7 dager

13/10/2016 - 19/10/2016

Fra NOK 12.500,-

Bergen

Klikk her for program pil

Magasinet Familien : ReisecompanietStrikkecruise med Hurtigruten
– verdens vakreste sjøreise

Vi har igjen gleden av å invitere til Strikkecruise langs norskekysten med Hurtigruten, også kalt verdens vakreste sjøreise! Denne blir enda vakrere når alle tar med seg strikketøyet sitt og setter farge på miljøet om bord.

Sjø, fjord og fjell, vær og vind er bakteppet når vi samles ombord i M/S Finnmarken, det største og nyeste skipet til Hurtigruten. Her skal vi samle strikkeentusiaster fra det ganske land. Vi skal strikke, lære om strikking og nye teknikker, høre interessante foredrag om strikketradisjoner og kultur – alt mens vi sitter lunt og varmt inne i skipets fine salonger. Samtidig kan vi hvile øynene på dramatisk og vakker natur langs kysten fra Bergen til Kirkenes, kanskje mens du nyter et bad i skipets utendørsbasseng?

Underveis skal vi gjøre strandhugg på steder av spesiell interesse for strikkeglade. Vi nevner Rauma Ullvarefabrikk og husflidsbutikker langs kysten. Vanja Blix Langsrud er med som vår strikkefaglige konsulent under hele reisen. Ta med deg dine umonterte strikkeplagg, og hun veileder deg gjerne i ferdigstillelsen. Vanja er kjent for sine «krøllete» koftedesign i glade farger og for boken Koftefest, som ble lansert på nyåret. Vi får også inspirerende besøk av Nina Granlund Sæther. De er begge dyktige på flere strikkerelaterte områder, og vi vil kunne ta del i både kurs og foredrag og kanskje også lære noen nye tips og triks.

Under sjøreisen har vi helpensjon og kan nyte den gode maten Hurtigruten er kjent for. Vi skal få vite litt mer om det nye konseptet deres ombord med kortreist mat, der oppmerksomheten rettes mot å bruke de gode råvarene som finnes langs kysten vår. Vi skal også ha en gourmetaften i løpet av turen, i skipets elegante a la carte restaurant. Hurtigruten har et variert og spennende utfluktsprogram – så for de eventyrlystne blir det gode muligheter til spennende opplevelser i land også!

Vi kaster loss i Bergen 13. oktober og seiler nordover. Vi kan tilpasse flypakker fra Oslo med retur fra Kirkenes, eller vi kan ordne tilslutning fra alle andre flyplasser hvis ønskelig.

Med oss på Strikkecruiset har vi disse fine inspiratorene:


Vanja Blix Langsrud : Strikkeinspirator ReisecompanietVanja Blix Langsrud – introduksjonskurs i koftemontering, assisterende reiseleder og strikkefaglig konsulent

Vanja lærte å strikke av mammaen sin da hun var bare fem år. Hun nektet å strikke skjerf til bamsen, men gikk rett på å strikke en vest til seg selv som første strikkeprosjekt. Siden den gang har hun strikket ved enhver anledning, oftest etter eget hode. De senere år har hun begynt å skrive ned oppskriftene underveis, og de siste årene har hun levert design til Familien og Nøstebarn. Hun er nok mest kjent for sine fargeglade koftedesign det siste halvannet året, og hennes blomstermønstre er blitt svært populære. Våren 2015 arrangerte hun Koftefesten 2015, den første i sitt slag her til lands, sammen med Tone Loeng. Vanja og Tone Loeng laget deretter boken Koftefest, som ble lansert i januar i år. Vanja har egen Facebookgruppe, Vanjastrikk, og hun er ofte i Koftegruppa på Facebook der hun villig veileder folk som står fast i monteringsarbeidet. Hun publiserer mønstrene sine gjennom ukepressen og på http://www.ravelry.com/designers/vanja-blix-langsrud. Vanja er utdannet lærer og har tidligere jobbet både i barne- og ungdomsskolen. Skoleåret 2015-2016 tok hun permisjon fra læreryrket for å utvikle seg som designer, og f.o.m. høsten 2016 er Vanjastrikk er Vanja mønstermaker på heltid. Vi kan love at det kommer mange nye strikkedesign fra denne blide damen i fremtiden. På strikkecruiset bistår hun som strikkefaglig konsulent og assisterende reiseleder. Ta med deg dine umonterte strikkeplagg, og hun veileder deg i arbeidet.


Nina Granlund Sæther : Strikkeinspirator ReisecompanietNina Granlund Sæther – foredrag om norsk strikkehistorie og kurs i vrangbordstrikking

Nina er redaktør i tidsskriftet Hus & Bolig, et av Norges største boligblader. Hun er utdannet adjunkt og faglærer i forming, men har jobbet som journalist og redaktør siden 1987. På fritiden kombinerer hun sin lidenskap for håndarbeid med interessen for tekst og foto. Dette har resultert i flere bøker, blant annet strikkesuksessen «Perler på pulsen», strikke/hekle/broderi-boken «Putefest» og broderiboken «Raske sting. Enkle broderier». Hennes bestselger Votter – strikkemønstre fra hele Norge ble lansert i januar i år. Til arbeidet med boken fikk hun stipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening for å samle materiale fra norske museer landet rundt. Det synes Nina har vært fantastisk morsomt, og hun gleder seg til å vise fram arbeidet sitt. Hun leverer også design til ukepressen. Nina har utstrakt kompetanse på mange områder, og hun holder en rekke foredrag. På strikkecruiset er vi så heldige å få høre henne fortelle om norske strikketradisjoner, og vi skal også få inspirasjon til å variere vrangbordene på strikkeprosjektene våre. Du kan lese mer om Nina på www.hjertebank.no, følge henne i Facebookgruppen Hjertebank Nina Granlund Sæther, eller du kan få kjøpt noen av mønstrene hennes på ravelry: http://www.ravelry.com/designers/nina-granlund-sther

PROGRAM

13. okt. – Bergen

Ombordstigning fra ca. kl. 16.00. Skipet har avgang kl. 20.00.
Vi møtes kl. 18.00 i Panorama salongen før vi går til middag. Middag kl. 18.30.

14. okt. – Ålesund – Rauma

Anløp Ålesund kl. 08.45. Her går vi av skipet og over i buss som skal ta oss til Rauma Ullvarefabrikk ved Åndalsnes. Bussen går kl. 10.00. Vi skal få omvisning i fabrikken, og vi skal selvsagt besøke fabrikkutsalget. NB! Mulighet for kupp! Etter besøket kjører vi tilbake til Ålesund, hvor vi går ombord i Finnmarken igjen og er klare for avgang kl. 19.00. Denne dagen rekker vi ikke lunsj ombord, men vi får med oss nistepakker fra skipet.

Middag kl. 18.30. Vanja holder sin introduksjon til koftemontering. Møt opp i konferanserommet bak på dekk 4 kl. 20.00.

15. okt. – Trondheim

Anløp Trondheim kl. 08.30. Etter avgang fra Trondheim kl. 12.00 blir det foredrag om norske strikketradisjoner ved Nina Granlund Sæther. Møt opp i konferanserommet bak på dekk 4 kl. 15.00. Hun er kjent som forfatter av flere bøker, og hun har gitt ut flere strikkedesign.

Middag kl. 18.30.

16. okt. – Bodø

Før vi legger til kai i Bodø, holder Nina sitt inspirerende kurs om hvordan strikke vrangborder på ulike vis. Det er så uendelig mange flere måter å strikke vrangbord på enn én rett og én vrang eller to av hver. Møt opp i konferanserommet bak på dekk 4 kl. 10.00 og la deg inspirere til å prøve en ny variant neste gang.

Middag kl. 18.30. Etter middagen, kl. 21.00, ankommer skipet Svolvær.

17. okt. – Tromsø

I Tromsø – Nordens Paris – får vi noen timer til å utforske byen på egenhånd. Skipet ligger flott til i byen og det er gangavstand inn til sentrum. En herlig by å tusle rundt i! Eller kanskje noen vil være med på Hurtigrutens ‘Polarhistoriske Byvandring’? (kjøpes ombord).

Middag kl. 18.30.

18. okt. – Honningsvåg – Nordkapp

Så er vi kommet omtrent så langt nord vi kommer – nemlig Honningsvåg. Her arrangerer Hurtigruten tur til Nordkapp for dem som ønsker dette. Utflukten kan kjøpes ombord. Etter avgang fra Honningsvåg blir det litt kursvirksomhet igjen – Vanja avslutter kurset i koftemontering, og det blir en uhøytidelig mannekengoppvisning med de ferdigstilte prosjektene!
Gourmetaften og avskjedsmiddag kl. 18.30 i skipets a la carte restaurant, hvor vi får et lite foredrag fra kjøkkensjefen om det nye matkonseptet ombord på Hurtigruten.

19. okt. – Kirkenes

Vår seilas er over. Forhåpentligvis har vi blitt beriket med både nye venner og ny kunnskap – samtidig som at vi har blitt bedre kjent med vårt vakre og langstrakte land! Kanskje har et strikkeprosjekt eller to blitt ferdigstilt underveis med kyndig veiledning?

Finnmarken legger til kai i Kirkenes kl. 09.00, og da bærer det rett til flyplassen for flyreisen sørover.

PRISER

For abonnenter:

NOK 12.500,- pr pers i utvendig dbl lugar

NOK 15.500,- utvendig enkelt lugar

Pris for ikke-abonnenter:
NOK 12.900,- pr pers i utvendig dbl lugar
NOK 15.900,- utvendig enkelt lugar

Dette er inkludert i cruiseprisen:

 • 7 dagers cruise (fra Bergen til Kirkenes) med Hurtigruten inkludert alle måltider om bord
 • Utflukt til Rauma Ullvarefabrikk
 • All kursaktivitet og foredrag ombord på cruiset
 • Gourmetaften med 4 retters middag i skipets à la carte restaurtant
 • Transport fra skipet til flyplassen i Kirkenes
 • Reiseleder fra Reisecompaniet (Githa Kristensen)
 • Strikkefaglig veiledning, tips og triks fra Vanja hele uken

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Flyreise – enten ordner Reisecompaniet flyreisen eller bestill reise selv om ønskelig
 • Drikkevarer ombord
 • Eventuelle frivillige utflukter
 • Transport til skipet i Bergen

HURTIGRUTEN M/S FINNMARKEN

Hurtigruten Finnmarken : Reisecompaniet

Om bord på nydelige MS Finnmarken finner du både den avslappede Hurtigruten-atmosfæren og litt luksus. Skipet er dekorert i Art Deco-stilen, som var moderne da det første skipet som het Finnmarken ble bygget. Art Deco er en overdådig stil som kjennetegnes av bruken av aluminium, stål, sikksakk-mønster, avtrappede former og spenstige kurver. MS Finnmarken er også det eneste av skipene våre som både har boblebad og svømmebasseng på dekk. Et særtrekk på MS Finnmarken er baugen: fra dekk 5 kan du faktisk gå hele veien til spissen.

Les mer om M/S Finnmarken her


Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.