi – Istanbul 06:20 – 08:05
TK 1753 Istanbul – Oslo  14:05 – 16:50

FLYTIDER FRA TROMSØ

Onsdag 21. oktober 2020

SK 4417 Tromsø – Oslo 13:50 – 15:40
TK 1754 Oslo – Istanbul  17:45 – 22:35
TK 386 Istanbul – Tbilisi  23:45 – 03:05 +1

Tirsdag 27. oktober 2020

TK 377 Tbilisi – Istanbul 06:20 – 08:05
TK 1753 Istanbul – Oslo  14:05 – 16:50
SK 4432 Oslo -Tromsø 18:40 – 20:30

 Reiseleder

 • githa-kristensen

  Githa Kristensen

  Githa jobber fast i Connections Ferie som vår tusenkunstner innen reiser – i tillegg til at hun ved anledning har med seg grupper på tur. Har man med seg Githa som reiseleder kan man være sikker på at hun deler både av sitt gode humør og av sin enorme kunnskap om reisemålet. Hun har lang erfaring innen skreddersøm av individuelle spesialreiser, og har spesielt god kompetanse på cruise. Hun har jobbet innen reiseliv hele livet – blant annet 10 år hos Wikstrøm Reiser som spesialiserte seg på langreiser og Østen. Githa har også jobbet på cruiseskip i 5 år og seilt verden rundt med Seabourn Cruise Line og Radisson Seven Seas Cruises. Lidenskap er reiser, seiling, ski og god mat og vin – reisemål velges ofte ut fra hvor man spiser best…..

Hotell

 • mercure-tbilisi-old-town

  Mercure Tbilisi Old Town ****

  Mercure Tbilisi Old Town
  V. Gorgasali Street 9, 0105 Tbilisi, Georgia
  Mercure Tbilisi Old Town er et 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet i Tbilisi, i nærheten av Frihetsplassen. Hotellet har 10

  Les mer
 • royal-batoni-hotel

  Royal Batoni Hotel ****

   Ilia Lake, 4800 Kvareli, Georgia

  Et nydelig, imponerende hotell, beliggende i billedskjønne omgivelser ved bredden av Iliasjøen, mellom Kvareli-fjellene og Duruji-elven. Hotel Royal Batoni tilbyr e

  Les mer

Land

 • georgia

  Georgia

  Georgia har alt man kan ønske seg. Bortgjemt og inneklemt mellom Europa og Asia finner vi landet som har en tusenårgammel vinhistorie og byr på matopplevelser i særklasse.

  Les mer

Kart