5 dager

28/04/2016 - 02/05/2016

NOK 13.600,-

Bergen, Flesland

Klikk her for program pil

Opplev kultur og tradisjon på Sagaøya med Hardanger Folkeblad!

Vi har gleden av å invitere alle strikkeglade (gale) damer og menn på strikketur til Ísland – et mekka for strikkekultur, strikkeglede og tradisjon.  Les videre!

Norge og Ísland deler en felles kulturarv som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden de første vikingene dro til Island i Harald Hårfagres tid. I løpet av de 1100 år som har gått siden vikingene brakte sauen til Ísland har den tilpasset seg det harde subarktiske klimaet på øya. Klimaet har gjort islandsulla unik, den har egenskaper som gjennom mange generasjoner har gitt beskyttelse mot de tøffe omgivelsene. Islandsulla er av den varmeste ulla i verden. Gjennom et årelangt samspill mellom menneske og natur er saueulla foredlet til vakre strikkeplagg med særegne og tradisjonelle mønstre.

Bli med på strikketur til Ísland og opplev både sauehold
og ullproduksjon på nært hold.

Her skal vi få innsikt i produksjon av garn helt fra starten av med selveste sauen – vi skal på besøk hos en sauebonde, vi skal på garnfabrikk og utsalg – slik at vi kan få kjøpt med lekkert garn hjem til de neste prosjektene til helt andre priser enn vi er vant til.

Blå Lagune og byvandring i lille, men pompøse Reykjavík

Så har vi hørt at å bade i den varme lavakilden Blå Lagune er både forskjønnende og foryngende – og det passer oss veldig bra – derfor skal vi selvsagt det! Det blir byvandring i Reykjavík, strikkekafe sammen med islandske strikkeglade og ikke å forglemme – det islandske kjøkkenet skal nytes – god tradisjonell mat får vi servert både hos sauebonden og på havnen i Reykjavík – blant annet.

Íslands hovedstad er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt! Íslands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt, men er veldig fargerike!  Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene – hvilket  selvsagt står på programmet vårt også.

På turen til Hvanneyri og Borganes blir det både storslagne naturopplevelser og innsikt i islandsk kultur og håndverkstradisjoner – med besøk på lokalt marked. Selv om programmet er tett, legges det opp til egentid og egenpleie for de som ønsker det – hotellet vi bor på har et deilig spa – og så var det de lekre butikkene i Reykjavík da….. vi kan vel ikke gå forbi dem….?

Velkommen til  Ísland!

PROGRAM

F: Frokost, L: Lunsj, M: Middag

Torsdag 28. april (M)

Bussavgang fra Odda kl 07.30 for transport til Flesland, Bergen. Direkte flyreise til Reykjavik med Icelandair, avgang kl 13.00. Ankomst Island kl 15.25

Ved ankomst Reykjavik hopper vi rett i det! På vei fra flyplassen stopper vi ved den Blå Lagune, her får man utdelt håndkle (husk badedrakt!) og kan nyte et bad i de varme kildene som visstnok både forynger og forskjønner…. Deilig er det i hvert fall! Signaturdrinken ”Blue Cocktail” serveres også. Etter badet blir det middag i restauranten her, Lava Restaurant. Deretter går turen inn til Reykjavik og vi sjekker inn på hotellet vårt Plaza Centerhotel som ligger midt i sentrum av byen!

Fredag 29. april (F,L)

Etter deilig frokost på hotellet starter vi vårt islandske eventyr med besøk hos Istex som produserer og selger det kjente Alafosslopi og andre Lopi garn, slik som Plotulopi, Bulkylopi og Lettlopi. Her produseres all slags garn både til strikking, veving og teppeknytting – alt laget av islandsk ull av beste kvalitet. Istex kjøper ulla direkte fra islandske sauebonder og lager dette selv til garn. Deretter skal vi til Alafoss garnbutikk med muligheter til å kjøpe med seg dette garnet – til fordelaktige priser!

På veien tilbake til Reykjavik får vi en kort sightseeing som tar oss til havnen hvor vi skal spise lunsj på Bergson – her er det suppe og dagens fangst på menyen! Eventyret fortsetter – en av Islands største attraksjoner skal vi selvsagt få med oss – nemlig den Gyldne Sirkel med Gullfossen, Þingvellir nasjonalpark og geysir området. Þingvellir er en nasjonalpark hvor verdens eldste Allting ble etablert i 930, og det er mye spennende historie å få med seg når vi beveger oss mellom to ulike kontinentplater igjennom sprekken ”Almannagjá” hvor lover og regler ble bestemt for hele landet og folk ble dømt for sine forseelser. Geysir er et verdenskjent fenomen og for mange en magisk opplevelse. Vi ser nærmere på Strokkur som er en av de mest aktive geysirene, og som spruter vannet hele 25-30 meter opp i luften. Vi skal selvsagt også få med oss Gullfoss som er en av de vakreste og mest besøkte fossene på Island. Gled deg til vakre naturopplevelser!

Etter en oppleveslesrik dag på sagaøya, er kvelden til egen rådighet. Rett ved hotellet er det et stort utvalg av gode barer og restauranter.

Lørdag 30. april (F,M)

Vi skal oppleve Reykjavik på en ny og morsom måte – til fots. Vi får en skreddersydd byvandring som gir oss et lokalt blikk på byen – vår utvalgte guide vil vise frem noen av byens mest sjarmerende og spennende steder. Guiden møter oss kledd i nasjonalkostyme og stopper her og der for for at vi skal få smake, prøve og se på ulike ting knyttet til Islands kunst og kultur, gammelt og nytt. Men – vi avslører ikke for mye, bare gled dere til å nyte en byvandring krydret med historie, gastronomi og litt uventet langs veien! Vi får også tips til gode lunsj steder. Ettermiddagen kan brukes til å utforske Reykjavik på egenhånd – nå har vi jo blitt litt kjent! Kanskje står litt shopping på programmet?

På kvelden er det felles middag på den tradisjonsrike restauranten Restaurant Reykjavik, vi spaserer fra hotellet, restauranten ligger rett over gaten. Stedet er en kombinasjon av restaurant, cafe og piano bar. Bygningen er et gammelt varelager fra forrige århundre, her er mye sjarm og god tradisjonell islandsk mat.

Søndag 1. mai (F,L,M)

I dag går turen ut av byen for å oppleve mer av Islands storslagne natur – vi kjører mor Hvalfjørdur hvor vi skal på gårdsbesøk hos sauebonden på Bjarteyjarsandur. Her får vi litt grunnleggende innføring i islandsk sauehold og ullproduksjon og får møtt sauen sjøl og prøvd oss litt på både å kjemme, spinne og vaske ulla. Det blir lunsj på gården laget av råvarer de produserer der selv.

Videre går turen til Hvanneyri som er en gammel bosetning og vi skal besøke Ullarselid som er drevet av folk med spesiell interesse for garn og farging av garn. Deretter skal vi til Borgarnes og Ljomalind hvor det er et lokalt marked som selger all slags av håndverk og hjemmelagede produkter – både strikkevarer og matvarer og andre spesialiteter for området. Tid for kaffe og kaker blir det også! En opplevelsesrik dag med mange inntrykk som gjør oss enda bedre kjent med vakre Island.

Om kvelden skal vi gå ned til havnen, og ha vår avskjedmiddag på den herlige restauranten Høfnin – kjent for god islandsk mat med moderne tvist, og flott utsikt utover havneområdet! En flott avslutning på turen!

Mandag 2. mai (F)

Avreise fra hotellet til flyplassen – flyet til Bergen har avgang 08.00. Vel fremme på Flesland venter bussen som tar dere tilbake til Odda.

PRISER

NOK 13.600,-

Dette er inkludert:

 • Transport med buss t/r Odda – Flesland
 • Flyreise t/r Bergen – Reykjavik med Icelandair
 • Transport t/r flyplass – hotell
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom inkludert frokost på Plaza Centerhotel
 • Inngangsbillett til Blå Lagune, håndklær og cocktail
 • Alle utflukter iht til programmet
 • 2 lunsjer
 • 3 middager
 • Norsktalende guide fra Iceland Travel
 • Reiseleder fra Hardanger Folkeblad Mette Bleken
 • Reiseleder fra Reisecompaniet Githa Kristensen

Dette er ikke inkludert:

 • Tilslutning fra andre flyplasser. Ta kontakt om du ønsker en annen avreiseflyplass.
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 2.300,-

Flytider

28. april Bergen – Reykjavik kl 13:00 – 15:25
2. mai Reykjavik – Bergen kl 08:00- 12:15

 Reiseleder

 • lise-hella

  Lise Hella

  Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført til Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favoritt land er Italia, England, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men samtidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.

Hotell

 • island-plaza-centerhotel

  Island Plaza Centerhotel

  Dette hotellet er et av de mest populære hotellene i Reykjavik med sin perfekte beliggenhet midt i sentrum og gode fasiliteter. Alle rommene er innredet i en delikat stil og wifi er gratis på hele hot

  Les mer

Land

 • island

  Island

  Hver årstid på Island har sin egen sjarme og fargepryd. Island har mange ulike aktiviteter å delta på man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.